Konfigurera HDR på PS4-konsoler

Så här konfigurerar du HDR på PS4-konsoler

PlayStation®4-konsoler har funktioner för HDR-video (High Dynamic Range) för spel och videouppspelning. Ta reda på hur du ställer in HDR så att du får större detaljrikedom och djupare färger.

Så här aktiverar du HDR på PS4-konsoler

1. Läs i användarhandboken till din tv för att se vilken HDMI-port som hanterar HDR.
  2. Öppna tv-inställningarna och kontrollera att tv:ns HDMI-portar är aktiverade för HDR-signal. Tv-tillverkare kan använda diverse olika termer för HDR:
    HDR, Wide Color Mode, HDMI Enhanced Mode, UHD Color Mode, Ultra HD Premium, Ultra HD Deep Color.
  3. Använd en Premium-HDMI-kabel och anslut PS4™-konsolen till rätt HDMI-port. Obs! Konsolen måste anslutas direkt till tv:n för att du ska få en HDR-signal. Det går inte att ansluta den via en receiver eller switch.
  4. På din PS4-konsol går du till Inställningar > Ljud och bildskärm > Inställningar för videoutdata.
  5. På menyn Inställningar för videoutdata väljer du Automatiskt för alternativen HDR och Deep Color-utmatning.
  6. För videoströmningsappar kontrollerar du att materialet är HDR-aktiverat. De flesta appar har en ikon som visar det.

HDR-krav för PS4-konsoler

För att kunna använda funktionerna för HDR på PS4-konsolen ska du se till att du har följande:

• HDR-kompatibel 2K- eller 4K-tv med stöd för HDR10-formatet.
  • PS4 ansluten med en Premium-HDMI-kabel.
  • HDR-aktiverat innehåll som ett spel eller en tjänst för videoströmning (HDR-inställningen kan behöva aktiveras på menyn i appen).
  • PS4-konsol som är uppdaterad till systemprogramvara i version 7.0 eller senare.
PS4 Pro: Videogenomgång av HDR-konfiguration

Har min tv funktioner för HDR?

1. På din PS4-konsol går du till Inställningar > Ljud och bildskärm > Inställningar för videoutdata > Information om video.
  2. Om din skärm har funktioner för HDR visas ”Stöds” under HDR-etiketten.

Så här ändrar du HDR-inställningarna för PS4-konsolen

Du kan ändra inställningarna på din PS4-konsol med alternativet HDR-kalibrering:

1. På din PS4-konsol går du till Inställningar > Ljud och bildskärm > Inställningar för videoutdata.
  2. På menyn Inställningar för videoutdata väljer du Justera HDR och följer instruktionerna på skärmen.
Se användarhandboken online för att få reda på mer om Inställningar för videoutdata

Har du fortfarande problem?

Om HDR inte är aktiverat efter att du har följt stegen ovan kan du använda felsökningsverktyget PlayStation-reparationer för att få mer hjälp.