PS4 Pro-konsol: Indstil 4K og HDR

PS4 Pro-konsol: Sådan indstiller du 4K og HDR

Lær, hvordan du indstiller 4K og HDR på din PlayStation®4 Pro-konsol.

PS4 Pro-konsol: Sådan aktiveres 4K-opløsning

Sørg for at aktivere 4K på både dit PS4 Pro-system og en 4K-kompatibel skærmenhed. Du skal også aktivere denne indstilling på en hvilken som helst anden enhed mellem din PS4 Pro- og 4K-kompatible skærmenhed (f.eks. 4K-kompatibelt hjemmebiografsystem/AV-modtager).

Se vejledningen til din skærmenhed for at sikre:

• At du tilslutter din PS4 Pro-konsol til den korrekte 4K HDMI-indgang. Kontrollér dette for alle enheder, der er tilsluttet mellem din PS4 Pro- og 4K-kompatible skærmenhed.
  • Din skærmenhed understøtter 4K/60 Hz. Hvis den ikke gør det, kan billedet skaleres ned til 2K/60 Hz.
  • Sørg for, at du bruger Premium HDMI-kabler til at tilslutte alle enheder i kæden. Du kan få mere at vide om Premium HDMI-kabler her.

Alle 4K-kompatible skærmenheder er forskellige, så du skal se i brugervejledningen til din enhed for at få detaljerede instruktioner.

1. Åbn menuen med indstillinger for din 4K-kompatible visningsenhed.
  2. Find opløsningsindstillingerne, og aktivér 4K.
  3. Gentag disse trin for alle enheder mellem din PS4 Pro- og 4K-kompatible skærmenhed.

Din PS4 Pro-konsol skal automatisk aktivere 4K, hvis det registrerer en 4K-kompatibel enhed, der er tilsluttet det. Sådan sikrer du, at 4K og den højest mulige opløsning er aktiveret:

1. Fra startskærmen skal du gå til Indstillinger > Lyd og skærm > Indstillinger for video-output.
  2. Indstil opløsningen til 2160P - YUV420 eller 2160p - RGB.
  3. Hvis du indstiller opløsningen til Automatisk , vil dit PS4 Pro-system som standard have den højest mulige opløsning, der er tilgængelig for den visningsenhed, det er tilsluttet, og indhold, der afspilles/streames.
  4. Start et 4K-kompatibelt spil* eller videostreaming-tjeneste.

*Nogle spil kræver, at du aktiverer 4K i spillets interne menu. Se spillets brugervejledning for at få mere at vide.

Bemærk: Nogle indstillinger kan være nedtonede (ikke tilgængelige), hvis din 4K-visningsenhed ikke understøtter disse opløsninger.

Hvad er 4K?

4K er en næsten fire gange så høj opløsning som standarden (1080p HD). Selvom alle PS4-konsoller har HDR-funktioner, kan du kun nyde 4K på PS4 Pro-konsollen. Tilgængeligheden af den forbedrede billedkvalitet afhænger af din hjemmeunderholdningsløsning. PS4 Pro-konsoller vælger automatisk den bedste tilgængelige opløsning.

Den opløsning, der vises på dit TV, kan være begrænset, når du har tilsluttet en PlayStation®VR-processorenhed og et headset til din PS4 Pro-konsol.

Jeg kan ikke få et billede eller 4K/HDR på min PS4 Pro-konsol

Dette kan skyldes nogle begrænsninger i kompatibiliteten for visse 4K TV-modeller.

Hvis du ikke ser noget billede, når du har sluttet din PS4 Pro-konsol til dit 4K-kompatible TV, skal du følge disse trin:

1. Åbn Fejlsikret tilstand på din PS4 Pro-konsol.
  2. Vælg valgmulighed 8: Indstil HDCP-tilstand
  3. Vælg Kun HDCP 1.4
  4. Systemet genstarter automatisk, når du vælger OK.

Du skulle nu kunne se et billede på dit tv. Du får dog muligvis ikke 4K eller HDR for noget indhold eller apps, mens HDCP 1.4 er aktiveret.

1. Sluk for din PS4 Pro-konsol igen ved at holde tænd/sluk-knappen nede, indtil du hører endnu et bip. Når den er slukket, skal du åbne Fejlsikret tilstand igen som før.
  2. Vælg nu valgmulighed 2: Skift opløsning. Du bliver bedt om at genstarte systemet og vælge en opløsning.
  3. Når systemet er genstartet, skal du vælge 2160p - YUV420 som opløsning. Du skulle nu kunne se et billede på dit TV.
  4. Sluk nu for din konsol, og genstart den i Fejlsikret tilstand en sidste gang.
  5. Vælg valgmulighed 8: Indstil HDCP-tilstand , og vælg valgmulighed 1: Automatisk.

Hvis du stadig har problemer efter at have fulgt disse trin, skal du kontakte TV-producenten for at få yderligere hjælp.

• Kontrollér, at du bruger den korrekte HDMI-indgang. De fleste 4K-visningsenheder har dedikerede HDMI-porte til 4K-opløsning. Se brugervejledningen til enheden for at finde ud af, hvilken port du skal bruge.
  • Sørg for, at alle HDMI-kabler mellem din PS4 Pro-konsol og dit TV er Premium-certificerede (v1.4+). Det HDMI-kabel, der fulgte med din PS4 Pro-konsol, er velegnet.
  • Kontrollér dine TV-indstillinger, og sørg for, at UHD Color er indstillet til "til". (gælder ikke for alle TV-modeller)
  • Sørg for, at det indhold, du afspiller, understøtter 4K eller HDR. Nogle spil krævede, at 4K eller HDR blev aktiveret i spillets interne menu.

Har du problemer?

Hvis du har problemer med opløsningen, kan du besøge diagnosticeringsværktøjet PlayStation-værkstedet for at få yderligere trin og arrangere en reparation.