PS VR: Hurtig startguide

Lær, hvordan du kommer i gang med PlayStation®VR på PlayStation®5-konsoller og PlayStation®4-konsoller.

Før du går i gang

Hvis du har købt en ny PS5™-konsol eller PS4™-konsol sammen med PlayStation VR (PS VR), skal du først konfigurere din konsol op ved at følge instruktionerne på skærmen og derefter slukke for systemet inden konfigurationen af PS VR.

PS VR: Udpakning og konfiguration
PS VR: Få forbindelse
PS VR: Spilleområde

PS VR på PS5-konsoller

Hvis du vil spille PS VR på din PS5-konsol, skal du bruge PlayStation®Camera-adapteren. Adapteren koster dig ikke noget. Du kan få mere at vide på:

Vælg din PS VR-model

Vælg din PS VR-model ved hjælp af beskrivelserne nedenfor for at finde relevante trin til konfiguration.

CUH-ZVR1

CUH-ZVR2

• Skydedæksel på processorenhed.

• Serienummer på bagsiden af processorenhed starter med P01/P02.

• Tænd/sluk-knap på fjernbetjeningen på ledningen.

• Massiv processorenhed.

• Serienummer på bagsiden af processorenhed starter med P03.

• Tænd/sluk-knap på undersiden af headsettets visir.

Konfigurer CUH-ZVR1

Hvad følger med i æsken?
  1. Slut processorenheden til dit TV med HDMI-kablet, der fulgte med din konsol. Hvis din konsol er tilsluttet til dit TV, skal du trække HDMI-kablet ud af din konsol og slutte det til processorenheden.
  1. Tilslut PlayStation Camera til din PS4 (PS5-konsollen kræver en PS Camera-adapter). Den ideelle placeringshøjde er 1,4 meter over gulvet.
  1. Tilslut HDMI-kablet (1) bag på konsollen og processorenheden. Hvis du bruger et andet HDMI-kabel, skal du tjekke indpakningen for at sikre dig, at det mindst er HDMI 1.4.
  1. Tilslut USB-kablet (2) bag på processorenheden og på forsiden af din konsol.
  1. Tilslut strømledningen til adapterkablet (3), og slut det til en stikkontakt.
  1. Skub processorenhedens  forbindelsesdæksel tilbage, og tilslut VR-forbindelseskablet (4).
  1. Slut VR-headsettet (5) til VR-forbindelseskablet (4).
  1. Tænd for dit TV, og tænd for din konsol med din DUALSHOCK 4-controller eller trådløse DualSense-controller.
  2. Tryk på tænd/sluk-knappen på den indbyggede fjernbetjening på forbindelseskablet til headsettet (5).

3. Det er muligt, at du i den forbindelse bliver bedt om at opdatere din PlayStation VR-enhedssoftware.

4. Nu er du klar til at begynde konfigurationen. Følg vejledningen på skærmen.

Vi ved godt, du glæder dig til at spille, men det er meget vigtigt for din spiloplevelse, at du er grundig med konfigurationen.

Kamerakonfiguration

1. Placer PS Camera i en højde af 1,4 meter og omkring 2 meter væk fra det sted, hvor du vil sidde eller stå.
  2. Dit TV viser et billede af, hvad PS Camera kan se. Juster vinklen for at sikre dig, at det ikke viser den overflade, det står på.
  3. Sæt dig dér, hvor du vil sidde, når du spiller VR, og sørg for, at den placering er i midten af skærmen, mens du holder din DualShock 4-controller, PlayStation-sigtecontroller eller PS Move-controller. Dette er vigtigt for at sikre, at PS Camera kan placere controllere det rigtige sted i VR-miljøet.
  4. Hvis du og controllerne ikke var placeret i midten af skærmen, da du trykkede på "Fortsæt", eller hvis der var mere end en enkelt person i spilleområdet, er du måske nødt til at gentage trin 3.
  5. Hvis du stadig har problemer med at justere kameraet, er det måske, fordi der er for meget lys i rummet. Find ud af, hvordan du indretter rummet til den bedste spiloplevelse, og forsøg igen.

