Verdien trofeeën op PlayStation-consoles

Trofeeën verdienen op PlayStation-consoles

Leer meer over trofee-instellingen, hoe je trofeelevel wordt bepaald en hoe je trofeeën kunt synchroniseren op PlayStation®5-consoles en PlayStation®4-consoles

Afhankelijk van de game kun je trofeeën verdienen door missies te volbrengen zoals levels uitspelen, verzamelobjecten vinden of bepaalde taken voltooien.

Je trofeeën bekijken op PS5-consoles

1. Selecteer in het beginscherm je profielfoto en selecteer vervolgens Trofeeën.
    Er verschijnt een lijst met je verdiende trofeeën.
  2. Selecteer een game in de lijst om trofee-informatie voor die game te bekijken.
  3. Selecteer een trofee om de details te zien.
  1. Selecteer Trofeeën in het functiescherm.
  2. Selecteer een game om details weer te geven over de trofeeën die je daarin hebt verdiend.
  3. Druk op de OPTIONS-toets om je trofeeën te sorteren op datum of rang of om online naar details over je trofeeën te zoeken.

Trofeeën vastmaken op PS5-consoles

Als je een trofee vastmaakt, blijft deze bovenaan de trofeeënkaart staan, zodat je de details gemakkelijk kunt zien zonder door de beschikbare trofeeën te bladeren.

1. Ga tijdens het spelen van een game naar het controlecentrum en selecteer de trofeeënkaart.
  2. Selecteer een trofee en kies vervolgens Trofee vastmaken.
    Trofeeën die je hebt vastgemaakt, verschijnen boven de beschikbare trofeeën.
  • Je kunt maximaal vijf trofeeën per game vastmaken.
  • Wil je een trofee vastmaken voordat je begint te spelen? Selecteer Trofee vastmaken in het informatiescherm van de trofeeën.
A ) Trofeestatistieken Bekijk de statistieken van de trofeeën die je voor je game hebt verdiend.
B ) Vastmaken aan zijkant Zie de trofeeënkaart in je gamescherm. Een scherm in een scherm weergeven.
C ) Sorteren op Rangschik de volgorde van de beschikbare trofeeën in gedeelte E.
D ) Vastgemaakte trofeeën Controleer de voortgang of status van de trofeeën die je hebt vastgemaakt.
E ) Beschikbare trofeeën Trofeeën verschijnen op basis van je voortgang in de game. Als je alle trofeeën voor je game wilt zien, selecteer je Alle trofeeën weergeven.

Trofeerangen

Je kunt — van moeilijk naar makkelijk — platina, gouden, zilveren en bronzen rangen bereiken. Het aantal en de rangen trofeeën, en de voorwaarden om ze te verdienen, variëren per game.

Het zeldzaamheidsniveau hangt af van hoeveel spelers dezelfde trofee hebben verdiend. Trofeeën zijn onderverdeeld in vier zeldzaamheidsniveaus: Extreem zeldzaam, zeer zeldzaam, zeldzaam en gewoon.

De instellingen voor trofeeën aanpassen

Trofeeën die je verdient zijn zichtbaar op je profiel. Beheer in de privacyinstellingen wie je games en je gamegeschiedenis kan zien.

Trofeeën handmatig synchroniseren

1. Selecteer je profielfoto in het startscherm en selecteer vervolgens Trofeeën.
  2. Druk op de options-toets en selecteer vervolgens Synchroniseren met PlayStation Network.
  1. Selecteer op het functiescherm Trofeeën en druk op de OPTIONS-toets.
  2. Selecteer Synchroniseer met PlayStation Network.

Trofeeën met je vrienden vergelijken

1. Ga naar het profiel van de speler wiens trofeeën je wilt zien.
  2. Selecteer trofeeën op het tabblad Overzicht.
    Als je een game selecteert, kun je de trofeeën voor die game bekijken.

Je kunt je trofeeën ook vergelijken met die van een andere speler op je eigen trofeeënscherm.

1. Selecteer je profielfoto in het startscherm en selecteer vervolgens Trofeeën.
  2. Druk in het trofeeënscherm op de driehoek-toets.
  3. Selecteer de speler met wie je je trofeeën wilt vergelijken.
    Als je je trofeeën met een andere speler wilt vergelijken, druk je de driehoek-toets in en selecteer je Speler wijzigen.
  1. Selecteer Trofeeën in het functiescherm en selecteer Trofeeën vergelijken.
  2. Selecteer de speler met wie je je trofeeën wilt vergelijken.

Leg je trofeemomenten vast

Je PS5-console kan automatisch een screenshot of videoclip opslaan van het moment waarop je een trofee verdient

1. Ga naar Instellingen > Captures en uitzendingen > Automatische captures.
  2. Selecteer Trofeeën en kies vervolgens een capturestijl:
  • Trofeescreenshots opslaan
    Automatisch screenshots opslaan. Je kunt er ook voor kiezen om alleen screenshots op te slaan van bepaalde trofeerangen.
  • Trofeevideo's opslaan
    Automatisch videoclips opslaan. Je kunt er ook voor kiezen om alleen videoclips op te slaan van bepaalde trofeerangen.
  • Duur van trofeevideo
    De duur van je opgeslagen videoclips kiezen.

Je kunt je trofeemomenten bekijken vanuit het scherm met trofeedetails en de Mediagalerij.

1. Ga naar  Instellingen > Delen en uitzenden > Screenshot-instellingen.
  2. Selecteer een opnamestijl:
  • Automatisch screenshot maken wanneer je een trofee verdient
    Schakel het selectievakje in om automatisch een screenshot te maken als je een trofee verdient.
  • Afbeeldingformaat
    Selecteer de bestandsindeling voor je schermafbeeldingen.
  • Dimensies
    Selecteer het formaat van je screenshots.
    Deze instelling is alleen beschikbaar op PS4-consoles.

Je kunt je trofeemomenten bekijken in het scherm met trofee-informatie en de Capturegalerie.

Ga naar de online gebruikershandleiding voor meer informatie over de capture-instellingen op PS4-consoles

Informatie over trofeeën verwijderen

Je kunt informatie over trofeeën voor een spel verwijderen als je nog geen trofeeën in dat spel hebt verdiend. Games waar je al trofeeën voor hebt verdiend, kunnen niet worden verwijderd.

1. Selecteer je profielfoto in het startscherm en selecteer vervolgens Trofeeën.
  2. Selecteer de game, druk op de options-toets en selecteer Verwijderen.
  1. Selecteer Trofeeën in het functiescherm.
  2. Selecteer de game, druk op de OPTIONS-toets en selecteer Verwijderen.

Ga naar Profiel > Trofeeën. Tik op het spel waarvan je informatie over trofeeën wilt verwijderen en selecteer Verwijderen.