Belangrijke opmerkingen met betrekking tot PlayStation®-producten en -services

Belangrijke opmerkingen met betrekking tot PlayStation®-producten en -services

PlayStation-apps, -features en -services die niet meer worden ondersteund

Ontdek welke features niet meer beschikbaar zijn op je PlayStation-systeem.

Vanaf 13 november 2023 werkt de integratie met X (voorheen Twitter) niet langer op PlayStation 5- en PlayStation 4-systemen. Dit omvat de mogelijkheid om alle content die op X is gepost te bekijken vanaf PS5/PS4, en de mogelijkheid om content, trofeeën en andere gameplaygerelateerde activiteiten rechtstreeks vanaf PS5/PS4 te plaatsen en te bekijken. Klik hier voor meer informatie over het delen van gameopnamen van PS5 en klik hier voor PS4.

Vanaf 7 juli 2023 wordt de Spotify-app niet meer ondersteund en is deze niet meer beschikbaar op PS3-systemen. Je hebt nog wel toegang tot Spotify-content op PS4- en PS5-systemen, en op alle andere apparaten die Spotify ondersteunen.

Vanaf  18 juli 2023 wordt PlayStation Video niet ondersteund en is het niet meer beschikbaar op  Blu-Ray-spelers en smart-tv's van Sony en van derden die tussen 2009 en 2018 zijn geproduceerd. Je kunt nog steeds toegang krijgen tot je content op je Ps5-systeem of PS4-systeem.

Vanaf het najaar van 2022 wordt de feature 'Onderscheidingen' niet langer ondersteund op PlayStation 5. De feature is minder gebruikt dan we hadden verwacht, dus we richten onze inspanningen op iets anders. We moedigen de community aan om elkaar positieve berichten te blijven sturen.

Trend Micro heeft de Kids Safety- / Web Security-service aangeboden om veilig toegang te krijgen tot internet met een browser op je PlayStation-apparaat – voor PlayStation®3 in november 2007, voor PSP® (PlayStation®Portable) in april 2009 en voor PS Vita® in december 2011. Vanaf 31 mei 2023 wordt deze service stopgezet.

Vanaf 11 mei 2022 kan er geen content meer van PS3-systemen naar PS Vita-systemen worden overgebracht. Content kan nog steeds rechtstreeks naar PS3-systemen of PS Vita-systemen worden gedownload of worden overgedragen met behulp van een pc.

Bestaande PlayStation Plus-abonnementen worden niet beïnvloed door deze wijzigingen. Je kunt al je bestaande PlayStation Plus -content  openen en downloaden. Daarnaast heb je nog steeds toegang tot je reeds aangeschafte content vanaf je  respectieve apparaten.

Om je op PS3-systemen of PS Vita-systemen bij PlayStation Network aan te melden, heb je een wachtwoord voor apparaatinstallatie nodig.

• Het maken van een account en sommige functies voor accountbeheer zijn nu alleen beschikbaar via een pc of mobiele browser. Dit is om de algehele prestaties van het systeem te verbeteren.

Vanaf 27 oktober 2021 kun je geen creditcard, betaalkaart of betaalmethodes zoals PayPal meer gebruiken om digitale content te kopen of geld aan je portemonnee toe te voegen wanneer je de PlayStation™Store bezoekt via je PS3™-console of PS Vita-systeem.

Als je digitale content voor je PS3-systeem of PS Vita-systeem wilt kopen, moet je eerst voldoende geld aan je portemonnee toevoegen in de PlayStation Store. Je kunt geld toevoegen door een PlayStation Store-cadeaubon in te wisselen of door een creditcard, betaalkaart, PayPal of een andere beschikbare betaalmethode te gebruiken via een desktopcomputer, mobiel apparaat, een PS4-systeem of een PS5-systeem.

Welke invloed heeft dit op games met een in-game store? Kan ik DLC in een in-game store kopen?
Je kunt nog steeds content (inclusief DLC) kopen via in-game stores, maar je moet het geld in je portemonnee gebruiken om voor  de content in de PlayStation Store te betalen. Je kunt geen creditcard, betaalkaart of andere betaalmethodes zoals PayPal gebruiken om de aankoop te voltooien.

