PlayStation®5:n ja PlayStation®4:n vikasietotila

Lue, miten ja milloin voit käyttää vikasietotilaa avuksi tietoja ja näyttöä koskevien ongelmien vianmäärityksessä PS5™- ja PS4™-konsoleilla.

Vikasietotilassa voit käynnistää vain PlayStation-konsolin perustoiminnot. Vikasietotilan toiminnot on suunniteltu auttamaan ongelmien ratkaisemisessa – niillä voi rakentaa konsolin tallennustilan tietokannan uudelleen, muuttaa järjestelmän resoluutiota tai palauttaa järjestelmän tehdasasetuksiin.

Jotkin vikasietotilan toiminnot voivat johtaa tietojen menetykseen. Varmuuskopioi tiedot USB-asemaan tai pilvitallennustilaan ennen näiden vaihtoehtojen valitsemista.

Miten PlayStation käynnistetään vikasietotilassa?

1. Katkaise virta konsolista pitämällä virtapainiketta painettuna kolmen sekunnin ajan. Virran merkkivalo vilkkuu hetken ja sammuu sitten.
  2. Kun järjestelmä on sammunut, paina virtapainiketta pitkään. Vapauta painike, kun olet kuullut kaksi piippausta: toinen kuuluu heti kun painat painikkeen pohjaan ja toinen seitsemän sekuntia myöhemmin.
  3. Liitä ohjain USB-kaapelilla ja paina ohjaimen PS-näppäintä.

Miten konsolin käyttöjärjestelmä päivitetään vikasietotilassa?

Jos konsolisi on ollut pitkään poissa verkosta tai menettänyt yhteyden internetiin laiteohjelmistopäivityksen aikana, laiteohjelmisto on ehkä päivitettävä manuaalisesti. Päivityksen voi ladata suoraan PlayStation-konsoliin tai USB-asemalle. Katso ohjeet alla olevasta oppaasta.

PlayStationin käynnistys vikasietotilassa ei onnistu

Jos et voi käynnistää konsolia vikasietotilassa yllä olevien ohjeiden mukaisesti, käynnistä konsoli uudelleen ja tarkista kaapeliliitännät. Kokeile alla olevia ohjeita ennen kuin pyydät huoltoa laitteellesi.

Mitä toimintoja vikasietotilassa on?

Saat lisätietoja toiminnoista ja niiden käytöstä valitsemalla jonkin alla olevista vaihtoehdoista.

1. Käynnistä PS5 uudelleen:
    sulkee vikasietotilan ja käynnistää PS5-konsolin uudelleen normaalisti.
  2. Vaihda videoulostulo
    muuttaa näytön resoluutiota. Toiminnosta voi olla hyötyä ongelmissa, joissa näytöllä ei näy mitään.
  3. Päivitä käyttöjärjestelmä
    mahdollistaa PS5:n käyttöjärjestelmän päivittämisen suoralla latauksella tai USB-tallennuslaitteen avulla.
  4. Palauta oletusasetukset
    palauttaa PS5-konsolin tehdasasetukset. Oletusasetusten palauttaminen ei poista tallennettuja tietoja järjestelmän tallennustilasta.
  5. Rakenna tietokanta uudelleen
    tutkii aseman ja luo kaikesta sisällöstä uuden tietokannan. Valitse tämä vaihtoehto, jos pelit jumittuvat tai kuvataajuus on hidas.
  6. Nollaa PS5
    poistaa kaikki käyttäjätiedot ja palauttaa PS5:n alkuperäistilaan.
  7. Nollaa PS5 (asenna käyttöjärjestelmä uudelleen)
    poistaa kaikki käyttäjätiedot ja poistaa PS5:n käyttöjärjestelmän.
  1. Käynnistä järjestelmä uudelleen:
    sulkee vikasietotilan ja käynnistää PS4-konsolin uudelleen normaalisti.
  2. Vaihda resoluutiota:
    muuttaa näytön resoluutioksi 480p PS4-konsolin uudelleenkäynnistyksen jälkeen. Toiminnosta voi olla hyötyä ongelmissa, joissa näytöllä ei näy mitään.
  3. Päivitä käyttöjärjestelmä
    päivittää PS4:n käyttöjärjestelmän suoraan, USB-tallennuslaitteesta tai levyltä.
  4. Palauta oletusasetukset
    palauttaa PS4-järjestelmän tehdasasetukset. Oletusasetusten palauttaminen ei poista kiintolevylle tallennettuja tietoja.
  5. Rakenna tietokanta uudelleen
    tutkii aseman ja luo kaikesta sisällöstä uuden tietokannan. Valitse tämä vaihtoehto, jos pelit jumittuvat tai kuvataajuus on hidas.
  6. Alusta PS4-järjestelmä
    poistaa kaikki käyttäjätiedot ja palauttaa järjestelmän alkuperäistilaan.
  7. Alusta PS4-järjestelmä (asenna järjestelmäohjelmisto uudelleen)
    poistaa kaikki käyttäjätiedot ja poistaa PS4:n laiteohjelmiston.
  8. Määritä HDCP-tila (vain PS4 Pro)
    Jos PS4 Pro on liitetty 4K-televisioon, joka ei tue HDCP 2.2:ta (tarkista asia TV:si käyttöoppaasta), se ei ehkä pysty näyttämään 4K-pelejä tai 4K-videoita. Saat kuvan näkymään valitsemalla tämän asetuksen ja valitsemalla seuraavalla ruudulla [2. Vain HDCP 1.4] -vaihtoehdon*.
*Tämä voi rajoittaa videokuvan resoluution 1080p:hen. Resoluutiota pienennetään, koska 4K-kuvaa voidaan näyttää vain, kun kaikki liitetyt laitteet tukevat HDCP 2.2:ta (näyttölaite, HDMI-kaapelit ja kytketyt A/V-vahvistimet tai kotiteatterijärjestelmät).