PS5™-konsolin tietojen varmuuskopiointi ja palautus

Tiedot kannattaa varmuuskopioida usein, jotta ne pysyvät tallessa. Voit varmuuskopioida konsoliin tallennetut tiedot USB-tallennuslaitteeseen.

Tärkeää tietoa

Älä katkaise PS5-konsolin virtaa, kun varmuuskopioit tai palautat tietoja. Se voi aiheuttaa tietojen menetyksen tai vaurioitumisen sekä PS5-konsolin tai USB-aseman vahingoittumisen.

Kun tietoja palautetaan, PS5-konsoli poistaa kaikki konsoliin tallennetut tiedot. Tätä ei voida peruuttaa, vaikka palautus peruttaisiin. Varmista, että et poista tärkeitä tietoja vahingossa. Poistettuja tietoja ei voida palauttaa.

Trophyt eivät kuulu varmuuskopioitaviin tietoihin. Päivitä pelin tila ennen tietojen varmuuskopiointia:

• Valitse Trophyt, paina Options-näppäintä ja valitse Synkronoi trophyt PSN-verkon kanssa.

Käyttäjät, jotka eivät ole koskaan kirjautuneet sisään, voivat palauttaa tallennetut tiedot vain alkuperäiseen PS5-konsoliin, joka varmuuskopioitiin. Jos haluat palauttaa tallennetut tiedot toiseen konsoliin, kyseiseen konsoliin on ensin kirjauduttava sisään.

PS5:n tiedot, jotka voi varmuuskopioida

Voit varmuuskopioida seuraavat tiedot:

• Pelit ja sovellukset
  • Tallennetut tiedot
  • Kuvakaappaukset ja videoleikkeet
  • Asetukset

Kaikki PS5-konsolin tiedot (paitsi trophyt) sisältyvät varmuuskopiointitietoihin. Kun palautat varmuuskopiotiedot, PS5-konsoli nollataan ja kaikki konsoliin tallennetut tiedot poistetaan.

Jos haluat säilöä tietojasi ja tuoda ne takaisin suorittamatta konsolin palautusta, säilytä tietoja toisessa paikassa:

Varmuuskopioi PS5-konsolin tiedot USB-asemaan

1. Liitä USB-asema PS5-konsoliin.
  2. Siirry aloitusnäyttöön ja valitse Asetukset > Järjestelmä
  3. Valitse Käyttöjärjestelmä > Varmuuskopioi ja palauta > Varmuuskopioi PS5.
    Jos konsoliin on liitetty useita USB-asemia, valitse haluamasi USB-asema.
  4. Valitse varmuuskopioitavat tiedot ja valitse Seuraava.
    Tiedoston nimi ja koko tulevat näkyviin. Anna varmuuskopiotiedoille tarpeen vaatiessa kuvaus.
  5. Valitse Varmuuskopioi.
    Konsoli käynnistyy uudelleen ja varmuuskopiointi alkaa.
  6. Kun näytöllä lukee Varmuuskopiointi valmis, PS5 käynnistyy uudelleen. Valitse OK.
    Konsoli käynnistyy taas uudelleen.

Palauta PS5-konsolin tiedot USB-asemasta

Kun palautat PS5:n varmuuskopiosta, nykyisen käyttöjärjestelmäversion on oltava sama tai uudempi kuin PS5-konsolissa varmuuskopioinnin aikaan käytetty versio.

1. Liitä USB-asema PS5-konsoliin.
  2. Valitse Asetukset > Järjestelmä
  3. Valitse Käyttöjärjestelmä > Varmuuskopioi ja palauta > Palauta PS5.
    Jos konsoliin on liitetty useita USB-asemia, valitse haluamasi USB-asema.
  4. Valitse tiedot, jotka haluat palauttaa.
  5. Valitse Palauta > Kyllä.
    Konsoli käynnistyy uudelleen ja palautus alkaa. Kun palautus on suoritettu, konsoli käynnistyy taas uudelleen.

Kun palautat PS5-konsolin, Konsolin jakaminen ja offline-pelaaminen -ominaisuus ei ole käytössä. Määritä asetus uudelleen, niin voit jatkaa tilausten ja sisältöjen käyttöä.