Problemen met spraakchat oplossen op PlayStation®4-consoles

Ontdek hoe je veelvoorkomende problemen met spraakchat op PS4-consoles kan oplossen.

Audio-instellingen van de PS4 aanpassen.

Als je problemen ondervindt met de spraakchat, probeer dan de volgende instellingen aan te passen.

• Ga naar Instellingen > Apparaten > Audioapparaten > Uitvoerapparaten.

• Als je een hoofdtelefoon gebruikt, selecteer je Uitvoeren naar hoofdtelefoon om te selecteren welk geluid er uit de hoofdtelefoon komt.

De instelling Headset aangesloten op controller wordt alleen weergegeven als er een headset is aangesloten op je DUALSHOCK 4 draadloze controller.

Is het mogelijk om PS4-spraakchat en -game-audio naar zowel de headset als de tv te sturen?

Vanwege de PS4-specificaties kunnen spraakchat en game-audio niet worden uitgevoerd naar zowel de headset als de tv.

• Ga naar Instellingen > Apparaten > Audioapparaten > Microfoonvolume aanpassen.

Als de microfoon werkt, reageert de balk  Volume invoeren .

Als de meter voor volume-invoer niet reageert, probeer dan een andere headset of controller. Als audio niet kan worden uitgewisseld met een specifiek apparaat, is het mogelijk dat er een probleem is met het apparaat. Neem contact met ons op als je PlayStation-apparaat nog binnen de garantieperiode valt.

• Ga naar Party > Partyinstellingen > Chataudio en selecteer Partychat prioriteit geven of Gamechat prioriteit geven

Onderbrekingen in spraakchat op PS4 oplossen (verbinding met spraakchat wordt verbroken)

Als je plotseling de verbinding verliest tijdens een spraakchat, kan dit worden veroorzaakt door je internetverbinding. Probeer deze stappen voor probleemoplossing.

De pictogrammen van de luidspreker en microfoon knipperen tijdens de PS4-spraakchat

Als het luidspreker- of microfoonpictogram knippert tijdens een spraakchat en je niet kan communiceren met je vrienden, heeft dit mogelijk te maken met je internetverbinding. Probeer deze stappen voor probleemoplossing.

Problemen met spraakchat op PS4 oplossen

Als je draadloos verbonden bent met internet, schakel je over naar een bekabelde verbinding om te zien of er dan verbetering is.

Schakel de PS4 en je internetapparaat (modem, router) uit en start ze opnieuw op.

Neem contact op met je internetprovider en vraag hen hoe je de volgende PSN-poorten op je router kunt openen:

TCP: 80, 443, 3478, 3479, 3480
UDP: 3478, 3479

Problemen met het apparaat oplossen

Probeer de volgende methoden voor probleemoplossing voor elk apparaat.

Probeer het apparaat opnieuw aan te sluiten.

• Zorg ervoor dat de MIC-schakelaar van de headset niet op 'OFF' staat.

• Probeer het apparaat opnieuw aan te sluiten.

• Als je een andere draadloze controller hebt, probeer de headset dan hierop aan te sluiten.

• Controleer of de microfoon van de draadloze surround-headset niet is gedempt. Als het geluid is gedempt, is het statuslampje van de draadloze surround-headset paars. De locatie van de lamp/knop kan verschillen. Dit is afhankelijk van het product. Raadpleeg de instructiehandleiding voor meer informatie.
  • Pas de volumebalans aan met behulp van de SOUND/CHAT-toets op de draadloze PlayStation-headset.