Gode sikkerhetsrutiner på PSN

Slik tar du i bruk gode sikkerhetsrutiner på PSN

Finn ut hvilke grep du kan ta for å være sikrere på PlayStation™Network (PSN).

Du må aldri dele kontoopplysningene dine med andre eller la andre logge på som deg – du er ansvarlig for alt de gjør på kontoen din. For å unngå å dele kontoopplysningene dine ved et uhell når du logger inn på en annens konsoll, må du logge av på riktig måte på slutten av økten.

Gode sikkerhetsrutiner på PSN

1. Opprett et sterkt passord

Gjør det unikt: Ikke bruk et eksisterende passord på nytt når du oppretter en konto for PlayStation Network. Et unikt passord betyr at et sikkerhetsbrudd på en annen tjeneste ikke kan påvirke kontoen din.

Gjør det sterkt: Bruk en setning eller frase til å lage passordet ditt. Husk å inkludere tall, store og små bokstaver og symboler (f.eks. $ eller %).

Gjør det vanskelig å gjette: Passordet ditt bør ikke inneholde informasjon om deg selv – fødselsdag, barneskole eller lignende.

2. Aktiver funksjonen «Krev passord ved kjøp»

Aktiver passordbeskyttelse for PlayStation™Store-kjøp for å forhindre at andre kjøper noe uten din tillatelse.

3. Angi «Krev passord ved pålogging»

Forhindre at personer som ikke kjenner passordet ditt, logger seg på kontoen din på konsollen din.

4. Legg til 2-trinns bekreftelse (2SV) på kontoen din

Ved å aktivere 2-trinns bekreftelse legges det til et ekstra lag beskyttelse for kontoen din. Hver gang du logger på mens 2SV er aktivt, sendes det en unik bekreftelseskode til mobiltelefonen din som du kan bruke til å logge på kontoen din.

5. Ikke del kontoopplysningene dine

Deling av kontoopplysninger reduserer sikkerheten til kontoen din. Det er også et brudd på tjenestevilkårene, så oppgi aldri passordet eller påloggingsinformasjonen til noen. Hvis noen andre logger på kontoen din, kan de endre passordet og/eller påloggings-ID-en og dermed låse deg ute.

6. Ikke logg deg på delte enheter

Det å logge på kontoen din fra Internett-kafeer, bibliotek eller offentlige PlayStation-systemer utgjør en sikkerhetsrisiko. Bare logg på enheter som styres av deg selv eller folk du stoler på, ellers kan informasjonen din bli stjålet uten at du vet om det.

7. Unngå svindelnettsider

Internett er fullt av nettsider som tilbyr gratis virtuell valuta i bytte mot personlige opplysninger. Disse sidene opprettes og drives for å innhente informasjon og få tilgang til kontoen din, betalingsinformasjon og personopplysninger. Ikke del kontoinformasjonen din med disse nettsidene – hvis du har besøkt en av disse nettsidene, bør du bytte passord.