Problemen met beeld of geluid op PS5-consoles oplossen

Ontdek hoe je beeld- en geluidsproblemen op je PlayStation®5-console kunt oplossen.

Als je geluidsproblemen ondervindt, probeer dan de meest recente systeemsoftware voor je console te installeren.

Controleer de kabels en aansluitingen

1. Sluit je PS5™-console rechtstreeks aan op de HDMI-poort van je tv/beeldscherm.
    Als je alle andere audio- of videoapparaten verwijdert, kan dit problemen met beeld of geluid oplossen.
  1. Controleer of je tv/beeldscherm op het juiste kanaal staat.
  2. Controleer of de systeemsoftware van je tv/beeldscherm up-to-date is en of je de nieuwste firmwareversie hebt. Raadpleeg de gebruikershandleiding van de fabrikant voor extra instellingen die je mogelijk moet activeren om een hoge resolutie te ondersteunen.
  3. Probeer een andere HDMI-kabel.
  4. Probeer een andere HDMI-poort.

Nog steeds problemen?

Controleer je HDMI-kabel

De HDMI-kabel die bij je PS5-console wordt geleverd, is een HDMI 2.1-kabel. Zorg ervoor dat de kabel die je gebruikt om je PS5-console aan te sluiten een HDMI 2.1-kabel is.

Nog steeds problemen?

Ga naar de diagnostische PlayStation-reparatietool door jouw probleem hieronder te selecteren.