Trofeeën verdienen op PlayStation®-consoles

Leer meer over trofee-instellingen, hoe je trofeelevel wordt bepaald en hoe je trofeeën kunt synchroniseren.

Wat zijn trofeeën?

Je kunt trofeeën verdienen door missies te volbrengen zoals levels uitspelen, verzamelobjecten vinden of bepaalde taken voltooien. Verzamel zeldzame trofeeën, verhoog je trofeelevel en overtref de concurrentie.

Trofeerangen

Je kunt — van moeilijk naar makkelijk — platina, gouden, zilveren en bronzen rangen bereiken. Het aantal en de rangen trofeeën, en de voorwaarden om ze te verdienen, variëren per game.

De instellingen voor trofeeën aanpassen

Trofeeën die je verdient zijn zichtbaar op je profiel. Beheer in de privacyinstellingen wie je games en je gamegeschiedenis kan zien.

Trofeeën handmatig synchroniseren

1. Selecteer je profielfoto in het startscherm en selecteer vervolgens Trofeeën.
  2. Druk op de options-toets en selecteer vervolgens Synchroniseren met PlayStation Network.

Selecteer Trofeeën in het startscherm en druk op de OPTIONS-toets> Synchroniseren met PlayStation Network.

Vergelijk trofeeën met je vrienden op PS5-consoles

1. Meld je aan bij PlayStation™Network, druk op de PS-toets, selecteer Game Base, druk op de OPTIONS-toets en selecteer Vrienden of Zoeken
  2. Selecteer het profiel van de speler wiens trofeeën je wilt bekijken.
  3. Selecteer trofeeën op het tabblad Overzicht.
    Als je een spel selecteert, kun je de trofeeën voor dat spel bekijken.

Je kunt je trofeeën ook vergelijken met die van een andere speler op je eigen trofeeënscherm.

1. Selecteer je profielfoto in het startscherm en selecteer vervolgens Trofeeën
  2. Druk in het trofeeënscherm op de driehoek-toets.
  3. Selecteer de speler met wie je je trofeeën wilt vergelijken.
    Als je je trofeeën met een andere speler wilt vergelijken, druk je de driehoek-toets in en selecteer je Speler wijzigen.

Leg je trofeemomenten vast

Je PS5-console kan automatisch een screenshot of videoclip opslaan van het moment waarop je een trofee verdient

• Je kunt je trofeemomenten bekijken vanuit het scherm met trofeedetails en de Mediagalerij
  • Om de opname-instellingen voor trofeeën te wijzigen, ga je naar Instellingen > Opnamen en uitzendingen > Trofeeën.

• Je kunt je trofeemomenten bekijken in de Capturegalerie
  • Om de instellingen voor het maken van schermafbeeldingen te configureren, selecteer je Instellingen > Delen en uitzenden > Instellingen voor schermafbeeldingen

Informatie over trofeeën verwijderen

Je kunt informatie over trofeeën voor een spel verwijderen als je nog geen trofeeën in dat spel hebt verdiend.

Selecteer de trofee, druk op de options-toets en selecteer Verwijderen.

Selecteer de trofee, druk op de OPTIONS-toets en selecteer Verwijderen.

Ga naar Profiel > Trofeeën. Tik op het spel waarvan je informatie over trofeeën wilt verwijderen en selecteer Verwijderen.