Best practices voor beveiliging op PSN

Zo gebruik je de beste beveiligingsprocedures op PSN

Ontdek welke stappen je kunt nemen om veiliger te zijn op PlayStation™Network (PSN).

Deel nooit je accountgegevens met anderen en laat nooit anderen als jou inloggen, want jij bent verantwoordelijk voor alles was ze op jouw account doen. Voorkom dat je onbedoeld je accountgegevens deelt wanneer je je aanmeldt op het systeem van een ander door je op de juiste wijze af te melden aan het einde van de sessie.

Best practices voor beveiliging op PSN

1. Maak een sterk wachtwoord

Maak het uniek: Gebruik geen bestaand wachtwoord als je een account voor PlayStation Network aanmaakt. Een uniek wachtwoord betekent dat een beveiligingsinbreuk op een ander apparaat je account niet in gevaar brengt.

Maak het sterk: Gebruik een zin of zinsdeel bij het maken van je wachtwoord. Vergeet niet om cijfers, hoofdletters, kleine letters en symbolen te gebruiken (bijvoorbeeld '$' of '%').

Maak het moeilijk te voorspellen: Je wachtwoord mag geen informatie over jezelf bevatten, zoals je verjaardag, de naam van je school enzovoort.

2. 'Wachtwoord vereist bij betalen' instellen

Activeer wachtwoordbeveiliging voor aankopen in de PlayStation™Store om te voorkomen dat anderen zonder je medeweten aankopen doen.

3. 'Toegangscode vereist bij inloggen' instellen

Dit voorkomt dat mensen die je toegangscode niet weten, op je account op je console kunnen inloggen.

4. Voeg 2-stapsverificatie (2SV) aan je account toe

Door 2-stapsverificatie te activeren, wordt een tweede beveiligingslaag aan je account toegevoegd. Elke keer dat je je aanmeldt met 2SV actief, wordt er een unieke verificatiecode naar je mobiele telefoon gestuurd, die vervolgens kan worden gebruikt om in te loggen in je account.

5. Deel nooit je accountgegevens

Het delen van je accountgegevens brengt de veiligheid van je account in gevaar. Het maakt ook inbreuk op onze servicevoorwaarden, dus vertel niemand je wachtwoord of inloginformatie. Als anderen zich kunnen aanmelden bij jouw account, kunnen ze je wachtwoord en/of aanmeldings-id wijzigen en jou buitensluiten.

6. Meld je niet aan op gedeelde apparaten

Aanmelden bij je account in internetcafés, bibliotheken of bij openbare PlayStation-systemen vormt een bedreiging voor de beveiliging. Meld je alleen aan op apparaten die worden beheerd door jou of door mensen die je vertrouwt, anders kunnen je gegevens worden gestolen zonder je medeweten.

7. Vermijd frauduleuze websites

Het internet staat vol met websites die gratis virtuele valuta aanbieden in ruil voor wat persoonlijke informatie. Deze sites worden gemaakt en gebruikt voor het verzamelen van je gegevens en om toegang te krijgen tot je account, betalingsgegevens en persoonlijke informatie. Deel nooit je accountinformatie met deze sites. Als je ooit een van deze sites hebt gebruikt, wijzig dan je wachtwoord.