Viktige merknader om PlayStation®-produkter og -tjenester

Avviklede PlayStation-apper, -funksjoner og -tjenester

Finn ut hvilke funksjoner som ikke lenger er tilgjengelige på PlayStation-konsollen din.

Merk: Informasjonen på denne siden kan bli oppdatert – du bør derfor se etter oppdateringer med jevne mellomrom.

Etter 31. august 2021 vil vi ikke lenger selge eller leie ut film- og TV-innhold i PlayStation™Store. Du finner mer informasjon nedenfor om hvordan du fortsatt kan få tilgang til film- og TV-innhold som du tidligere har kjøpt, via PlayStation Store for avspilling på forespørsel.

PlayStation®5-konsoll:

1. Gå til Medier  og velg Alle programmer.
  2. Finn og velg Mine videoer.
    Se etter PlayStation Video-logoen:
  3. Last ned og åpne programmet for å få tilgang til filmene og TV-seriene dine.

PlayStation®4-konsoll:

1. Gå til TV og Video-delen på PlayStation Store.
  2. Finn og velg Mine videoer. Herfra får du tilgang til filmer og TV-serier.

BRAVIA-/Smart TV-program:

1. Logg på PS Video-programmet.
  2. Gå til Mine videoer-delen for å få tilgang til filmene og TV-seriene dine.

Hva betyr dette for deg?
Etter at PlayStation®Store for PlayStation®Portable (PSP) ble stengt ned i 2016, kunne du fremdeles foreta søk og kjøp i spill. Fra og med 6. juli 2021 vil du ikke lenger kunne foreta søk eller kjøp i spill.

Hva med PSP-innhold du allerede eier?
Du vil fremdeles kunne laste ned PSP-innhold du har kjøpt tidligere. Du kan laste ned PSP-innhold du har kjøpt tidligere, ved å gå til nedlastingslisten på enheten.

Hva med PSP-innhold som kan kjøpes i PS3- og PS Vita-butikkene?
Du vil fremdeles kunne kjøpe og spille PSP-innhold som er tilgjengelig i PS3- og PS Vita-butikkene. Du vil imidlertid ikke kunne foreta kjøp av PSP-innhold i spillbutikken.

Fra og med 28. juni 2021 vil MyPlayStation-funksjonen ikke lenger støttes. Du har fremdeles tilgang til spillbiblioteket, selskap, venner, trophies, og profilinformasjon på PS4- eller PS5-konsollen, eller via mobil på PS App. Profil- og spillbibliotekinformasjon vil også være tilgjengelig på nett via profilrullegardinmenyen

Fra og med 28. juni 2021* vil brukere på PlayStation Vita ikke lenger kunne bruke meldingstjenesten. Selv om meldinger på PS Vita forsvinner, vil meldingene dine fortsatt være tilgjengelige for deg ved hjelp av meldingstjenesten på PS5-konsoller, på PS4-konsoller og via mobil på PlayStation App.

*Tjenesten blir avviklet 28. juni 2021, og den faktiske avviklingsdatoen kan variere fra region til region.

Takk for at du bruker PS-felleskapsfunksjonen på PS4-konsollen. Fra april 2021 vil denne funksjonen ikke lenger støttes eller være tilgjengelig på PS4-konsollen.

Du kan fremdeles holde kontakten og bruke meldingsfunksjoner med mer på PS4-konsollen og PlayStation App.

Fra og med 19. oktober 2020:

• kan du ikke lenger kjøpe PS3-, PSP- og PS Vita-innhold, -temaer eller -avatarer på nett eller i mobilbutikken. Du kan imidlertid fortsatt kjøpe PS3-, PSP- eller PS Vita-innhold på de respektive enhetene.
  • Vi kommer også til å deaktivere Ønskeliste-funksjonen, og alle elementer på ønskelisten din blir slettet.

Eksisterende PlayStation Plus-abonnementer blir ikke påvirket av disse endringene. Du vil fortsatt kunne få tilgang til og laste ned alt det eksisterende PlayStation Plus-innholdet ditt.

I tillegg får du fortsatt tilgang til innhold du allerede har kjøpt fra de respektive enhetene dine.

