Voorkom dat kinderen de instellingen voor ouderlijk toezicht op PlayStation®5 en PlayStation®4 kunnen wijzigen

Voorkom dat kinderen de instellingen voor ouderlijk toezicht op PlayStation®5 en PlayStation®4 kunnen wijzigen

Leer hoe je kunt voorkomen dat kinderen de instellingen voor ouderlijk toezicht op PS5™ en PS4™ kunnen wijzigen.

Een wachtwoordcode voor systeembeperkingen instellen

Met de wachtwoordcode voor systeembeperkingen kun je voorkomen je kind de instellingen van ouderlijk toezicht op Je PlayStation kan aanpassen, zoals leeftijdskeuringen en de standaard instellingen voor ouderlijk toezicht. Zorg ervoor dat je een wachtwoordcode kiest die alleen jij zelf kent. Deel deze alleen met de familieleden die je als voogd benoemt, omdat hiermee alle instellingen voor ouderlijk toezicht kunnen worden gewijzigd of verwijderd.

1. Meld je aan als familiemanager en ga naar Instellingen > Ouderlijk toezicht > PS5-consolebeperkingen.
  2. Voer de bestaande wachtwoordcode voor systeembeperkingen in. Als je er nog geen hebt ingesteld, is de standaard wachtwoordcode 0000.
  3. Selecteer Wachtwoordcode voor systeembeperkingen wijzigen.
  4. Voer een nieuwe wachtwoordcode van vier tekens in met de overeenkomende toetsen op de controller. Kies een wachtwoordcode dat je makkelijk kunt onthouden en dat alleen jij weet.
  5. Voer de wachtwoordcode nog een keer in om deze te bevestigen.
  1. Ga op je PS4-systeem naar Instellingen > Ouderlijk toezicht/Familiebeheer > PS4-systeembeperkingen.
  2. Voer de bestaande wachtwoordcode voor systeembeperkingen in. Als je er nog geen hebt ingesteld, is de standaard wachtwoordcode 0000.
  3. Selecteer Wachtwoordcode voor systeembeperkingen wijzigen.
  4. Voer een nieuwe wachtwoordcode van vier tekens in met de overeenkomende toetsen op de controller. Kies een wachtwoordcode dat je makkelijk kunt onthouden en dat alleen jij weet.
  5. Voer de wachtwoordcode nog een keer in om deze te bevestigen.

Een wachtwoordcode om in te loggen instellen

Moedig iedereen die een account op je PlayStation-console heeft aan om een wachtwoordcode om in te loggen in te stellen. Anders kunnen je gezinsleden zich aanmelden bij de accounts van volwassenen of oudere kinderen en het ouderlijk toezicht vermijden die je voor hen hebt ingesteld.

1. Ga naar Instellingen > Gebruikers en accounts.

2. Selecteer Inloginstellingen > Stel een wachtwoordcode om in te loggen op PS5 in.

3. Stel een viercijferig wachtwoord in. Kies een wachtwoordcode dat je makkelijk kunt onthouden en dat alleen jij weet.

1. Ga naar Instellingen > Inloginstellingen > Toegangscodebeheer.

2. Stel een viercijferig wachtwoord in. Kies een wachtwoordcode dat je makkelijk kunt onthouden en dat alleen jij weet.

Voorkomen dat nieuwe gebruikers worden aangemaakt en dat er als gast kan worden gespeeld

Voorkom dat je kind een nieuw onbeperkt account aanmaakt in plaats van het account dat je voor hem of haar hebt gemaakt te gebruiken door het maken van nieuwe gebruikers uit te schakelen en de optie om je als gast aan te melden uit te schakelen.

1. Log in als de familiemanager en ga naar Instellingen > Familie en ouderlijk toezicht> PS5-consolebeperkingen.
  2. Selecteer Nieuwe gebruiker en login voor gasten maken > Niet toestaan.

1. Meld je aan als familiemanager en ga naar Instellingen > Ouderlijk toezicht/Familiebeheer > PS4-systeembeperkingen
  2. Selecteer Nieuwe gebruiker en login voor gasten maken > Niet toestaan.