PlayStation®4- tai PlayStation®5-konsolia ei voi käynnistää vikasietotilassa

PlayStation®4- tai PlayStation®5-konsolia ei voi käynnistää vikasietotilassa

Ohjeita PS5™- tai PS4™-konsoleiden vikasietotilan ongelmien ratkaisuun, linkkejä vianmääritystyökaluihin ja tietoja PS4:n vikasietotilasta.

Jos PS4- tai PS5-konsoli ei käynnisty tai järjestelmän vikasietotila ei käynnisty, voit kokeilla ratkaista ongelman muutamalla eri keinolla.

Miten PS4- tai PS5-konsoli käynnistetään vikasietotilassa?

1. Sammuta järjestelmä painamalla etupaneelin virtapainiketta. Virran merkkivalo vilkkuu hetken ja sammuu sitten.

2. Kun järjestelmä on sammunut, paina virtapainiketta pitkään. Vapauta painike, kun olet kuullut kaksi piippausta: toinen kuuluu heti kun painat painikkeen pohjaan ja toinen seitsemän sekuntia myöhemmin.

3. Liitä ohjain USB-kaapelilla ja paina ohjaimen PS-näppäintä.

Toimivatko USB-, HDMI- ja virtajohdot oikein?

Vika voi olla USB-, HDMI- tai virtajohdossa. Kokeile jotakin toista USB-, HDMI- tai virtakaapelia ja kytke se eri HDMI-porttiin tai pistorasiaan. Voit testata johtoja myös käyttämällä niitä jossakin toisessa laitteessa, kuten Blu-ray-soittimessa. Testaamalla jokaisen johdon ja portin erikseen voit määrittää ongelman syyn tarkkaan.

Käynnistä PlayStation-konsoli uudelleen.

Jos kaikki johdot toimivat oikein, kokeile käynnistää konsoli uudelleen ohjeiden mukaan:

1. Katkaise virta PlayStationista kokonaan pitämällä virtapainiketta painettuna.

2. Odota, kunnes virran merkkivalo lakkaa vilkkumasta. Irrota virtajohto ja odota 20 minuuttia.

3. Kytke virta ja yritä käynnistää vikasietotila.

Fix & Replace -vianmääritystyökalu

Jos nämä keinot eivät auta vikasietotilan käynnistämisessä, katso lisäohjeita Fix & Replace -työkalusta ja järjestä sen kautta tarvittaessa huolto laitteellesi.