Voorkom dat kinderen de instellingen voor ouderlijk toezicht op PlayStation kunnen wijzigen

Voorkom dat kinderen de instellingen voor ouderlijk toezicht op PlayStation kunnen wijzigen

Leer hoe je voorkomt dat kinderen de instellingen voor ouderlijk toezicht op PS®5- en PS®4-consoles kunnen wijzigen.

Een  toegangscode voor consolebeperking instellen

Met de toegangscode voor consolebeperking voorkom je dat je kind de instellingen voor ouderlijk toezicht op je PlayStation kan aanpassen, zoals leeftijdkeuringen en de standaardinstellingen voor ouderlijk toezicht. Kies een toegangscode die je makkelijk kunt onthouden en die alleen jij weet. Deel deze alleen met de familieleden die je als voogd benoemt, omdat hiermee alle instellingen voor ouderlijk toezicht kunnen worden gewijzigd of verwijderd.

1. Meld je aan als familiemanager en ga naar Instellingen > Ouderlijk toezicht > PS5-consolebeperkingen.
  2. Voer de bestaande toegangscode voor consolebeperking in. Als je er nog geen hebt ingesteld, is de standaard toegangscode 0000.
  3. Selecteer Je toegangscode voor consolebeperking wijzigen.
  4. Voer een nieuwe toegangscode van vier tekens in met de overeenkomende toetsen op de controller. Kies een wachtwoordcode dat je makkelijk kunt onthouden en dat alleen jij weet.
  5. Voer de code nog een keer in om deze te bevestigen.

Bekijk de online gebruikershandleiding voor meer informatie over PS4-systeembeperkingen.

1. Ga op je PS4-systeem naar Instellingen > Ouderlijk toezicht/Familiebeheer > PS4-systeembeperkingen.
  2. Voer de bestaande code voor systeembeperkingen in. Als je er nog geen hebt ingesteld, is de standaard toegangscode 0000.
  3. Selecteer Wachtwoordcode voor systeembeperkingen wijzigen.
  4. Voer een nieuwe wachtwoordcode van vier tekens in met de overeenkomende toetsen op de controller. Kies een wachtwoordcode dat je makkelijk kunt onthouden en dat alleen jij weet.
  5. Voer de code nog een keer in om deze te bevestigen.

Een wachtwoordcode om in te loggen instellen

Moedig iedereen die een account op je PlayStation-console heeft aan om een wachtwoordcode om in te loggen in te stellen. Anders kunnen je gezinsleden zich aanmelden bij de accounts van volwassenen of oudere kinderen en het ouderlijk toezicht vermijden die je voor hen hebt ingesteld.

1. Ga naar Instellingen > Gebruikers en accounts.

2. Selecteer Inloginstellingen > Stel een wachtwoordcode om in te loggen op PS5 in.

3. Stel een viercijferig wachtwoord in. Kies een wachtwoordcode dat je makkelijk kunt onthouden en dat alleen jij weet.

1. Ga naar Instellingen > Inloginstellingen > Toegangscodebeheer.

2. Stel een viercijferig wachtwoord in. Kies een wachtwoordcode die je makkelijk kunt onthouden en die alleen jij weet.

Voorkomen dat nieuwe gebruikers kunnen worden gemaakt en dat er als gast kan worden ingelogd

Schakel de optie om nieuwe gebruikers te maken en in te loggen als gast uit zodat je kind het account gebruikt dat jij hebt gemaakt en niet zelf een nieuw account zonder beperkingen kan maken.

1. Log in als de familiemanager en ga naar Instellingen > Familie en ouderlijk toezicht> PS5-consolebeperkingen.
  2. Selecteer Nieuwe gebruiker en login voor gasten maken > Niet toestaan.

1. Meld je aan als familiemanager en ga naar Instellingen > Ouderlijk toezicht/Familiebeheer > PS4-systeembeperkingen
  2. Selecteer Nieuwe gebruiker maken en aanmelden voor gasten > Niet toestaan.