PS5:n™ ja PS4:n™ käyttöjärjestelmän päivittäminen vikasietotilassa

PS5:n™ ja PS4:n™ käyttöjärjestelmän päivittäminen vikasietotilassa

Jos PlayStation-järjestelmäsi on ollut pitkään poissa PlayStation™Network (PSN) -verkosta tai käyttöjärjestelmän päivitys on epäonnistunut, PlayStationin laiteohjelmisto on ehkä päivitettävä manuaalisesti.

Yhteysongelmat laiteohjelmiston päivityksen aikana tai vanhentunut käyttöjärjestelmäversio voivat edellyttää konsolin manuaalista päivitystä.

Lataa käyttöjärjestelmäpäivitys konsoliin

Jos pääset aloitusnäyttöön, mutta käyttöjärjestelmäpäivitys on epäonnistunut, liitä PlayStation-konsoli reitittimeen LAN-kaapelilla ja noudata seuraavia ohjeita:

1. Valitse Asetukset > Järjestelmä > Käyttöjärjestelmä > Käyttöjärjestelmän päivitys.

2. Valitse Päivitä käyttöjärjestelmä.

1. Siirry kohtaan Ilmoitukset ja poista mahdollisesti olemassa olevat päivitystiedostot painamalla (options)-näppäintä > Poista

2. Valitse sitten Asetukset > Käyttöjärjestelmän päivitys.

Jos olet yhteydessä PlayStation™Network -verkkoon mutta et voi käyttää aloitusnäyttöä, käynnistä konsoli vikasietotilassa ja valitse vikasietotilan vaihtoehto 3. Päivitä käyttöjärjestelmä Jos päivitys ei onnistu, noudata alla olevia ohjeita.

PlayStation-käyttöjärjestelmän manuaalinen päivitys USB-aseman avulla

Manuaalisen päivityksen vaatimukset

• Langaton DualSense-ohjain (PS5) tai langaton DUALSHOCK 4 -ohjain (PS5/PS4) sekä USB-kaapeli

• PC- tai Mac-tietokone, joka on yhteydessä internetiin

• FAT 32 -alustettu USB-tallennuslaite, kuten USB-muistitikku, jossa on noin 460 Mt vapaata tallennustilaa

1. Luo PC- tai Mac-tietokoneella FAT32-muotoon alustettuun USB-asemaan kansio nimeltä PS5. Luo tämän kansion sisään uusi kansio nimeltä UPDATE.

2. Mene PS5:n käyttöjärjestelmän päivityssivulle ja valitse Päivitä käyttöjärjestelmä -osio. Lataa päivitystiedosto ja tallenna se UPDATE-kansioon. Tallenna tiedosto nimellä PS5UPDATE.PUP.

3. Liitä tiedoston sisältävä USB-asema PS5-konsoliin.

4. Käynnistä PS5-konsoli vikasietotilassa: paina virtapainiketta ja vapauta se toisen piippauksen jälkeen.

5. Valitse vikasietotilan vaihtoehto 3: Päivitä käyttöjärjestelmä.

6. Valitse Päivitä USB-tallennuslaitteesta > OK.

Jos PS5-konsoli ei tunnista päivitystiedostoa, tarkista, että kansio- ja tiedostonimet ovat oikein. Kirjoita kansio- ja tiedostonimet isoilla kirjaimilla.

1. Luo PC- tai Mac-tietokoneella FAT32-muotoiseen USB-tallennuslaitteeseen kansio nimeltä PS4. Luo tämän kansion sisään uusi kansio nimeltä UPDATE.
  2. Mene PS4:n käyttöjärjestelmän päivityssivulle ja valitse Päivitä käyttöjärjestelmä -osio. Lataa päivitystiedosto ja tallenna se UPDATE-kansioon. Tallenna tiedosto nimellä PS4UPDATE.PUP.
  3. Liitä tiedoston sisältävä USB-asema PS4-konsoliin.
  4. Jos näet virheen SU-41350-3, tietokoneesi nimesi PUP-tiedoston uudelleen, koska sama tiedosto oli ladattu useampaan kertaan. Tarkista PC- tai Mac-tietokoneen latauskansio ja poista aiemmat versiot. Varmista, että nykyisen tiedoston nimenä on: PS4UPDATE.PUP
  5. Käynnistä PS4-konsoli vikasietotilassa: paina virtapainiketta ja vapauta se toisen piippauksen jälkeen.
  6. Valitse vikasietotilan toiminto 3: Päivitä käyttöjärjestelmä.
  7. Valitse Päivitä USB-tallennuslaitteesta > OK.

PlayStationin käyttöjärjestelmän manuaalinen päivitys epäonnistui, mitä voin tehdä?

Jos konsoli ei tunnista päivitystiedostoa, tarkista, että USB-asema on FAT32-muodossa ja että kansio- ja tiedostonimet ovat oikein. Kirjoita kansio- ja tiedostonimet latinalaisina merkkeinä ja isoilla kirjaimilla.

Jos tämä prosessi epäonnistuu, sinun on ehkä asennettava käyttöjärjestelmä uudelleen. Tämä toiminto vastaa tehdasasetusten palauttamista ja palauttaa konsolin alkuperäiseen tilaan – jos mahdollista, varmuuskopioi ensin järjestelmäsi tiedot alla olevan oppaan avulla.