Konsolin käynnistys vikasietotilassa ei onnistu

Konsolin vianmääritys, kun se ei käynnisty vikasietotilassa

Lue, miten voit ratkaista PlayStation®5- tai PlayStation®4-konsolin vikasietotilan käynnistämiseen liittyviä ongelmia.

Jos PS5™- tai PS4™-konsoli ei käynnisty tai konsolin vikasietotila ei käynnisty, voit kokeilla ratkaista ongelman muutamalla eri keinolla.

Konsolin käynnistäminen vikasietotilassa

1. Sammuta konsoli pitämällä virtapainiketta painettuna kolmen sekunnin ajan. Virran merkkivalo vilkkuu hetken ja sammuu sitten.
  2. Kun järjestelmä on sammunut, paina virtapainiketta taas pitkään. Vapauta painike, kun olet kuullut kaksi piippausta: toinen kuuluu heti kun painat painikkeen pohjaan ja toinen seitsemän sekuntia myöhemmin.
  3. Liitä ohjain USB-kaapelilla ja paina ohjaimen PS-näppäintä.

Onko USB-, HDMI- tai virtajohdossa ongelma?

Kokeile käyttää toista USB-/HDMI-/virtajohtoa. Voit testata johtoja myös käyttämällä niitä jossakin toisessa laitteessa, kuten Blu-ray-soittimessa. Testaamalla jokaisen johdon ja portin erikseen voit määrittää ongelman syyn tarkkaan.

Konsolin uudelleenkäynnistys

Jos kaikki johdot toimivat oikein, kokeile käynnistää konsoli uudelleen ohjeiden mukaan.

1. Katkaise virta konsolista kokonaan pitämällä virtapainiketta painettuna.

2. Odota, kunnes virran merkkivalo lakkaa vilkkumasta. Irrota virtajohto ja odota 20 minuuttia.

3. Kytke virta ja yritä käynnistää vikasietotila.

Eikö ongelmasi edelleenkään ratkennut?

Jos vikasietotilan käynnistäminen ei vieläkään onnistu, katso lisäohjeita PlayStationin huoltotyökalusta ja järjestä sen kautta tarvittaessa huolto laitteellesi.