Speel video's en muziek af vanaf discs en USB-stations op PlayStation

Video's en muziek afspelen vanaf discs en USB-stations op PlayStation

Ontdek welke disc- en bestandsindelingen worden ondersteund op PlayStation®5-consoles en PlayStation®4-consoles.

Media-discs afspelen op PS5-consoles

Als je een Blu-ray Disc™ of dvd wilt afspelen, plaats je de disc in de discsleuf. De discspeler verschijnt op je media-beginscherm en het afspelen kan beginnen. De discspeler ondersteunt onderstaande indelingen.

• Ultra HD Blu-ray™
  • Blu-ray Disc™
    BD-ROM*1
    BD-R/RE (BDAV, BDMV)
  • DVD
    DVD-ROM
    DVD-R/RW*2 (videomodus, VR-modus*3)
    DVD+R/RW*2

*1 Hybride discs worden ondersteund

*2 AVCHD wordt ondersteund

*3 CPRM wordt ondersteund

De PS5 digitale editie console biedt geen ondersteuning voor games of media op discs.

Media-discs afspelen op PS4-consoles

Als je een Blu-ray Disc™ of dvd wilt afspelen, plaats je de disc in de discsleuf en selecteer je de content in het contentgebied. Je PS4™-console moet de functie voor het afspelen van discs via internet (slechts eenmalig) inschakelen voordat je BD's of dvd's kunt afspelen. Nadat deze functie is ingeschakeld, hoeft je console geen verbinding te maken met internet om BD's of dvd's af te spelen.

• Blu-ray Disc™
  • BD-ROM*1
    BD-R/RE (BDAV, BDMV)
  • DVD
    DVD-ROM
    DVD-R/RW*2 (videomodus, VR-modus*3)
    DVD+R/RW*2

*1 Hybride discs worden ondersteund

*2 AVCHD wordt ondersteund

*3 CPRM wordt ondersteund

Voor het doorlopend afspelen van door copyright beschermde BD's moet mogelijk de coderingssleutel voor AACS (de kopieerbeveiliging voor videocontent) mogelijk worden vernieuwd. De coderingssleutel wordt automatisch vernieuwd wanneer je PS4™-console verbinding heeft met internet.

Niet-ondersteunde disc-indelingen op PS5-consoles en PS4-consoles

PS5-consoles en PS4-consoles ondersteunen het afspelen van dit soort discs niet.

• CD
  • BD-RE ver.1.0
  • BD-R/RE XL
  • Dvd's die niet zijn gefinaliseerd

Gebruik de volgende discs niet. Als je dit toch doet, kan je console beschadigd raken.

• Discs van 8 cm
  • Discs die geen ronde vorm hebben, zoals discs in de vorm van een kaart, ster of hart.
  • Discs met scheuren, discs die vervormd zijn of discs die zijn gerepareerd.
  • Discs met stickers of papieren etiketten.

Houd er rekening mee dat

• een DualDisc één zijde heeft conform de dvd-norm en de andere zijde uitsluitend voor audio is. Je kunt de zijde voor uitsluitend audio niet afspelen op je console.
  • Sommige discs kunnen niet worden afgespeeld vanwege krassen, stof, de kwaliteit van de opname of de kenmerken van het opname-apparaat.
  • In zeldzame gevallen werken dvd's, BD's en andere media niet goed wanneer ze worden afgespeeld op je console. Dit komt voornamelijk door variaties in het productieproces of door codering van de software.

Video afspelen vanaf een USB-station op PS5-consoles en PS4-consoles

Zorg ervoor dat het USB-station is geformatteerd met het exFAT- of FAT32-bestandssysteem.

1. Maak vanaf een computer een map in de hoofdmap van het USB-station en plaats vervolgens je videobestanden in die map.
  2. Selecteer Mediagalerie in het games-beginscherm op je console.
  3. Sluit het USB-station aan op je PS5-console en selecteer vervolgens USB. Er wordt een lijst met videobestanden op je USB-station weergegeven. Selecteer een bestand om het af te spelen.

