Je online-ID voor PSN wijzigen

Ontdek hoe je je online-ID op PlayStation™Network (PSN) kunt wijzigen en wat je moet doen als je problemen ondervindt met een wijziging van je online-ID.

Wat is een online-ID?

Een online-ID is een unieke weergavenaam die wordt gebruikt om je op PSN te identificeren. Je kunt je huidige online-ID controleren door op je console of in de PlayStation®App naar je profiel te gaan.

Voordat je je online-ID wijzigt, moet je rekening houden met het volgende:

• Als je technische problemen ondervindt, kun je gratis je oorspronkelijke online-ID herstellen. Herstellen zou de meeste problemen moeten oplossen die door een online-ID-wijziging worden veroorzaakt.

• Het kan even duren voordat games, applicaties en services zijn bijgewerkt naar je nieuwe online-ID. In sommige gevallen kan het tot een week duren voordat de wijziging is geregistreerd.

• Bij PS4-games kun je problemen ondervinden na een online-ID-wijziging. Je vindt hier* een lijst met PS4-games die zijn getest met de functie voor het wijzigen van je online-ID.

• Als je nieuwe online-ID onze Servicevoorwaarden schendt,wordt de online-ID gewijzigd in temp-xxxxx. Je kunt deze wijzigen in een nieuwe online-ID met behulp van de onderstaande stappen.

• PS3-, PS Vita- en PS/TV-games en -apps ondersteunen de functie voor het wijzigen van je online-ID niet.

• Online-ID's kunnen niet worden gewijzigd voor kinderaccounts.

*Bij sommige games op de lijst zijn geen bekende problemen geïdentificeerd, maar je kunt nog steeds problemen met deze games ondervinden als je je online-ID wijzigt.

Kost het geld om mijn online-ID te wijzigen?

Je kunt je online-ID zo vaak wijzigen als je wilt. De eerste keer is dit gratis. Voor extra wijzigingen geldt een toeslag. PlayStation®Plus-leden krijgen 50% korting op wijzigingen in hun online-ID's, maar het lidmaatschap is niet vereist om wijzigingen aan te brengen.

Je online-ID voor PSN wijzigen

Webbrowser: online-ID wijzigen

1. Meld je aan bij Accountbeheer en selecteer PSN-profiel in de zijbalk.
  2. Selecteer Bewerken naast je huidige online-ID.
  3. Voer een nieuwe online-ID in en volg de instructies op het scherm om de wijziging te voltooien.
  4. Je wordt bij alle apparaten afgemeld nadat je het wijzigingsproces hebt voltooid.
  1. Ga naar Instellingen > Gebruikers en accounts > Account > Profiel > Online-ID
  2. Voer je nieuwe online-ID in.
  3. Volg de aanwijzingen op het scherm op om de wijziging te voltooien.
  4. Je wordt bij alle apparaten afgemeld nadat je het wijzigingsproces hebt voltooid.
  1. Ga naar Instellingen > Accountbeheer > Accountgegevens > Profiel > Online-ID
  2. Voer je nieuwe online-ID in.
  3. Volg de instructies op het scherm om de wijziging te voltooien.
  4. Je wordt bij alle apparaten afgemeld nadat je het wijzigingsproces hebt voltooid.

Je online-ID weergeven

Wanneer je je nieuwe online-ID selecteert, kun je je vorige online-ID gedurende 30 dagen in je profiel weergeven. Je moet deze optie selecteren tijdens het wijzigingsproces.

Problemen oplossen na het wijzigen van je online-ID

De meeste technische problemen die je ondervindt na het wijzigen van je online-ID kun je oplossen door je oude online-ID te herstellen (mogelijk worden niet alle problemen opgelost) en deze oplossing is gratis. Raadpleeg de onderstaande handleiding om je vorige online-ID te herstellen.

Als je online-ID is gewijzigd zonder jouw toestemming, probeer dan je account te herstellen door de onderstaande handleiding te volgen.

Wat gebeurt er als ik het proces voor het wijzigen van mijn online-ID niet afrond?

Er wordt een tijdelijke blokkering op je nieuwe online-ID geplaatst nadat je Bevestigen hebt geselecteerd. Je nieuwe online-ID wordt 24 uur gereserveerd. Als je de nieuwe online-ID permanent wilt claimen, moet je het proces binnen deze periode van 24 uur afronden.