Konfigurera HDR på PlayStation®4

PlayStation 4 har funktioner för HDR-video (High Dynamic Range) för spel och videoströmning. Ta reda på hur du ställer in HDR så att du får större detaljrikedom och djupare färger.

HDR-krav för PS4

För att kunna använda funktionerna för HDR (High Dynamic Range) på PS4 ska du se till att du har följande:

• HDR-kompatibel 2K- eller 4K-tv med stöd för HDR10-formatet.
  • PS4 ansluten med en Premium-HDMI-kabel.
  • HDR-aktiverat innehåll som ett spel eller en tjänst för videoströmning (HDR-inställningen kan behöva aktiveras på menyn i appen).
  • PS4 uppdaterad till systemprogramvara 7.0 eller senare.
PS4 Pro: Videogenomgång av konfiguration av HDR

Har min tv funktioner för HDR?

1. På din PS4 går du till Inställningar > Ljud och bildskärm > Inställningar för videoutdata > Information om video.
  2. Om din skärm har funktioner för HDR visas ”Stöds” under HDR-etiketten.

Så här aktiverar du HDR på PlayStation 4

1. Läs i användarhandboken till din tv för att se vilken HDMI-port som hanterar HDR.
  2. Öppna tv-inställningarna och kontrollera att tv:ns HDMI-portar är aktiverade för HDR-signal. Tv-tillverkare kan använda diverse olika termer för HDR:
    HDR, Wide Color Mode, HDMI Enhanced Mode, UHD Color Mode, Ultra HD Premium, Ultra HD Deep Colour.
  3. Använd en Premium-HDMI-kabel och anslut PS4 till rätt HDMI-port. Obs! PS4:an måste anslutas direkt till tv:n för att du ska få en HDR-signal. Det går inte att ansluta den via en receiver eller switch.
  4. På din PS4 går du till Inställningar > Ljud och bildskärm > Inställningar för videoutdata.
  5. På menyn Inställningar för videoutdata väljer du Automatisk för alternativen HDR och Deep Colour-utmatning.
  6. För videoströmningsappar kontrollerar du att materialet är HDR-aktiverat. De flesta appar har en ikon som visar det.

Så här ändrar du HDR-inställningarna för PS4

Du kan ändra inställningarna på din PS4 med alternativet HDR-kalibrering:

1. På din PS4 går du till Inställningar > Ljud och bildskärm > Inställningar för videoutdata.
  2. På menyn Inställningar för videoutdata väljer du Justera HDR och följer instruktionerna på skärmen.