Konfigurere to-trinns bekreftelse på PSN

Slik konfigurerer du to-trinns bekreftelse på PlayStation Network

Finn ut hvordan du konfigurerer og deaktiverer to-trinns bekreftelse (2SV), og hvor du finner 2SV-reservekoder.

Hva er to-trinns bekreftelse (2SV)?

Når du logger på PlayStation™Network (PSN) på en PlayStation®5- eller PlayStation®4-konsoll med aktivert 2SV, blir du bedt om følgende:

1. Angi kontopassord og påloggings-ID (e-postadresse).

2. Skriv inn bekreftelseskoden fra autentiseringsappen eller SMS-meldingen som ble sendt til det registrerte mobiltelefonnummeret*.

*Bekreftelseskoden er gyldig i ti minutter etter at du har forsøkt å logge på. Hvis koden har utløpt, velger du Send kode på nytt fra påloggingsskjermbildet for å få en ny kode.

Når 2SV aktiveres*, blir spillere som logger på en PS3-konsoll eller PS Vita/TV-systemet for første gang, bedt om å

1. angi påloggings-ID-en til kontoen sin (e-postadresse)
  2. angi passordet for enhetskonfigurering i stedet for det vanlige kontopassordet

Når du skal bruke to-trinns bekreftelse,

Kontoer forblir vanligvis pålogget, men du får tilsendt en bekreftelseskode hvis du

• logger på for første gang etter å ha slått på 2SV

• logger av manuelt fra PlayStation Network og vil logge på igjen

• tilbakestiller kontopassordet

• endrer du påloggings-ID-en (e-postadressen) eller online-ID-en.

Slik setter du opp to-trinns bekreftelse og tar vare på reservekodene

Velg en enhet nedenfor for å konfigurere to-trinns bekreftelse.

1. Logg på Kontoadministrasjon på en tilkoblet enhet, og velg Sikkerhet.
  2. Ved siden av statusen for to-trinns bekreftelse velger du Rediger Aktiver Fortsett.
  3. Velg hvordan du ønsker å motta bekreftelseskoden: Godkjenningsapp eller Tekstmelding:

Godkjenningsapp
    Åpne en godkjenningsapp på mobilenheten din, og skann QR-koden. Hvis QR-koden mislykkes, kopierer og limer du inn den alfanumeriske koden. Du vil da se en bekreftelseskode i appen.

Tekstmelding
    Angi et mobiltelefonnummer eller velg et eksisterende mobiltelefonnummer. Du får tilsendt en bekreftelseskode.

4. Angi bekreftelseskoden .
  5. Ta vare på reservekodene.
  1. Gå til Innstillinger > Brukere og kontoer > Sikkerhet > To-trinns bekreftelse
  2. Velg Aktiver for å slå på 2SV.
  3. Velg hvordan du ønsker å motta bekreftelseskoden: Autentiseringsapp eller tekstmelding:

Autentiseringsapp
    Åpne en autentiseringsapp på mobilenheten din, og skann QR-koden. Hvis QR-koden mislykkes, kopierer og limer du inn den alfanumeriske koden. Du vil da se en bekreftelseskode i appen.

Tekstmelding
    Angi et mobiltelefonnummer eller velg et eksisterende mobiltelefonnummer. Du får tilsendt en bekreftelseskode.

4. Angi bekreftelseskoden.
  5. Ta vare på reservekodene.
  1. Gå til Innstillinger> Kontoadministrasjon> Kontoopplysninger> Sikkerhet> To-trinns bekreftelse
  2. Velg Aktiver for å slå på 2SV.
  3. Velg hvordan du ønsker å motta bekreftelseskoden: Autentiseringsapp eller tekstmelding:

Autentiseringsapp
    Åpne en autentiseringsapp på mobilenheten din, og skann QR-koden. Hvis QR-koden mislykkes, kopierer og limer du inn den alfanumeriske koden. Du vil da se en bekreftelseskode i appen.

Tekstmelding
    Angi et mobiltelefonnummer eller velg et eksisterende mobiltelefonnummer. Du får tilsendt en bekreftelseskode.

4. Angi bekreftelseskoden.
  5. Ta vare på reservekodene.

Du kan ikke aktivere 2SV på PS3-konsollen eller PS Vita/TV-systemet. Du må aktivere det via Kontoadministrasjon, en PS5-konsoll eller PS4-konsoll ved bruk av veiledningene ovenfor.

1. Når du har aktivert 2SV, logger du ipå Kontoadministrasjon og velger Sikkerhet.
  2. Du må sørge for at to-trinns bekreftelse er aktivert og velge Passord for enhetskonfigurering > Generer nytt passord
  3. Angi påloggings-ID-en (e-postadressen) og passordet for enhetskonfigurering på PS3-konsollen eller PS Vita/TV-systemet. Dette bekrefter enheten.
  4. Merk av i boksen for å aktivere automatisk pålogging. Hvis du velger ikke å aktivere automatisk pålogging, må du angi passordet for enhetskonfigurering hver gang du logger på.
  5. Velg Ferdig , og gjenta prosedyren på alle enhetene dine*

*Hvis du godkjenner den samme enheten to ganger, blir den knyttet til to passord i listen over passord for enhetskonfigurering. Du kan imidlertid tilbakestille et passord og generere et nytt når som helst.

Har du problemer med to-trinns bekreftelsen?

Hvis du har problemer med å logge på med 2SV, kan du se veiledningen nedenfor.

Slik finner du 2SV-reservekodene dine

Hvis du mister tilgang til 2SV-mobiltelefonnummeret ditt, gir en reservekode deg tilgang til kontoen din. Uten disse kodene må du bekrefte identiteten din for å gjenopprette kontoen din.

1. Gå til Kontoadministrasjon på en tilkoblet enhet, og velg Sikkerhet.

2. Velg Reservekoder. Oppbevar reservekodene på et trygt sted.

Slik slår du av to-trinns bekreftelse

Velg en enhet nedenfor for å slå av to-trinns bekreftelse.

1. Logg på Kontoadministrasjon på en tilkoblet enhet, og velg Sikkerhet.
  2. Ved siden av status for to-trinns bekreftelse velger du Rediger Deaktiver.
  • Gå til Innstillinger > Brukere og kontoer > Sikkerhet > To-trinns bekreftelse > Status – Inaktiv.
  • Gå til Innstillinger > Kontoadministrasjon > Kontoopplysninger > Sikkerhet > To-trinns bekreftelse > Status – inaktiv.

Du kan fjerne passordet for enhetskonfigurering fra en godkjent enhet ved å bruke Kontoadministrasjon.

1. Logg på Kontoadministrasjon , og velg Sikkerhet > Passord for enhetskonfigurering
  2. Velg Tilbakestill ved siden av passordet for enhetskonfigurering som du vil fjerne fra enheten din.

Hvis du tilbakestiller et passord for enhetskonfigurering, men 2SV fremdeles er aktivert, må du opprette et nytt passord for enhetskonfigurering for å logge på enheten igjen.

Slik bytter du til bekreftelse med godkjenningsapp

1. Deaktiver to-trinns bekreftelse.

2. Aktiver to-trinns bekreftelse på nytt, og velg ønsket bekreftelsesmetode.