PlayStation®5:n tallennustilan hallinta

Lue, miten voit vapauttaa PS5™-konsolin tallennustilaa, säilöä PlayStation®4-pelejä PS5:n laajennetussa tallennustilassa ja siirtää pelien tallennustietoja käyttämällä Playstation®Plus -pilvitallennustilaa.

PS5-data ja tallennustilojen sijainnit

Tarkista, kuinka paljon vapaa tilaa PS5-konsolin tallennustilassa on valitsemalla Asetukset > Tallennustila

Pelitiedot, tallennukset ja muut tiedot on tallennettu PS5-konsolin sisäiseen tallennustilaan. Jos konsolin tallennustila käy vähiin, voit poistaa tietoja tallennustilasta tai kopioida tietoja johonkin seuraavista tallennustiloista:

• Laajennettu tallennustila
    Voit alustaa yleisesti saatavilla olevan USB-aseman ja käyttää sitä PS5-konsolin laajennettuna tallennustilana.
  • Pilvitallennustila
    PlayStation Plus -jäsenet voivat käyttää pilvitallennustilaa.
  • USB-asema
    Voit käyttää yleisesti saatavilla olevaa USB-asemaa, joka on alustettu FAT- tai exFAT-muotoon. Kaikki laitteet eivät toimi konsolin kanssa.

Tietojen kopioinnin onnistuminen riippuu tietojen tyypistä.

Tietojen tyyppi

Laajennettu tallennustila

Pilvitallennustila

USB-asema

Pelitiedot (PS5-pelit)

Pelitiedot (PS4-pelit)

Tallennustiedot (PS5-pelit)

Tallennustiedot (PS4-pelit)

Kuvakaappaukset ja videoleikkeet

✓*

*Tiedot voi vain kopioida USB-asemalle. Tietoja ei voi kopioida USB-asemalta konsolin tallennustilaan.

Miten vapautan tilaa PS5-konsolistani uuden pelin asentamiseksi?

Voit vapauttaa muistia useilla tavoilla, kun asennat uutta peliä.

Jos et halua poistaa konsolin tallennustilassa olevia pelejä, voit siirtää PS4-pelejä PS5-konsolin tallennustilasta PS5:n laajennettuun tallennustilaan.

Ei hätää, et menetä poistettujen pelien käyttöoikeutta – voit aina halutessasi ladata ne uudelleen pelikirjastosta.

1. Valitse Asetukset > Tallennustila > Pelit ja sovellukset.

2. Valitse Poistettavissa olevat kohteet. Voit suodattaa näkymää käyttöpäivän, koon ja nimen mukaan.

3. Valitsemalla Poista voit poistaa koko pelin järjestelmän tallennustilasta, tai (tiettyjen pelien tapauksessa) voit poistaa osia pelistä tai sen lisäosista.

Voit myös hallinnoida laitteellasi yhdistetyn PS5-konsolin tallennustilaa, kun aloitat etälatauksen PlayStation App -sovelluksessa.

Miten voin hallinnoida tallennettuja tietoja PS5-konsolilla?

Jos olet Playstation®Plus-jäsen, voit lähettää PS5:n tallennetut tiedot pilvitallennustilaan.

1. Valitse Asetukset > Pelit/sovellukset ja tallennetut tiedot.
  2. Valitse Tallennetut tiedot (PS5) tai Tallennetut tiedot (PS4).
  3. Valitse Konsolin tallennustila > Poista.
  4. Valitse poistettavien tiedostojen valintaruudut ja valitse  Poista.
  1. Valitse  Asetukset  >  Pelit/sovellukset ja tallennetut tiedot. >  Tallennetut tiedot (PS4).
  2. Valitse Konsolin tallennustila > Kopioi USB-asemaan.
  3. Valitse peli, niin näet siihen liittyvät tallennustiedostot. Valitse kopioitavien tiedostojen valintaruudut ja valitse Kopioi.
  1. Valitse  Asetukset  >  Pelit/sovellukset ja tallennetut tiedot >  Tallennetut tiedot (PS4).
  2. Valitse USB-asema > Kopioi konsolin tallennustilaan.
  3. Valitse peli, niin näet siihen liittyvät tallennustiedostot. Valitse kopioitavien tiedostojen valintaruudut ja valitse Kopioi.