Kan ik nog steeds PlayStation Store-cadeaubonnen gebruiken op mijn PS3-systeem of PS Vita-systeem?
Ja, PlayStation Store-cadeaubonnen kunnen zowel op PS3-systemen als op PS Vita-systemen worden gebruikt. Je kunt ook tegoedbonnen voor producten en abonnementen gebruiken.

Opmerking: De informatie op deze pagina kan worden bijgewerkt, dus kom regelmatig terug voor nieuwe updates.

Na 31 augustus 2021 verkopen of verhuren we geen films en tv-content meer in de PlayStation™Store. Raadpleeg de onderstaande informatie over hoe je nog steeds toegang kunt krijgen tot films en tv-content die je eerder via de PlayStation Store hebt gekocht om on demand af te spelen.

PlayStation®5-systeem:

1. Ga naar je Media-startpagina en selecteer Alle apps.
  2. Zoek en selecteer Mijn video's.
    Zoek het PlayStation Video-logo.
  3. Download en open de app om toegang te krijgen tot je films en tv-programma's.

PlayStation®4-systeem:

1. Ga naar het gedeelte Tv en video in de PlayStation Store.
  2. Zoek en selecteer Mijn video's. Vanaf hier heb je toegang tot je films en tv-programma's.

BRAVIA/Smart TV-app:

1. Meld je aan bij de PS Video-app.
  2. Ga naar het gedeelte Mijn video's om toegang tot je films en tv-programma's te krijgen.

Wat betekent dit voor jou?
Toen de PlayStation®Store voor PlayStation®Portable (PSP) in 2016 werd gesloten, was het nog steeds mogelijk om zoekopdrachten uit te voeren en in-game aankopen te doen. Vanaf 6 juli 2021 kun je niet langer zoekopdrachten uitvoeren of in-game aankopen doen.

Hoe zit het met PSP-content die je al hebt?
Je kunt nog steeds je eerder aangeschafte PSP-content downloaden. Je kunt je eerder aangeschafte PSP-content naar je PSP downloaden door naar de downloadlijst op het apparaat te gaan.

Hoe zit het met PSP-content die in de PS3 en PS Vita stores te koop is?
Je kunt nog steeds PSP-content kopen en spelen die beschikbaar is in de PS3 en PS Vita stores. Je kunt echter geen aankopen meer doen via de in-game store voor PSP-content.

Vanaf 28 juni 2021 wordt de webfunctie MyPlayStation niet langer ondersteund. Je kunt via je PS4 en PS5-systeem of de PS App op mobiele apparaten toegang blijven houden tot je gamebibliotheek, parties, vrienden, trofeeën en profielinformatie. Profiel- en gamebibliotheekgegevens zijn ook beschikbaar via het web in de vervolgkeuzelijst van het profielmenu

Vanaf 28 juni 2021* kunnen gebruikers op PlayStation Vita geen gebruik meer maken van de berichtenservice. Hoewel er geen berichten meer gestuurd kunnen worden met de PS Vita, zijn je berichten nog steeds beschikbaar via de berichtenservice op PS5-systemen, PS4-systemen en via de PlayStation-app op mobiele apparaten.

*De beëindiging begint op 28 juni 2021; de werkelijke datum van beëindiging kan per regio verschillen.

Bedankt dat je de feature Community op je PS4-systeem gebruikt. Vanaf april 2021 wordt deze functie niet langer ondersteund en is deze niet langer beschikbaar op je PS4-systeem.

Je kunt echter nog steeds verbonden blijven en gebruikmaken van de berichtfuncties en andere features op je PS4 en PlayStation App.

Vanaf 19 oktober 2020:

• Vanaf 19-10-2020 kun je geen content, thema's of avatars voor PS3, PSP en PS Vita meer kopen in onze mobiele store en webstore. Je kunt echter nog steeds content voor PS3, PSP of PS Vita kopen op die respectieve apparaten.
  • We beëindigen ook de Wensenlijst. Alle items die momenteel op je wensenlijst staan, worden verwijderd.

Bestaande PlayStation Plus-abonnementen worden niet beïnvloed door deze wijzigingen. Je kunt nog steeds al je bestaande PlayStation Plus-content openen en downloaden.

Daarnaast heb je nog steeds toegang tot je reeds aangeschafte content vanaf je respectieve apparaten.

