PlayStation®5-konsolin käytön aloittaminen

Katso, miten PS5™ otetaan käyttöön, miten käyttöjärjestelmä päivitetään ja miten PlayStation™Network -verkkoon (PSN) yhdistetään.

Kiinnitä PS5:n teline

Kiinnitä teline aina PS5-konsoliin, kun otat sitä käyttöön. Telineen kiinnitystapa riippuu siitä, missä asennossa haluat käyttää PS5-konsolia.

1. Kohdista telineen pidike (A) ja ura kiertämällä telineen ylä- ja alaosia vastakkaisiin suuntiin. Jatka kiertämistä, kunnes kuulet napsahduksen.
  1. Aseta konsoli siten, että sen takaosa on ylöspäin, ja irrota sitten ruuvinreiän suojus.
  1. Kiinnitä ruuvinreiän suojus telineen alaosaan ja irrota sitten ruuvi telineen alaosasta.
  1. Aseta teline PS5-konsoliin ja kiinnitä se paikalleen ruuvilla. Kiristä ruuvi kolikolla tai vastaavan muotoisella esineellä.
  1. Loitonna telineen pidikettä (A) ja uraa kiertämällä telineen ylä- ja alaosia vastakkaisiin suuntiin. Jatka kiertämistä, kunnes kuulet napsahduksen.
  1. Aseta konsoli siten, että sen takaosa on ylöspäin.
  1. Kohdista teline konsolissa merkittyyn kohtaan ja paina teline tukevasti paikalleen.

Yhdistä PS5™-konsoli näyttöön

1. Liitä HDMI-kaapelin toinen pää PS5:n takaosan HDMI OUT -porttiin.
  2. Liitä HDMI-kaapelin toinen pää näyttölaitteen HDMI-tuloliitäntään.
  3. Liitä virtajohto PS5:n takaosan AC IN -liitäntään.
  4. Liitä virtapistoke turvallisesti pistorasiaan.

Kun olet käynnistänyt PS5 -järjestelmän ensimmäisen kerran, seuraa näytön ohjeita ja:

• Yhdistä ohjain järjestelmään.
  • Valitse kieli.
  • Muodosta internet-yhteys.
  • Näytön asetusten mukauttaminen
  • Säädä lepotilan virtavalintoja
  • Lue ja hyväksy käyttösopimus.

Yhdistä PS5-konsoli Internetiin

1. Siirry kohtaan  Asetukset  >  Verkko  >  Asetukset  >  Määritä Internet-yhteys

2. Valitse liitäntätyyppi ja anna verkon suojaustiedot.

Päivitä PS5-käyttöjärjestelmä

Jos käyttöjärjestelmän päivitys vaaditaan, näet  päivitysilmoituksen. Käyttöjärjestelmän päivitysten tarkastaminen:

1. Valitse  Asetukset  >  Järjestelmä  >  Käyttöjärjestelmä  >  Käyttöjärjestelmän päivitys ja asetukset.

Täältä voit tarkistaa tämänhetkisen käyttöjärjestelmäversion. Jos uudempi versio on saatavilla, näet ilmoituksen   Päivitys saatavilla  .

Jos sinulla on ongelmia käyttöjärjestelmän päivityksen lataamisessa, voit päivittää käyttöjärjestelmän manuaalisesti tietokoneen ja ulkoisen aseman avulla.

Yhdistä PS5-konsoli PSN-verkkoon

Kun käyttöjärjestelmä on päivitetty, sinua pyydetään kirjautumaan sisään PlayStation Network -verkkoon. Voit kirjautua sisään käyttämällä olemassa olevan tilin tietoja tai luoda uuden tilin. Jos olet ladannut ja määrittänyt PlayStation App -sovelluksen, voit kirjautua sisään puhelimella.

Siirrä pelejä ja tietoja PS4-konsolista

Voit siirtää tietoja PS4-konsolista PS5-konsoleihin käyttämällä tiedonsiirtoa, laajennettua tallennustilaa tai Playstation®Plus-pilvitallennustilaa.

Ennen kuin siirrät PS4-pelin PS5-konsolille, varmista seuraavasta oppaasta, että peliä voi pelata PS5-konsolilla.

Osta ja pelaa digitaalista PS5-peliä

1. Valitse pelien aloitusnäytöltä PlayStation Store.
  2. Etsi peli, jonka haluat ostaa, ja valitse pelikortti.
  3. ValitseOsta > Vahvista osto > Lataa.
  4. Löydät ostot pelien aloitusnäytöstä ja Pelikirjastosta
  5. Aloita pelaaminen valitsemalla Pelaa.
  1. Aseta pelilevy paikalleen. Peli asennetaan automaattisesti.

2. Aloita pelaaminen valitsemalla peli pelien aloitusnäytöltä.

Pelaa verkossa PS5-konsolilla

Tilaa PlayStation®Plus, jotta voit pelata verkossa ystävien kanssa ja saada käyttöösi erilaisia etuja.