Konfigurer totrinsbekræftelse på PSN

Sådan konfigurerer du totrinsbekræftelse på PlayStation Network

Lær, hvordan du konfigurerer og deaktiverer totrinsbekræftelse, og hvor du finder sikkerhedskopikoder til totrinsbekræftelse.

Hvad er totrinsbekræftelse?

Når du logger på PlayStation™Network (PSN) på en PlayStation®5- eller PlayStation®4-konsol med totrinsbekræftelse aktiveret, bliver du bedt om at:

1. Indtaste din kontoadgangskode og dit log ind-ID (e-mailadresse).

2. Indtaste bekræftelseskoden fra din godkenderapp eller den sms, der blev sendt til dit registrerede mobiltelefonnummer*.

* Bekræftelseskoden er gyldig i 10 minutter efter dit loginforsøg. Hvis din kode er udløbet, skal du vælge Send kode igen fra loginskærmbilledet for at få en ny kode.

Når totrinsbekræftelse er aktiveret*, vil en spiller, der logger ind på en PS3-konsol eller PS Vita/TV-system for første gang, blive bedt om at:

1. Indtaste sit log ind-ID (e-mailadresse).
  2. Indtaste adgangskoden til enhedsinstallation, i stedet for sin sædvanlige adgangskode til kontoen.

Hvornår skal du bruge totrinsbekræftelse?

Konti vil normalt fortsætte med at være logget på, men du modtager en bekræftelseskode, hvis:

• Du logger på for første gang efter at have aktiveret totrinsbekræftelse

• Du logger manuelt ud af PlayStation Network og ønsker at logge på igen

• Du har nulstillet din kontoadgangskode

• Du har ændret log ind-ID (e-mailadresse) eller online-ID.

Sådan konfigurerer du totrinsbekræftelse og registrerer sikkerhedskopikoder

Vælg en enhed nedenfor for at indstille totrinsbekræftelse.

1. Log ind på Kontohåndtering på en tilsluttet enhed, og vælg Sikkerhed.
  2. Ved siden af Status for totrinsbekræftelse skal du vælge Rediger Aktivér Fortsæt.
  3. Vælg, hvordan du vil modtage bekræftelseskoden: Godkenderapp eller Sms:

Godkenderapp
    Åbn en godkenderapp på din mobile enhed, og scan QR-koden. Hvis QR-koden mislykkes, skal du kopiere og indsætte den alfanumeriske kode. Du får vist en bekræftelseskode i appen.

Sms
    Indtast et mobilnummer, eller vælg et eksisterende nummer – du får tilsendt en bekræftelseskode.

4. Indtast bekræftelseskoden.
  5. Registrer dine sikkerhedskopikoder.
  1. Gå til Indstillinger > Brugere og konti > Sikkerhed > Totrinsbekræftelse
  2. Vælg Aktivér for at slå totrinsbekræftelse til.
  3. Vælg, hvordan du vil modtage bekræftelseskoden: Godkenderapp eller Sms:

Godkenderapp
    Åbn en godkenderapp på din mobile enhed, og scan QR-koden. Hvis QR-koden mislykkes, skal du kopiere og indsætte den alfanumeriske kode. Du får vist en bekræftelseskode i appen.

Sms
    Indtast et mobilnummer, eller vælg et eksisterende nummer – du får tilsendt en bekræftelseskode.

4. Indtast bekræftelseskoden.
  5. Registrer dine sikkerhedskopikoder.
  1. Gå til Indstillinger > Kontohåndtering > Kontoinformation > Sikkerhed > Totrinsbekræftelse
  2. Vælg Aktivér for at slå totrinsbekræftelse til.
  3. Vælg, hvordan du vil modtage bekræftelseskoden: Godkenderapp eller Sms:

Godkenderapp
    Åbn en godkenderapp på din mobile enhed, og scan QR-koden. Hvis QR-koden mislykkes, skal du kopiere og indsætte den alfanumeriske kode. Derefter vises en bekræftelseskode i appen.

Sms
    Indtast et mobilnummer, eller vælg et eksisterende nummer – du får tilsendt en bekræftelseskode.

4. Indtast bekræftelseskoden.
  5. Registrer dine sikkerhedskopikoder.

Du kan ikke aktivere totrinsbekræftelse på din PS3-konsol eller dit PS Vita/TV-system. Du skal aktivere det via Kontohåndtering, en PS5-konsol eller en PS4-konsol ved hjælp af ovenstående guider.

1. Når totrinsbekræftelse er aktiveret, skal du logge på Kontohåndtering og vælge Sikkerhed.
  2. Sørg for, at totrinsbekræftelse er aktiveret, og vælg Adgangskode til enhedsinstallation > Opret ny adgangskode
  3. På din PS3-konsol eller dit PS Vita/TV-system skal du indtaste dit log ind-ID (e-mailadresse) og adgangskoden til enhedsinstallation. Dette vil bekræfte enheden.
  4. Afkryds feltet for at aktivere automatisk log ind. Hvis du vælger ikke at aktivere automatisk log på, skal du indtaste denne adgangskode til enhedsinstallation, hver gang du logger ind.
  5. Vælg Færdig, og gentag dette på alle dine enheder*

*Hvis du godkender samme enhed to gange, bliver den knyttet til to adgangskoder i din liste med adgangskoder til enhedsinstallation. Du kan imidlertid ophæve en adgangskode og generere en ny når som helst.

Har du problemer med totrinsbekræftelse?

Hvis du har problemer med at logge ind med totrinsbekræftelse, kan du besøge vejledningen nedenfor.

Sådan finder du dine sikkerhedskopikoder til totrinsbekræftelse

Hvis du mister adgangen til dit mobilnummer til totrinsbekræftelse, kan du få adgang til din konto via en sikkerhedskopikode. Uden disse koder skal du bekræfte din identitet for at gendanne kontoen.

1. Gå til Kontohåndtering på en tilsluttet enhed, og vælg Sikkerhed.

2. Vælg Sikkerhedskopikoder. Opbevar sikkerhedskopikoderne et sikkert sted.

Hvordan deaktiverer jeg totrinsbekræftelse?

Vælg en enhed nedenfor for at slå totrinsbekræftelse fra.

1. Log ind på Kontohåndtering på en tilsluttet enhed, og vælg Sikkerhed.
  2. Ved siden af Status for totrinsbekræftelse skal du vælge Rediger Deaktiver.
  • Gå til Indstillinger > Brugere og konti > Sikkerhed > Totrinsbekræftelse > Status – Inaktiv.
  • Gå til Indstillinger > Kontohåndtering > Kontoinformation > Sikkerhed > Totrinsbekræftelse > Status – Inaktiv.

Du kan fjerne en adgangskode til enhedsinstallation fra en godkendt enhed ved hjælp af Kontohåndtering.

1. Log på Kontohåndtering , og vælg Sikkerhed > Adgangskode til enhedsinstallation
  2. Vælg Tilbagekald ud for den adgangskode til enhedsinstallation, som du vil fjerne fra din enhed.

Hvis du ophæver en adgangskode til enhedsinstallation, men totrinsbekræftelse stadig er aktiveret, er du nødt til at oprette en ny adgangskode til enhedsinstallation for at logge ind på den pågældende enhed igen.

Sådan skifter du til bekræftelse med godkenderapp

1. Deaktiver totrinsbekræftelse.

2. Genaktiver totrinsbekræftelse, og vælg den ønskede bekræftelsesmetode.