4K-resoluution asetusten säätäminen PS5-konsolilla

4K-resoluution käyttöönotto ja asetusten säätäminen PS5-konsolilla.

Katso, miten 4K-resoluutio otetaan käyttöön PlayStation®5-konsolilla ja miten videoulostulon asetuksia säädetään.

PS5-konsolin resoluution vaihtaminen

PS5™-konsolit valitsevat automaattisesti parhaan käytettävissä olevan tarkkuuden. Resoluutiota voi vaihtaa käyttämällä PS5-konsolin Videoulostulo-asetuksia.

1. Siirry kohtaan Asetukset > Näyttö ja video.

2. Valitse Videoulostulo.

Videoulostulo
Tarkastele nykyisiä asetuksia ja television toimintoja.

Resoluutio
Aseta näytön resoluutio

4K-videon siirtonopeus
Säädä 4K-videon siirtonopeutta. Jos näyttö välkkyy, kokeile rajoittaa siirtonopeutta valitsemalla 1 tai 2. Tämä myös saattaa parantaa kuvanlaatua.

VRR
Salli virkistystaajuuden reaaliaikainen säätö, kun televisiossa ja pelissä on VRR-tuki (Variable Refresh Rate). Tulokset vaihtelevat sen mukaan, mikä televisiomalli on käytössä ja onko pelaamassasi PS5-pelissä VRR-tukea.

PS5™-konsoleissa on VRR-tuki HDMI 2.1:n kautta. Muita näyttöstandardeja, kuten NVIDIA  G-SYNC® ja AMD FreeSync™, ei tueta.

Ota asetus Apply to Unsupported Games (Käytä ei-tuetuissa peleissä) käyttöön, kun haluat parantaa kuvanlaatua joissakin PS5-peleissä, joissa ei ole VRR-tukea. Jos pelit toimivat odottamattomalla tavalla, poista asetus käytöstä.

HDR
Ota HDR (high dynamic range) käyttöön tai pois käytöstä.

HDR:n säätö
Sallii kirkkauden hienosäädön ja optimoidun HDR-renderöinnin.

Syvävärilähtö
Sallii sulavan kuvan renderöinnin.

RGB-alue
Muuta tätä vain, kun käytät HDMI-laitetta, joka ei lähetä RGB-alueen tietoja oikein.

PS5-konsolin näyttöalueen säätäminen

Jos TV-näytön kuva näyttää reunoista leikatulta tai näet mustan reunan kuvan ympärillä, kokeile säätää näyttöaluetta.

1. Siirry kohtaan Asetukset > Näyttö ja video > Näyttö > Säädä näyttöaluetta

2. Seuraa näytön ohjeita.

Mikä on 4K?

4K on lähes neljä kertaa tarkempi kuin tavallinen kuvantarkkuus (1080p HD). Vaikka kaikissa PS5™-konsoleissa on 4K- ja HDR-tuki, kuvanlaatu riippuu kotiviihdejärjestelmäsi kokoonpanosta.

Onko PS5-konsoleissa HDMI 2.1 -tukea?

PS5-konsoli tukee HDMI 2.1 -standardia ja 4K 120 Hz -tasoista videoulostuloa. Koska tätä tekniikkaa ei vielä tueta kaikkialla, Sony Interactive Entertainment tekee yhteistyötä televisiovalmistajien kanssa suorituskyvyn ja käyttökokemuksen parantamiseksi. Siirtymävaiheen aikana 4K 120 Hz -kuvan käytössä saattaa ilmetä ongelmia.

Jos TV:ssä ei näy kuvaa, kun PS5-konsolin odotetaan tuottavan 4K 120 Hz -signaalia, tai jos signaali näkyy 1080p 120 Hz -tasoisena, selvitä vastaukset seuraaviin kysymyksiin:

• Tukeeko televisio 4K 120 Hz -tasoista kuvaa?
  • Onko TV:ssä uusin laiteohjelmisto?
  • Käytätkö PS5-konsolin mukana toimitettua kaapelia tai Ultra High-Speed -kaapelia, joka tukee 4K 120 Hz -signaalia?
  • Onko PS5-konsoli liitetty HDMI-kaapelilla suoraan televisioon, vai voiko signaaliin vaikuttaa vahvistin tai jokin muu laite?
  • Onko PS5-konsoli liitetty TV:n oikeaan HDMI-porttiin (2.1)? Katso lisätietoja TV:n käyttöohjeista. HDMI 2.1 -tuki voi edellyttää TV:n asetusten muuttamista.
  • Onko PS5:llä valittu Näyttö ja video > Videoulostulo > Resoluutio > Auto tai 2160p
  • Onko PS5:llä valittu Näyttö ja video > Videoulostulo > 4K-videon siirtonopeus > Auto?