4K-resoluution asetusten säätäminen PS5-konsolilla

4K-resoluution käyttöönotto ja asetusten säätäminen PS5-konsolilla

Katso, miten 4K-resoluutio otetaan käyttöön PlayStation®5-konsolilla ja miten videoulostulon asetuksia säädetään.

PS5-konsolin resoluution vaihtaminen

PS5™-konsolisi tunnistaa televisiosi ominaisuudet ja valitsee automaattisesti parhaan mahdollisen resoluution. Resoluutiota voi vaihtaa käyttämällä Videoulostulo-asetuksia.

1. Siirry kohtaan Asetukset > Näyttö ja video.

2. Valitse Videoulostulo.

Videoulostulon tiedot
Tarkastele nykyisiä asetuksia ja television toimintoja.

Resoluutio
Aseta näytön resoluutio.

Testaa 1440p-ulostuloa
Jos televisiosi tukee 1440p-ulostuloa, voit kokeilla SDR/HDR 60 Hz/120 Hz -videoulostuloa. Ota 1440p-ulostulo käyttöön asettamalla resoluutioksi 1440p.*

*1440p-yhteensopiva TV tai näyttö vaaditaan. Tulokset voivat vaihdella pelattavan pelin mukaan. Huom: PS5-konsolien VRR tukee 1080p- ja 4K-videoulostuloja, mutta ei 1440p:tä.

VRR
Salli virkistystaajuuden reaaliaikainen säätö, kun televisiossa ja pelissä on VRR-tuki (Variable Refresh Rate). Tulokset vaihtelevat sen mukaan, mikä televisiomalli on käytössä ja onko pelaamassasi PS5-pelissä VRR-tukea.

PS5™-konsoleissa on VRR-tuki HDMI 2.1:n kautta. Muita näyttöstandardeja, kuten NVIDIA  G-SYNC® ja AMD FreeSync™, ei tueta.

Ota asetus Käytä peleissä, joita ei tueta käyttöön, kun haluat parantaa kuvanlaatua joissakin PS5-peleissä, joissa ei ole VRR-tukea. Jos pelit toimivat odottamattomalla tavalla, poista asetus käytöstä.

Ota 120 Hz:n ulostulo käyttöön
Ota 120 Hz:n videoulostulo käyttöön 120 Hz:n kuvataajuutta tukevissa televisioissa ja peleissä. Jos pelin videoulostulossa ilmenee ongelmia näytössä tai muussa kuvalaitteessa, poista asetus käytöstä.

ALLM
Määritä automaattisen pienen viiveen tilan (ALLM) asetukseksi Automaattinen tai Pois käytöstä.
Jos valitset Automaattinen, TV siirtyy automaattisesti pienen viiveen tilaan pelatessa. Jos valitset Pois käytöstä, ALLM-tilaa ei oteta käyttöön muuten kuin VRR-ulostulossa.

4K-videon siirtonopeus
Säädä 4K-videon siirtonopeutta. Jos näyttö välkkyy, kokeile rajoittaa siirtonopeutta valitsemalla -1 tai -2. Tämä myös saattaa parantaa kuvanlaatua.

HDR
Koe aidompia kuvien yksityiskohtia HDR (High Dynamic Range) -television avulla. Jos valitset Aina päällä, jopa ne pelit ja sovellukset, jotka eivät ole HDR-yhteensopivia, muutetaan automaattisesti HDR-muotoon. Jos valitset Päällä, jos tuettu, ne pelit ja sovellukset, jotka eivät ole HDR-yhteensopivia, näkyvät SDR (Standard Dynamic Range) -laadulla.

Säädä HDR-asetusta
Sallii kirkkauden hienosäädön ja optimoidun HDR-renderöinnin.

Syvävärilähtö
Sallii sulavan kuvan renderöinnin.

RGB-alue
Muuta tätä vain, kun käytät HDMI-laitetta, joka ei lähetä RGB-alueen tietoja oikein.

PS5-konsolin näyttöalueen säätäminen

Jos TV-näytön kuva näyttää reunoista leikatulta tai näet mustan reunan kuvan ympärillä, kokeile säätää näyttöaluetta.