Sådan rekonfigurerer du PS Camera:

PS5-konsol

• Gå til Indstillinger Tilbehør PlayStation VR Juster PS Camera.

PS4-konsol

• Gå til Indstillinger Enheder PlayStation VR Juster PS Camera.

Du er der næsten! Sørg for, at headsettet er så komfortabelt som muligt.

1. Tænd headsettet (I).
  2. Hvis du bruger in-ear-hovedtelefoner, skal du tage dem på (sørg for, at venstre og højre er placeret i de rigtige ører!) og slutte dem til jackstikket til stereohovedtelefoner (H). Vær forsigtig med spillets lydstyrke, og sørg for, at det ikke er for højt (K og L). Bemærk, at Bluetooth-ørepuder og -hovedtelefoner ikke er kompatible med PS VR – du skal benytte ørepuder eller hovedtelefoner med ledning.
  3. Fjern plasticbeskyttelsen på linserne, før du tager headsettet på for første gang.
  4. Hold headsettet i hovedbåndet (A), ikke i visiret (delen med de blå lys), tryk på udløsningsknappen til hovedbåndet (E), og træk den forreste del fremad.
  5. Placer headsettet på dit hoved, og slip udløsningsknappen til hovedbåndet.
  6. Stram hovedbåndet med justeringshjulet (D) – nok til at det sidder fast, men ikke så meget, at det strammer.
  7. Juster visirets placering ved at holde forsigtigt i kanterne og bevæge det, indtil det er komfortabelt, og billedet er så klart som muligt.
  8. Hvis du bruger hovedtelefoner over øret med et hovedbånd, skal du tage dem på (sørg for, at venstre og højre er placeret på de rigtige ører!) og slutte dem til jackstikket til stereohovedtelefoner (H). Vær forsigtig med lydstyrken, og sørg for, at det ikke er for højt (K og L). Bemærk, at Bluetooth-ørepuder og -hovedtelefoner ikke er kompatible med PS VR – du skal benytte ørepuder eller hovedtelefoner med ledning.
  9. For at tage headsettet af skal du trykke på udløsningsknappen til hovedbåndet (E) og udvide hovedbåndet (A) igen.
  10. Løft headsettet i hovedbåndet.

Du kan også finde disse instruktioner på din konsol:

PS5-konsol

• Gå til Indstillinger > Tilbehør > PlayStation VR > Se, hvordan VR-headsettet tages på

PS4-konsol

Konfigurer CUH-ZVR2

Hvad følger med i æsken?
  1. Forbind et eksisterende HDMI-kabel mellem dit TV og HDMI (TV)-porten på din processorenhed.
  1. Tilslut PlayStation Camera til din PS4 (PS5-konsollen kræver en PS Camera-adapter). Den ideelle placeringshøjde er 1,4 meter over gulvet.
  1. Forbind HDMI-kablet (1) mellem din konsol og HDMI-porten på processorenheden.
  1. Forbind USB-kablet (2) mellem forsiden af din konsol og bagsiden af processorenheden.
  1. Tilslut strømledningen til AC-adapteren, og tilslut adapterkablet (3) til bagsiden af processorenheden. Tilslut strømledningen sikkert til en stikkontakt.
  1. Tilslut PlayStation VR-headsetkablet (4) til processorenheden i overensstemmelse med de viste symboler.
  1. Du kan nu slutte dine stereohovedtelefoner til PlayStation VR-headsettet.
  1. Tænd for dit TV, og tænd din konsol ved at holde PS-knappen nede på DUALSHOCK 4-controlleren.

2. Tryk på tænd/sluk-knappen (A), som sidder på undersiden af PlayStation VR-headsettets visir. Når headsettet er tændt, lyser sporingslyset på bagsiden blåt (B).

1. Nu er du klar til at begynde headset-konfigurationen. Du får de bedste resultater, når du følger instruktionerne på skærmen, men du kan også følge nedenstående trin.

