Onlinestatus van PSN aan Discord koppelen

Je onlinestatus van PSN aan Discord koppelen

Ontdek hoe je je onlinestatus van PlayStation™Network (PSN) aan Discord kunt koppelen.

Let op: deze functie wordt momenteel geleidelijk aan geïmplementeerd voor gebruikers van Discord over de hele wereld. Je ontvangt een melding in de Discord-app wanneer de PSN-koppeling beschikbaar is (zorg ervoor dat je Discord-app op iOS- en Android-apparaten is bijgewerkt naar de nieuwste versie). Je kunt de beschikbaarheid van de functie ook controleren door naar Gebruikersinstellingen > Verbindingen te gaan in de Discord-app op Windows, MacOS, Linux, iOS, Android of het web; Als het PlayStation-logo wordt weergegeven bij de integratieopties, kun je je accounts koppelen.

Je onlinestatus van PSN aan Discord koppelen

1. Open de Discord-app op Windows, MacOS, Linux, iOS, Android of het web.
  2. Ga naar Gebruikersinstellingen > Verbindingen > Toevoegen, en selecteer het PlayStation-logo.
  3. In het volgende venster meld je je aan met je aanmeldings-ID en wachtwoord voor PSN en bevestig je dat je je accounts wilt koppelen.
  4. Als ze gekoppeld zijn, kun je er in Discord voor kiezen om je online-ID in te schakelen op je profiel, en PlayStation Network als je status te laten zien. Meer informatie
  • Deze functie is niet beschikbaar voor kinderaccounts voor PlayStation Network.
  • Let op: stel de privacyinstelling voor je PSN-onlinestatus en Wordt nu gespeeld in op Iedereen zodat je onlinestatus op Discord zichtbaar is.

Waarom zou ik mijn onlinestatus van PSN aan Discord koppelen?

Het koppelen van je account voor PlayStation Network aan Discord is een goede manier om je gameactiviteiten op PlayStation Network met vrienden te delen. Als je je account eenmaal hebt gekoppeld, kun je het volgende delen met gebruikers van Discord:

• Je online-ID voor PSN op je Discord-profiel.
  • De PlayStation-games die je speelt.
  • Hoe lang je al speelt.

Je PSN-status zo instellen dat deze als offline wordt weergegeven op Discord.

Als je ervoor kiest om offline weergegeven te worden op PSN, wordt je onlinestatus van PSN ook niet weergegeven op Discord. Je instellingen voor verborgen games zijn ook van toepassing op discord.

Discord ontkoppelen van PlayStation Network-instellingen

1. Ga naar Accountbeheer.
  2. Ga naar Overige instellingen > Account koppelen.
  3. Selecteer Discord om je accounts te ontkoppelen.
  1. Open de Discord-app op Windows, MacOS, Linux, iOS, Android of het web.
  2. Ga naar Gebruikersinstellingen > Verbindingen en selecteer de X-toets naast het PlayStation-logo.
  3. Bevestig in het nieuwe menu dat je wilt doorgaan met het ontkoppelen van de accounts door op de toets Ontkoppelen te drukken.

Ga voor meer informatie naar het ondersteuningsartikel van Discord

Veelgestelde vragen

Heb ik een PlayStation®Plus-lidmaatschap nodig?
Nee, voor deze functie is een PlayStation Plus-lidmaatschap niet vereist.

Van welke PlayStation-consoles kan ik mijn gameactiviteiten delen op Discord?
Je kunt je aanwezigheid op PSN en gamingactiviteiten op PS5™-consoles en PS4™-consoles delen op Discord met behulp van de bovenstaande stappen.

Kan ik accountkoppelingen instellen vanaf mijn console?
Accounts koppelen met Discord kan alleen worden ingesteld op de Discord-app op Windows, MacOS, Linux, iOS, Android, of het web. Je kunt PSN en Discord niet koppelen via je console.

Welke regio's worden ondersteund?
Deze functie zal beschikbaar zijn voor gebruikers die toegang hebben tot PlayStation Network  en Discord.

Ik heb mijn online-id voor PSN gewijzigd, maar deze is niet bijgewerkt op de Discord-apps.  Hoe los ik dat op?
In de meeste gevallen wordt je online-id automatisch bijgewerkt met de volgende gameplay-activiteiten op je PlayStation-console nadat je je online-id hebt gewijzigd.  In sommige gevallen moet je opnieuw verbinding maken met je account