1. Siirry kohtaan Asetukset > Näyttö ja video > Näyttö.

2. Valitse Säädä näyttöaluetta

3. Seuraa näytön ohjeita.

Mikä on 4K?

4K on lähes neljä kertaa tarkempi kuin tavallinen kuvantarkkuus (1080p HD). Vaikka kaikissa PS5-konsoleissa on 4K- ja HDR-tuki, kuvanlaatu riippuu kotiviihdejärjestelmäsi kokoonpanosta.

Onko PS5-konsoleissa HDMI 2.1 -tukea?

PS5-konsoli tukee HDMI 2.1 -standardia ja 4K 120 Hz -tasoista videoulostuloa. Koska tätä tekniikkaa ei vielä tueta kaikkialla, Sony Interactive Entertainment tekee yhteistyötä televisiovalmistajien kanssa suorituskyvyn ja käyttökokemuksen parantamiseksi. Siirtymävaiheen aikana 4K 120 Hz -kuvan käytössä saattaa ilmetä ongelmia.

Jos TV:ssä ei näy kuvaa, kun PS5-konsolin odotetaan tuottavan 4K 120 Hz -signaalia, tai jos signaali näkyy 1080p 120 Hz -tasoisena, selvitä vastaukset seuraaviin kysymyksiin:

• Tukeeko televisio 4K 120 Hz -tasoista kuvaa?
  • Onko TV:ssä uusin laiteohjelmisto?
  • Käytätkö PS5-konsolin mukana toimitettua kaapelia tai Ultra High-Speed -kaapelia, joka tukee 4K 120 Hz -signaalia?
  • Onko PS5-konsoli liitetty HDMI-kaapelilla suoraan televisioon, vai voiko signaaliin vaikuttaa vahvistin tai jokin muu laite?
  • Onko PS5-konsoli liitetty TV:n oikeaan HDMI-porttiin (2.1)? Katso lisätietoja TV:n käyttöohjeista. HDMI 2.1 -tuki voi edellyttää TV:n asetusten muuttamista.
  • Onko PS5:llä valittu Näyttö ja video > Videoulostulo > Resoluutio > Automaattinen tai 2160p
  • Onko PS5:llä valittu Näyttö ja video > Videoulostulo > 4K-videon siirtonopeus > Automaattinen?

Tukevatko PS5-konsolit automaattista pienen viiveen tilaa?

Kun PS5-konsoli liitetään HDMI-kaapelilla, konsoli lähettää ALLM-signaalin ulostulolaitteeseen. Jos televisiosi tukee tätä tilaa, ALLM-asetukseksi määritetään Automaattinen ja pienen viiveen tila otetaan käyttöön ulostulolaitteessa.

• Voit säätää ALLM-asetuksia valitsemalla Asetukset > Näyttö ja video > Videoulostulo > ALLM.

• ALLM-asetuksen voi poistaa käytöstä, kun VRR ei ole käytössä.

• ALLM edellyttää uusinta käyttöjärjestelmäversiota.

• Huomaa, että PS5-konsoli ei lähetä ALLM-signaalia, kun käynnissä on mediasovellus.

• Tarkista ALLM-tuki television käyttöoppaasta. Lisätietoja saat laitteen valmistajalta.

Onko kaikissa HDMI 2.1 -yhteyttä tukevissa televisioissa ALLM?
Ei. Tarkista ALLM-tuki näyttölaitteen mukana toimitetusta käyttöoppaasta.

Mikä kaapeli tarvitaan ALLM-tilan käyttämiseen PS5-konsolilla?
Suosittelemme käyttämään PS5-konsolin mukana toimitettua HDMI-kaapelia. Jos se ei onnistu, HDMI 2.1 -yhteyttä tukevien Ultra-High-Speed HDMI -kaapelien pitäisi tukea ALLM-tilaa.

Mitä HDMI-porttia televisiossa täytyy käyttää?
Jos televisiossa on HDMI-portti, joka tukee HDMI 2.1 -yhteyttä, liitä PS5-konsoli siihen.