Konfigurere to-trinns bekreftelse på PSN

Slik konfigurerer du to-trinns bekreftelse på PlayStation™Network

Finn ut hvordan du konfigurerer og deaktiverer to-trinns bekreftelse (2SV), og hvor du finner 2SV-reservekoder.

Hva er to-trinns bekreftelse (2SV)?

Når du logger på PlayStation™Network (PSN) på en PlayStation®5- eller PlayStation®4-konsoll med aktivert 2SV, blir du bedt om følgende:

1. Angi kontopassord og påloggings-ID (e-postadresse).

2. Skriv inn bekreftelseskoden fra autentiseringsappen eller SMS-meldingen som ble sendt til det registrerte mobiltelefonnummeret*.

*Bekreftelseskoden er gyldig i ti minutter etter at du har forsøkt å logge på. Hvis koden har utløpt, velger du Send kode på nytt fra påloggingsskjermbildet for å få en ny kode.

Når du skal bruke to-trinns bekreftelse

Kontoer forblir vanligvis pålogget, men du får tilsendt en bekreftelseskode hvis du

• logger på for første gang etter å ha slått på 2SV

• logger av manuelt fra PlayStation Network og vil logge på igjen

• tilbakestiller kontopassordet

• endrer påloggings-ID-en (e-postadresse) eller online-ID-en

Har du problemer med to-trinns bekreftelsen?

Hvis du har problemer med å logge på med 2SV, kan du se veiledningen nedenfor.

Slik konfigurerer du to-trinns bekreftelse

Velg en enhet nedenfor for å konfigurere to-trinns bekreftelse.

Nettleser: Konfigurere 2SV

1. Gå til Kontoadministrasjon på en tilkoblet enhet, og velg Sikkerhet.
  2. Ved siden av status for to-trinns bekreftelse velger du Rediger > Aktiver > Fortsett.
  3. Velg hvordan du ønsker å motta bekreftelseskoden: Autentiseringsapp eller tekstmelding:

Autentiseringsapp
    Åpne en autentiseringsapp på mobilenheten din, og skann QR-koden. Hvis QR-koden mislykkes, kopierer og limer du inn den alfanumeriske koden. Du vil da se en bekreftelseskode i appen.

Tekstmelding
    Angi et mobiltelefonnummer eller velg et eksisterende mobiltelefonnummer. Du får tilsendt en bekreftelseskode.

4. Angi bekreftelseskoden.
  5. Ta vare på reservekodene.
  1. Gå til Innstillinger > Brukere og kontoer > Sikkerhet > To-trinns bekreftelse
  2. Velg Aktiver for å slå på 2SV.
  3. Velg hvordan du ønsker å motta bekreftelseskoden: Autentiseringsapp eller tekstmelding:

Autentiseringsapp
    Åpne en autentiseringsapp på mobilenheten din, og skann QR-koden. Hvis QR-koden mislykkes, kopierer og limer du inn den alfanumeriske koden. Du vil da se en bekreftelseskode i appen.

Tekstmelding
    Angi et mobiltelefonnummer eller velg et eksisterende mobiltelefonnummer. Du får tilsendt en bekreftelseskode.

4. Angi bekreftelseskoden.
  5. Ta vare på reservekodene.
  1. Gå til Innstillinger> Kontoadministrasjon> Kontoopplysninger> Sikkerhet> To-trinns bekreftelse
  2. Velg Aktiver for å slå på 2SV.
  3. Velg hvordan du ønsker å motta bekreftelseskoden: Autentiseringsapp eller tekstmelding:

Autentiseringsapp
    Åpne en autentiseringsapp på mobilenheten din, og skann QR-koden. Hvis QR-koden mislykkes, kopierer og limer du inn den alfanumeriske koden. Du vil da se en bekreftelseskode i appen.

Tekstmelding
    Angi et mobiltelefonnummer eller velg et eksisterende mobiltelefonnummer. Du får tilsendt en bekreftelseskode.

4. Angi bekreftelseskoden.
  5. Ta vare på reservekodene.

Slik slår du av to-trinns bekreftelse

Velg en enhet nedenfor for å slå av to-trinns bekreftelse.

Nettleser: Slå av 2SV

1. Gå til Kontoadministrasjon på en tilkoblet enhet, og velg Sikkerhet.
  2. Ved siden av status for to-trinns bekreftelse velger du Rediger > Deaktiver.
  • Gå til Innstillinger > Brukere og kontoer > Sikkerhet > To-trinns bekreftelse > Status – Inaktiv.
  • Gå til Innstillinger > Kontoadministrasjon > Kontoopplysninger > Sikkerhet > To-trinns bekreftelse > Status – inaktiv.

Slik bytter du til bekreftelse med godkjenningsapp

1. Deaktiver to-trinns bekreftelse.

2. Aktiver to-trinns bekreftelse på nytt og velg ønsket bekreftelsesmetode.

Slik finner du 2SV-reservekodene dine

Hvis du mister tilgang til 2SV-mobiltelefonnummeret ditt, gir en reservekode deg tilgang til kontoen din. Uten disse kodene må du bekrefte identiteten din for å gjenopprette kontoen din.

1. Gå til Kontoadministrasjon på en tilkoblet enhet, og velg Sikkerhet.

2. Velg Reservekoder. Oppbevar reservekodene på et trygt sted.