4K-resoluution käyttöönotto ja asetusten säätäminen PlayStation®5-konsolilla.

4K-resoluution käyttöönotto ja asetusten säätäminen PlayStation®5-konsolilla.

Katso, miten 4K-resoluutio otetaan käyttöön PlayStation®5-konsolilla ja miten videoulostulon asetuksia säädetään.

Mikä on 4K?

4K on lähes neljä kertaa tarkempi kuin tavallinen kuvantarkkuus (1080p HD). Vaikka kaikissa PS5™-konsoleissa on 4K- ja HDR-tuki, kuvanlaatu riippuu kotiviihdejärjestelmäsi kokoonpanosta.

PS5-resoluution vaihtaminen

PS5-konsolit valitsevat automaattisesti parhaan käytettävissä olevan tarkkuuden. Resoluutiota voi vaihtaa käyttämällä PS5-konsolin Videoulostulo-asetuksia.

• Siirry kohtaan Asetukset > Näyttö ja video > Videoulostulo.

Videoulostulo
Tarkastele nykyisiä asetuksia.

Resoluutio
Aseta näytön resoluutio

4K-videon siirtonopeus
Säädä 4K-videon siirtonopeutta. Jos näyttö välkkyy, kokeile rajoittaa siirtonopeutta valitsemalla 1 tai 2. Tämä myös saattaa parantaa kuvanlaatua.

HDR
Ota HDR (high dynamic range) käyttöön tai pois käytöstä.

HDR:n säätö
Sallii kirkkauden hienosäädön ja optimoidun HDR-renderöinnin.

Syvävärilähtö
Sallii sulavan kuvan renderöinnin.

RGB-alue
Muuta tätä vain, kun käytät HDMI-laitetta, joka ei lähetä RGB-alueen tietoja oikein.

Säädä PS5-näyttöalueen kokoa

Jos TV-näytön kuva näyttää reunoista leikatulta tai näet mustan reunan kuvan ympärillä, kokeile säätää näyttöaluetta.

1. Siirry kohtaan Asetukset > Näyttö ja video > Näyttö > Säädä näyttöaluetta

2. Seuraa näytön ohjeita.

Onko PS5-konsoleissa HDMI 2.1 -tukea?

PS5-konsoli tukee HDMI 2.1 -määrittelyä ja 4K 120 Hz -tasoista videoulostuloa. 4K 120 Hz -tason televisioita ei kuitenkaan ole vielä juurikaan markkinoilla. Sony Interactive Entertainment etsii ja pyrkii ratkaisemaan siirtymävaiheen ongelmia yhteistyössä televisiovalmistajien kanssa. Toistaiseksi pelaajat voivat kuitenkin havaita ongelmia 4K 120 Hz -kuvan käytössä.

Jos TV:ssä ei näy kuvaa, kun PS5-konsolin odotetaan tuottavan 4K 120 Hz -signaalia, tai jos signaali näkyy 1080p 120 Hz -tasoisena, selvitä vastaukset seuraaviin kysymyksiin:

• Tukeeko televisio 4K 120 Hz -tasoista kuvaa?
  • Onko TV:ssä uusin laiteohjelmisto?
  • Käytätkö PS5-konsolin mukana toimitettua kaapelia tai Ultra High-Speed -kaapelia, joka tukee 4K 120 Hz -signaalia?
  • Onko PS5-konsoli liitetty HDMI-kaapelilla suoraan televisioon, vai voiko signaaliin vaikuttaa vahvistin tai jokin muu laite?
  • Onko PS5-konsoli liitetty TV:n oikeaan HDMI-porttiin (2.1)? Katso lisätietoja TV:n käyttöohjeista. HDMI 2.1 -tuki voi edellyttää TV:n asetusten muuttamista.
  • Onko PS5:llä valittu Näyttö ja video > Videoulostulo > Resoluutio > Auto tai 2160p
  • Onko PS5:llä valittu Näyttö ja video > Videoulostulo > 4K-videon siirtonopeus > Auto?