Controleren op updates op PlayStation-consoles

Controleren op updates op PS5- en PS4-consoles

Zorg ervoor dat je je games en apps bijwerkt naar de nieuwste versies voor nieuwe functies en verbeterde prestaties.

PlayStation-games en -toepassingen bijwerken

PlayStation®5-console: toepassing bijwerken

Wanneer je een game of app start, wordt deze automatisch bijgewerkt naar de nieuwste versie die beschikbaar is.

1. Markeer een miniatuur van een game in je games-beginscherm en druk op de options-toets om het menu Opties weer te geven.
  2. Selecteer  Controleren op updates.
    Als er een update beschikbaar is, volg je de instructies om de update te installeren.

Je kunt dit menu ook gebruiken om opgeslagen data, gamedata en add-ons te beheren.

1. Ga naar Bibliotheek en selecteer de game die je wilt bijwerken.
  2. Druk op de OPTIONS-toets en selecteer Controleren op updates
    Als er een update beschikbaar is, volg je de instructies om de update te installeren.

De versie van je systeemsoftware controleren

PS5™-console: de systeemsoftware controleren

1. Ga naar Instellingen > Systeem > Systeemsoftware > Informatie over console.
  2. Kijk onder de versie van de systeemsoftware. Als je de nieuwste versie hebt geïnstalleerd, wordt "bijgewerkt" weergegeven.

In dit menu worden ook de naam van de PS5-console, het IP-adres en het MAC-adres weergegeven.

1. Ga naar Instellingen > Systeem > Systeeminformatie
  2. Kijk onder de versie van de systeemsoftware.

In dit menu worden ook je PS4-consolenaam, IP-adres en MAC-adres weergegeven.