Privacy-instellingen wijzigen op PlayStation Network

Privacy-instellingen wijzigen op PSN

Kom meer te weten over wie met je kan communiceren en wie je activiteit kan zien op PlayStation™Network.

Privacy-instellingen online instellen

1. Ga naar Accountbeheer op een aangesloten apparaat.
  2. Selecteer Privacy-instellingen.
  3. Selecteer een functie waarvoor je de privacy-instellingen wilt wijzigen en selecteer vervolgens Bewerken.
  4. Kies uit het vervolgkeuzemenu wie je toegang wilt geven en selecteer Bevestigen.
  1. Ga naar Instellingen > Gebruikers en accounts > Privacy.
  2. Selecteer Je privacy-instellingen weergeven en aanpassen.
  3. Selecteer een vooraf ingesteld privacyniveau of selecteer een functie om de privacy-instellingen te wijzigen.
  1. Ga naar Instellingen > Accountbeheer > Privacy-instellingen en voer je wachtwoord in.

2. Selecteer de functie waarvoor je de privacy-instellingen wilt wijzigen.

Privacy-instellingen instellen voor kinderen

Als je een ouder of voogd bent, kun je ervoor kiezen om privacy-instellingen voor je kind in te stellen. Je kunt ook selecteren welke instellingen je kind mag wijzigen. Wanneer je kind een instelling wijzigt, ontvangen de ouders/voogden een melding.

Wat zijn de privacy-instellingen van PlayStation Network?

Privacy-instellingen zijn gekoppeld aan je account. Als je de privacy-instellingen voor je account wijzigt, worden deze wijzigingen op alle apparaten doorgevoerd.

Je kunt met de privacy-instellingen beperken hoe zichtbaar je bent voor andere gebruikers op PlayStation Network. Je kunt de volgende functies aanpassen:

• Games | Media
    Kies wie jouw gedeelde media en recente activiteiten kan zien.

• Vrienden | Contacten
    Bepaal wie jou vriendschapsverzoeken kan sturen, je account kan volgen en je contacten kan bekijken.

• Persoonlijke gegevens | Berichten
    Kies wie je echte naam kan zien en jou berichten kan sturen.

Wat zijn de vooraf ingestelde privacy-instellingen op PS5-consoles

Volwassen spelers kunnen kiezen uit vier vooraf ingestelde profielen.

1. Sociaal en open
    Je bent beschikbaar voor alle verzoeken en berichten. Elke speler kan je profielinformatie zien.
  2. Teamspeler
    Elke speler kan het grootste deel van je profielinformatie zien, maar hij of zij moet ten minste vrienden van vrienden zijn om je uit te nodigen om te chatten.
  3. Gericht op vrienden
    Alleen je vrienden kunnen je informatie zien en je uitnodigen om te chatten.
  4. Alleen en geconcentreerd
    Geen enkele speler kan je profielinformatie zien of je uitnodigen om te chatten, zelfs als je ze als vriend hebt toegevoegd.

Kinderen kunnen een privacyprofiel selecteren bij het maken van een account bij hun familiemanager, maar kunnen na het maken van een account niet uit deze privacyprofielen kiezen.