Spille i turneringer på PSN

Slik kan du spille i turneringer på PSN

Finn ut hvordan du kan delta i turneringer via PlayStation™Network (PSN) på PlayStation®5- eller PlayStation®4-konsollen.

I noen spill kan du delta i turneringer for å finne ut hvor god du er. Først må du registrere deg for en kommende turnering og deretter bli med før starttidspunktet på turneringsdagen.

Merk deg at du må ha et PlayStation Plus-medlemskap for å kunne benytte denne funksjonen.

Slik registrerer du deg for en turnering på PS5-konsoller

1. Fra spillets hub eller kontrollsenter velger du et kort det står Turnering og Registrer deg nå på.
    Detaljer om turneringen vises, for eksempel starttidspunkt og dato, og eventuelle belønninger du kan få. Velg Vis alle detaljer for å se beregnet spilletid, antall spillere og turneringsformat.
  2. Velg Registrer deg.
    Turneringsreglene vises. Sørg for å lese dem nøye.
  3. Velg Godta.
    Registreringen er fullført. Informasjon om turneringen vises, for eksempel når den starter og belønninger som kan vinnes. Når turneringen starter, ser du motstanderen du er satt opp mot og en Bli med nå-knapp på dette skjermbildet.
  • Hvis du vil se turneringsreglene igjen, eller hvis du vil avbryte etter at du er ferdig med registreringen, velger du turneringskortet fra kontrollsenteret og velger deretter ... Mer. Du kan også invitere venner eller andre spillere til å bli med i turneringen.
  • Du får varsler om at turneringen starter snart, eller om den blir avlyst. Aktiver pop-up-meldinger om varsler slik at du ikke går glipp av noe.
  1. Velg Arrangementer fra funksjonsskjermbildet.
  2. Velg Turneringer, og velg deretter turneringen du vil bli med i.
  3. Velg Registrer deg på detaljskjermbildet til turneringen.
  4. Hvis du vil spille en lagturnering, velger du et lag som skal registreres, og deretter velger du hvem du vil skal være med på laget.
  • Når du blir med i en turnering for første gang, må du oppgi kontoopplysningene dine til leverandøren av turneringsplattformen. Hvis du ikke har en konto, må du opprette en ved å gå til nettstedet til plattformleverandøren.

Slik blir du med i en turnering på PS5-konsoller

For å finne en liste over kommende turneringer går du til PlayStations konkurransesenter.

1. Du vil få et varsel når turneringen er i ferd med å starte, og også når kampen skal spilles.
  2. Når pop-up-vinduet vises, trykker du på PS-knappen og velger deretter Bli med nå for å bli med i kampen.
  • Hvis du ikke blir med innen starttidspunktet, vinner motstanderen.
  • Du kan også bli med i kampen fra turneringskortet i kontrollsenteret.
  • Hvis du vinner kampen, går du videre til neste. Du blir varslet når kampmotstanderen er tildelt. Velg Bli med nå for å bli med i hver nye kamp.
  • Hvis du velger Vis turneringspuljen på turneringskortet, får du se listen over kamper og din samlede prestasjon.
  • Når kampen er ferdig, får du et varsel. Når popup-vinduet vises, trykker du på PS-knappen og velger deretter Vis detaljer for å finne ut hvordan det gikk med deg og hvem som vant. Du kan også se resultatene fra turneringskortet i kontrollsenteret.

Du vil motta et varsel når innsjekkingsperioden begynner. For turneringer som ikke er lagbaserte, må du sjekke inn. For lagturneringer må en av lagets spillere sjekke inn. Etter at innsjekkingsperioden er passert, kan du ikke bli med i turneringen.

1. Velg Sjekk inn på detaljskjermbildet til turneringen.
    Når motstanderen din er valgt, vises Turneringskamper under Dine arrangementer
  2. Velg en turneringskamp, og velg deretter Bli med nå.
    Du kan sjekke hvordan du starter kampen på detaljskjermbildet for kampen. Følg instruksjonene for å starte kampen.
  • Hvis du vil rapportere resultatet etter at kampen er avsluttet, velger du Rapporter resultat på detaljskjermbildet for kampen og følger deretter instruksjonene på skjermen.

Vanlige spørsmål

Hva skjer hvis en spiller slutter eller kobler fra?
Hvis en annen spiller forlater en turneringskamp, vinner spilleren som forblir i spillet.

Hva skjer hvis en spiller ikke rekker en turneringskamp?
Hvis en spiller ikke rekker en turneringskamp, taper vedkommende automatisk.

Hva skjer hvis det blir uavgjort?
Et myntkast bestemmer hvem som vinner.