1. Placer PS Camera i en højde af 1,4 meter og omkring 2 meter væk fra det sted, hvor du vil sidde eller stå.
  2. Dit TV viser et billede af, hvad PS Camera kan se. Juster vinklen for at sikre dig, at det ikke viser den overflade, det står på.
  3. Sæt dig dér, hvor du vil sidde, når du spiller VR, og sørg for, at den placering er i midten af skærmen, mens du holder din DUALSHOCK 4- controller eller trådløse DualSense-controller, PlayStation-sigtecontroller eller PS Move-controller. Dette er vigtigt for at sikre, at PS Camera kan placere controllere det rigtige sted i VR-miljøet.
  4. Hvis du og controllerne ikke var placeret i midten af skærmen, da du trykkede på "Fortsæt", eller hvis der var mere end en enkelt person i spilleområdet, er du måske nødt til at gentage trin 3.
  5. Hvis du stadig har problemer med at justere kameraet, er det måske, fordi der er for meget lys i rummet. Sådan rekonfigurerer du PS Camera:

PS5-konsol

• Gå til Indstillinger > Tilbehør > PlayStation VR Juster PS Camera.

PS4 -konsol

• Gå til Indstillinger > Enheder > PlayStation VR > Juster PS Camera.

Konfiguration af headset
  1.  Tænd for headsettet på tænd/sluk-knappen (J) på undersiden af headsettets visir.
  2. Hvis du bruger in-ear-stereo-hovedtelefonerne, skal du slutte dem til jackstikket til stereohovedtelefoner (H) og slutte hovedtelefontilbehøret til hullet til hovedtelefontilbehør (I).
  3. Fjern plasticbeskyttelsen på linserne, før du tager headsettet på for første gang.
  4. Hold headsettet i den øverste del af hovedbåndet (A), tryk på udløserknappen til hovedbåndet (E), og træk den forreste del fremad.
  5. Placer headsettet på dit hoved, og slip udløsningsknappen til hovedbåndet.
  6. Stram hovedbåndet med justeringshjulet (D) – nok til at det sidder fast, men ikke så meget, at det strammer.
  7. Juster visirets placering ved at holde forsigtigt i kanterne og bevæge det, indtil det er komfortabelt, og billedet er så klart som muligt.
  8. Hvis du bruger over-ear-hovedtelefoner med et hovedbånd, skal du tage dem på (sørg for, at venstre og højre er placeret på de rigtige ører) og slutte dem til jackstikket til stereohovedtelefoner (H). Du kan justere lydstyrken med knapperne (N og P) på undersiden af headsettets visir. Bemærk, at Bluetooth-ørepuder og -hovedtelefoner ikke er kompatible med PS VR – du skal benytte ørepuder eller hovedtelefoner med ledning.
  9. For at tage headsettet af skal du trykke på udløsningsknappen til hovedbåndet (E) og udvide hovedbåndet (A) igen.
  10. Løft headsettet i hovedbåndet.

Du kan også finde disse instruktioner på din konsol:

PS5 -konsol

• Gå til Indstillinger Tilbehør PlayStation VR Se, hvordan VR-headsettet tages på.

PS4 -konsol

• Gå til Indstillinger Enheder PlayStation VR > Se, hvordan VR-headsettet tages på.

Brug af briller med PS VR

Brug af briller med PS VR

Du kan godt have VR-headsettet på over dine briller, men vær forsigtig, når du justerer visiret. Hvis dine briller berører linsen, kan det medføre skade på brillerne, VR-headsettets linse eller begge dele. Undlad at skubbe eller trække visiret for meget ind eller ud.

Hvis du bemærker, at PS VR-miljøerne er uklare eller uskarpe, når du har briller på, skal du forsøge at tage dem af og justere visirets placering, før du begynder at spille. Forsøg at spille både med og uden briller på for at finde den bedste løsning for dig.

Har du problemer?

Besøg PlayStation-værkstedet for at se trin til fejlfinding.