Fra og med 14.10.2020 er PlayStation Messages-appen for mobilenheter integrert med PS App og vil ikke lenger være tilgjengelig separat. Last ned PS App for Apple- eller Android-enheter for å fortsette å sende meldinger til venner.

Fra og med 14.10.2020 vil det ikke lenger være mulig å opprette arrangementer. Du vil ikke kunne opprette nye arrangementer, motta varsler om brukerplanlagte arrangementer eller få tilgang til planlagte arrangementer.

Du kan ikke lenger opprette et fellesskap som er tilgjengelig kun på forespørsel. Alle nye fellesskap vil være tilgjengelige for alle brukere. Konfigurer et selskap for å kommunisere med vennene dine.

Spill sammen-funksjonen vil ikke lenger være tilgjengelig. Du kan ikke starte en Spill sammen-økt fra selskapskjermbildet. Du kan fortsette å opprette selskaper og snakke med vennene dine gjennom Selskap.

Funksjonene for å opprette underkontoer og oppgradere kontoer er ikke lenger tilgjengelige på PlayStation 3, PS Vita og PSP. Du kan fortsatt opprette og oppgradere barnekontoer på PS4 og på Internett.

Pluto TV er ikke lenger tilgjengelig på PlayStation 3.

Du kan fortsette å bruke Pluto TV på PlayStation 4-systemet, mobilenheter og på Internett på https://Pluto.TV

Twitch er ikke lenger tilgjengelig på PlayStation 3 eller PlayStation Vita.

Fra og med 30. Juni 2020* vil PlayStation 3-brukere ikke lenger kunne sende eller motta meldinger fra andre PlayStation-plattformer og -tjenester, det vil si PlayStation®4 (PS4), PlayStation® Messages App, My PlayStation® og PlayStation®Vita. Merk:

• Spillvarsler for PS3 vises ikke lenger på PS4 eller i PlayStation Messages App.
  • PS3-brukere kan fortsette å bruke meldingsfunksjonen med andre PS3-brukere.
  • Brukere av PS4, PS Vita, PlayStation Messages App og My PlayStation kan fortsatt bruke meldingsfunksjonen.

*Tjenesten blir avviklet 30. juni 2020, og den faktiske avviklingsdatoen kan variere fra region til region.

17. mars 2020 vil Sony Interactive Entertainment avvikle PlayStations fellesskapsapp for iOS-/Android-enheter.

Vi beklager eventuelle ulemper som dette medfører.

Ustream-funksjonene er ikke lenger tilgjengelige på PS4-systemet og Live from PlayStation:

• Muligheten til å kringkaste spilling på Ustream.
  • Muligheten til å se på Ustream-sendinger fra Live from PlayStation på PS4-systemet, PlayStation App og PlayStation Vita (PS Vita).

Spillerne kan kringkaste spilling via YouTube, Twitch og dailymotion og se på disse sendingene via Live from PlayStation.

Vi beklager ulempene dette medfører, og vi setter pris på forståelsen din.

*Tidspunktet for avviklingen kan variere fra region til region.

Fra og med 7. oktober 2019 støttes ikke Facebook-integrering lenger på PS4-systemet. Dette inkluderer Facebook-delingsfunksjoner som å legge ut spilløkter og trophy-aktivitet og bruke funksjonen for å finne venner. Vi beklager eventuelle ulemper.

Fra og med januar 2018 er ikke lenger Media Go-programmet tilgjengelig for nedlasting. Brukere som har installert programmet, vil fortsatt kunne bruke det og ha tilgang til kundestøttenettstedet, men programvaren støttes ikke lenger og vil ikke være tilgjengelig for nedlasting på nytt hvis du sletter den.

• Twitter -program
  • Near- og Live from PlayStation®-programmer
  • YouTube-program
  • Facebook -program
  • Skype -program

Fra og med april 2017 er PlayStation™Video-tjenesten (tidligere kjent som Video Unlimited) avviklet på utvalgte Sony Bravia-TV-er og video- og lydprodukter fra 2013 og tidligere.

Ta kontakt med Sony hvis du trenger mer informasjon om modeller som berøres.

Vi beklager eventuelle ulemper som dette medfører.

Fra september 2015 vil Games på PlayStation Mobile App bli avviklet.