Door PS5-console ondersteunde bestandsindelingen

• MKV
    Video: H.264/MPEG-4 AVC High Profile Level 4.2
    Audio: AAC LC
  • MP4
    Video: H.264/MPEG-4 AVC High Profile Level 5.2
    Audio: AAC LC
  • WEBM
    Video: VP9
    Audio: Opus

De maximale videoresolutie is 3840 x 2160. Mediagalerie speelt geen auteursrechtelijk beschermde bestanden af. Sommige soorten content die via internet en op andere manieren worden verspreid hebben afspeelbeperkingen. Neem voor meer informatie contact op met de contentprovider.

1. Maak vanaf een computer een map in de hoofdmap van het USB-station en plaats vervolgens je videobestanden in die map.
  2. Selecteer Mediaspeler in het contentgebied.
  3. Sluit het USB-station aan op je PS4-console en selecteer vervolgens USB. Er wordt een lijst met videobestanden op je USB-station weergegeven. Selecteer een bestand om het af te spelen.

Door PS4-console ondersteunde bestandsindelingen

• MKV
    Video: H.264/MPEG-4 AVC High Profile Level 4.2
    Audio: MP3, AAC LC, AC-3 (Dolby Digital)
  • AVI
    Video: MPEG4 ASP, H.264/MPEG-4 AVC High Profile Level 4.2
    Audio: MP3, AAC LC, AC-3 (Dolby Digital)
  • MP4
    Video: H.264/MPEG-4 AVC High Profile Level 4.2, H.264/MPEG-4 AVC High Profile Level 5.2 (alleen PlayStation®4 Pro)
    Audio: AAC LC, AC-3 (Dolby Digital), LPCM
  • MPEG-2 PS
    Video: MPEG2 Visual
    Audio: MP2 (MPEG2 Audio Layer 2), MP3, AAC LC, AC-3 (Dolby Digital), LPCM
  • MPEG-2 TS
    Video: H.264/MPEG-4 AVC High Profile Level 4.2, MPEG2 Visual
    Audio: MP2 (MPEG2 Audio Layer 2), AAC LC, AC-3 (Dolby Digital)
  • AVCHD (.m2ts, .mts)
  • XAVC S™ (.mp4)

Muziek afspelen vanaf een USB-station op PS5-consoles en PS4-consoles

Zorg ervoor dat het USB-station is geformatteerd met het exFAT- of FAT32-bestandssysteem.

1. Maak vanaf een computer een map 'Muziek' in de hoofdmap van het USB-station en plaats vervolgens je videobestanden in de map 'Muziek'.
  2. Sluit het USB-station aan op je PS5-console.
  3. Selecteer Muziek in het controlecentrum. USB-station wordt weergegeven in je afspeellijst.
  4. Selecteer USB-station
  5. Selecteer een bestand om het af te spelen.

Ondersteunde bestandsindelingen

• FLAC
  • MP3
  • AAC

Het is mogelijk dat sommige bestanden niet kunnen worden afgespeeld vanwege het gegevenstype of de bestandsgrootte. Deze app speelt geen auteursrechtelijk beschermde muziekbestanden af.

1. Maak vanaf een computer een map 'Muziek' in de hoofdmap van het USB-station en plaats vervolgens je videobestanden in de map 'Muziek'.
  2. Sluit het USB-station aan op je PS4-console.
  3. Selecteer Bibliotheek in het inhoudsgebied.
  4. Selecteer USB-muziekspeler in het inhoudsgebied.
  5. Selecteer de muziek die je wilt luisteren.
    Als je alle muziek in de map wilt afspelen, markeer je de map, druk je op de OPTIONS-toets en selecteer je Afspelen

Sommige apparaten zijn niet compatibel vanwege vorm of ontwerp.

Ondersteunde bestandstypen

1. FLAC
  2. MP3
  3. AAC

Het is mogelijk dat sommige bestanden niet kunnen worden afgespeeld vanwege het gegevenstype of de bestandsgrootte. Deze toepassing speelt geen auteursrechtelijk beschermde muziekbestanden af. Sommige soorten content die via internet en op andere manieren worden verspreid hebben afspeelbeperkingen. Neem voor meer informatie contact op met de contentprovider.