PS5-konsolin tallennustilan hallinta

Lue, miten voit vapauttaa PlayStation®5-konsolin tallennustilaa, säilöä pelejä laajennetussa USB-tallennustilassa ja siirtää pelien tallennustietoja käyttämällä PlayStation®Plus -pilvitallennustilaa.

PS5™-konsolin data ja tallennustilojen sijainnit

Tarkista, kuinka paljon vapaa tilaa PS5-konsolin tallennustilassa on valitsemalla Asetukset > Tallennustila

Pelitiedot, tallennukset ja muut tiedot on tallennettu PS5-konsolin sisäiseen tallennustilaan. Jos konsolin tallennustila käy vähiin, voit poistaa tietoja tallennustilasta tai siirtää tietoja johonkin seuraavista tallennustiloista:

Laajennettu USB-tallennustila
Voit alustaa yleisesti saatavilla olevan USB-aseman ja käyttää sitä PS5-konsolin laajennettuna tallennustilana.

M.2 SSD -tallennustila
Voit asentaa kuluttajakäyttöön suunnitellun M.2 SSD -aseman, joka on PS5-konsolin vaatimusten mukainen.

Pilvitallennustila
PlayStation®Plus -jäsenet voivat käyttää pilvitallennustilaa.

USB-asema
Voit käyttää tiedostojen (kuten PS4:n tallennettujen tietojen ja kuvakaappausten) säilömiseen yleisesti saatavilla olevaa USB-asemaa, joka on alustettu FAT- tai exFAT-muotoon (mutta ei laajennetuksi USB-tallennustilaksi). Kaikki laitteet eivät toimi konsolin kanssa.

PS5-konsolin tietojen tyypit ja tallennustilojen sijainnit

Tietojen kopioinnin onnistuminen riippuu tietojen tyypistä.

Tietojen tyyppi  Laajennettu USB-tallennustila   M.2 SSD -tallennustila   Pilvitallennustila   USB-asema
Pelitiedot (PS5-pelit) ✓*1 - -
Pelitiedot (PS4-pelit) - -
Tallennustiedot (PS5-pelit) - - -
Tallennustiedot (PS4-pelit) - -
Kuvakaappaukset ja videoleikkeet - - - ✓*2

*1 PS5-pelien pelaamiseksi pelin tiedot on kopioitava laajennetusta USB-tallennustilasta takaisin PS5-konsoliin.

*2 Nämä tiedot voi vain kopioida USB-asemalle. Näitä tietoja ei voi kopioida USB-asemalta konsolin tallennustilaan.

Miten PS5-konsolista vapautetaan tilaa uuden pelin asentamiseksi

Tarkista vapaan tallennustilan määrä siirtymällä aloitusnäyttöön ja valitsemalla Asetukset > Tallennustila.

Jos et halua poistaa PS5-konsolin tallennustilassa olevia pelejä, voit siirtää ne laajennettuun USB-tallennustilaan.

Jos et halua poistaa PS5-konsolin tallennustilassa olevia pelejä, voit siirtää ne M.2 SSD -tallennustilaan.

Ei hätää, et menetä poistettujen pelien tai sovellusten käyttöoikeutta – voit aina halutessasi ladata ne uudelleen pelikirjastosta.

1. Valitse Asetukset > Tallennustila > Pelit ja sovellukset.

2. Valitse Poista sisältö.
  3. Valitse tiedot, jotka haluat poistaa ja valitse Poista.

Voit hallita PS5-konsolin tallennustilaa yhdistämällä PS5-konsolisi iOS- tai Android-laitteen PlayStation App -sovellukseen.

Miten PS5-konsolin tallennettuja tietoja hallinnoidaan

Jos olet PlayStation Plus -jäsen, voit ladata tallennetut tiedot pilvitallennustilaan.

1. Valitse Asetukset > Pelit/sovellukset ja tallennetut tiedot.
  2. Valitse Tallennetut tiedot (PS5) tai Tallennetut tiedot (PS4).
  3. Valitse Konsolin tallennustila > Poista.
  4. Valitse poistettavien tiedostojen valintaruudut ja valitse Poista.
  1. Valitse Asetukset Pelit/sovellukset ja tallennetut tiedotTallennetut tiedot (PS4).
  2. Valitse Konsolin tallennustila > Kopioi USB-asemaan.
  3. Valitse peli, niin näet siihen liittyvät tallennustiedostot. Valitse kopioitavien tiedostojen valintaruudut ja valitse Kopioi.
  1. Valitse  Asetukset  >  Pelit/sovellukset ja tallennetut tiedot >  Tallennetut tiedot (PS4).
  2. Valitse USB-asema > Kopioi konsolin tallennustilaan.
  3. Valitse peli, niin näet siihen liittyvät tallennustiedostot. Valitse kopioitavien tiedostojen valintaruudut ja valitse Kopioi.