Je onlinestatus op PlayStation Network wijzigen

Ontdek hoe je je online status op PlayStation™Network zoals deze wordt weergegeven aan vrienden en andere gebruikers kunt wijzigen.

Je onlinestatus op PS5-consoles wijzigen

1. Selecteer je profiel in het beginscherm.
  2. Selecteer Onlinestatus en stel je beschikbaarheidin.
  • Je kunt je onlinestatus instellen in het controlecentrum door je profiel te selecteren en vervolgens Onlinestatus te selecteren.
  • Je kunt in het scherm voor selectie van gebruikers op de Options-toets drukken om je onlinestatus te wijzigen.
  • Ga vanuit het beginscherm naar Profiel > Onlinestatus instellen.
  • Druk op de PS-toets om het snelmenu te openen en selecteer Onlinestatus.
  1. Tik op Instellingen en scrol omlaag naar Consolebeheer.
  2. Selecteer Online Status.

Let op:

• Wanneer je op meerdere PlayStation®5-consoles of op een PS5™-console en een PlayStation®4-console bent aangemeld en je je onlinestatus op één apparaat wijzigt, wordt je status op alle apparaten gewijzigd.
  • Binnen een game kun je als online worden weergegeven aan de andere spelers.
  • Als je je aanmeldt bij PlayStation™Network op een PlayStation®3-console, PlayStation®Vita-systeem of PlayStation®TV word je als online weergegeven.
  • Zelfs als je status is ingesteld op Bezet of Offline weergeven, kunnen andere spelers je nog steeds uitnodigen voor spraakchat en online games.
  • De volgende keer dat je je aanmeldt, heb je dezelfde onlinestatus als de laatste keer dat je je hebt afgemeld.

Wanneer je onlinestatus wijzigen

Met de onlinestatus weet je of een speler beschikbaar is. Je kunt zien wat de onlinestatus van een speler is door het pictogram in het profiel van de speler of je vriendenlijst te controleren.

Je kunt kiezen uit de volgende online statussen:

Online Als je je status niet wijzigt, word je als online weergegeven wanneer je bent aangemeld.
Bezet Gebruik deze status als je je wilt concentreren op de game of als je even wilt weggaan van je console. Je kunt deze status niet kiezen op PS4™ -consoles.
Als offline weergeven Gebruik deze status als je niet wilt dat je vrienden of andere spelers je als online zien.

Je kunt de instellingen voor wie je onlinestatus kunnen zien, configureren door de onderstaande handleiding te volgen.