Muziek en podcasts streamen op PS5-consoles

Ontdek hoe je naar je favoriete muziek en podcasts kunt luisteren op je PlayStation®5-console.

Spotify en Apple Music zijn alleen beschikbaar in bepaalde landen en regio's. Ga voor meer informatie over services en accounts naar de website van Spotify of Apple Music.

Apps downloaden voor het streamen van muziek op PS5™-consoles

1. Selecteer Alle apps in je Media Home.
  2. Selecteer Spotify of Apple Music
  3. Selecteer Downloaden
  4. Volg de instructies op het scherm om in te loggen bij je account voor Spotify of Apple Music, of om je aan te melden voor een nieuw account.
    De apps worden gekoppeld aan je PS5-console.

Muziek en podcasts streamen op PS5-consoles

1. Druk op de PS-toets om het controlecentrum te openen en selecteer vervolgens Muziek.
  2. Selecteer een nummer, album, afspeellijst of podcast en selecteer vervolgens Afspelen om deze af te spelen.
    Het afgespeelde nummer of podcast verschijnt als een kaart in het controlecentrum. Je kunt afspeelfuncties gebruiken zoals pauzeren, vooruitspoelen en snel terugspoelen.
  • Als je wilt schakelen tussen muziekstreamingservices, selecteer je Muziekbronnen.
  • Gebruik je draadloze controller of de speciale media-afstandsbediening (CFI-ZMR-serie, afzonderlijk verkrijgbaar) om de afspeelfuncties te bedienen. Op de kaart van de afgespeelde media worden de toetstoewijzingen voor afspelen voor je draadloze controller weergegeven.
  • Ervaar verbeterd geluid voor je muziek en podcasts door de instellingen van je audio-uitvoerapparaat aan te passen, het gewenste volumeniveau te kiezen en nog veel meer.

Muziek en podcasts streamen tijdens de gameplay op een PS5-console

1. Druk op de PS-toets om het controlecentrum te openen en selecteer vervolgens Muziek.
    Je onlangs afgespeelde muziek en podcasts worden weergegeven.
  2. Kies de muziek of podcast die je wilt afspelen.
    Je selectie wordt afgespeeld.
  • Het afgespeelde nummer of podcast verschijnt als een kaart in het controlecentrum. Selecteer de kaart om te pauzeren en voor meer afspeelbediening. Druk op de PS-toets om naar de game terug te keren.
  • Selecteer de kaart Wordt nu gespeeld uit het controlecentrum en druk op de vierkante knop op je controller om het afspelen van nummers te onderbreken en te starten.
  • In een game of app kun je twee keer op de PS-toets drukken om terug te keren naar je meest recente kaart zonder het controlecentrum te gebruiken.