Per 14-10-2020 is de PlayStation Messages-app voor mobiele apparaten geïntegreerd in de PS App en is de app niet meer apart verkrijgbaar. Download de PS App voor Apple- of Android-apparaten om je vrienden berichten te blijven versturen.

Per 14-10-2020 is het niet meer mogelijk events te maken. Je kunt geen nieuwe events maken, meldingen van door gebruikers geplande events ontvangen of toegang krijgen tot je geplande events.

Je kunt geen community meer maken die alleen op verzoek toegankelijk is. Alle nieuwe community's zijn beschikbaar voor alle gebruikers. Stel een party in om met je vrienden te communiceren.

De functie Samen spelen is niet langer beschikbaar. Je kunt geen Samen spelen-sessie starten in het Party-scherm. Je kunt nog wel steeds een party maken en met je vrienden praten via de party.

Het maken en upgraden van subaccounts is niet meer mogelijk op de PlayStation 3, PS Vita of PSP. Op PS4 en in een webbrowser kun je nog steeds accounts voor kinderen maken en upgraden.

Pluto TV is niet langer beschikbaar op PlayStation 3.

Je kunt Pluto TV blijven gebruiken op je PlayStation 4-systeem, mobiele apparaten en online op https://Pluto.TV

Twitch is niet langer beschikbaar op PlayStation 3 en PlayStation Vita.

Vanaf 30 juni 2020* kunnen PlayStation 3-gebruikers geen berichten meer sturen naar of ontvangen van andere PlayStation-platforms en -services, om precies te zijn PlayStation®4 (PS4), de PlayStation® Messages-app, My PlayStation® en PlayStation®Vita. Let op:

• Game-alerts van PS3 worden niet meer weergegeven op PS4 of in de PlayStation Messages-app.
  • PS3-gebruikers kunnen nog wel berichten uitwisselen met andere PS3-gebruikers.
  • Gebruikers van PS4, PS Vita, de PlayStation Messages-app en My PlayStation kunnen onveranderd berichten blijven uitwisselen.

*De beëindiging begint op 30 juni 2020; de werkelijke datum van beëindiging kan per regio verschillen.

Op 17 maart 2020 zet Sony Interactive Entertainment de PlayStation Communities-app voor iOS/Android-apparaten stop.

Onze excuses voor het eventuele ongemak dat dit met zich meebrengt.

Ustream-features zijn niet langer beschikbaar op het PS4-systeem en Live van PlayStation:

• Gameplay uitzenden naar Ustream.
  • Ustream-uitzendingen van Live van PlayStation bekijken op het PS4-systeem, in de PlayStation-app en op PlayStation Vita (PS Vita).

Spelers kunnen gameplay uitzenden via YouTube, Twitch en Dailymotion en deze uitzendingen via Live van PlayStation bekijken.

We bieden onze verontschuldigingen aan voor het eventuele ongemak en bedanken je voor je begrip.

*Het tijdstip kan per regio verschillen.

Vanaf 7 oktober 2019 wordt de integratie met Facebook niet langer ondersteund op het PS4-systeem. Hierbij horen ook Facebook-functies voor delen, zoals het plaatsen van gameplay of trofeeën en het gebruiken van de vriendenzoeker. Onze excuses voor het ongemak.

Vanaf januari 2018 kan de Media Go-applicatie niet langer worden gedownload. Gebruikers die de applicatie al op hun systeem hebben geïnstalleerd, kunnen deze blijven gebruiken. Ook de ondersteuningswebsite blijft toegankelijk. De software wordt echter niet langer ondersteund en kan niet opnieuw worden gedownload als je de applicatie verwijdert.

• De applicatie Twitter
  • De applicaties 'Near' en 'Live from PlayStation®'
  • De applicatie YouTube
  • De applicatie Facebook
  • De applicatie Skype

Vanaf april 2017 is de PlayStation™Video-service (voorheen Video Unlimited) stopgezet op bepaalde Sony BRAVIA-tv's en op video- en audioproducten die in 2013 en eerder zijn uitgebracht.

Neem contact op met Sony als je meer informatie nodig hebt over de modellen waarop dit van toepassing is.

Onze excuses voor het eventuele ongemak.

Vanaf september 2015 worden games op de PlayStation Mobile-app niet meer ondersteund.