Aanmelden bij PlayStation Network op een PS3-console en PS Vita

Aanmelden bij PlayStation Network op een PS3-console en PS Vita

Op PlayStation®3-consoles en PlayStation®Vita-systemen is voor het aanmelden bij PlayStation™Network nu een apparaatwachtwoord vereist, zodat je account beter wordt beschermd.

Een apparaatwachtwoord genereren

Om je op een PlayStation®3-console of PlayStation® Vita-systeem bij PlayStation Network aan te melden, moet je een apparaatwachtwoord genereren  in een webbrowser.

1. Meld je aan bij Accountbeheer.
  2. Selecteer  Nieuw wachtwoord genereren.
  3. Schrijf je apparaatwachtwoord op, maak er een screenshot van of print het uit en bewaar het op een veilige plek.
    Je kunt je nu met je apparaatwachtwoord  aanmelden  op een PS3™-console of PS Vita™-systeem.

Het maken van een account en sommige functies voor accountbeheer zijn nu alleen beschikbaar via een pc of mobiele browser. Dit is om de algehele prestaties van het systeem te verbeteren.

Aanmelden bij PlayStation Network op een PS3-console of PS Vita-systeem

Om je bij PlayStation Network aan te melden, gebruik je je apparaatwachtwoord in plaats van je accountwachtwoord.

1. Voer op je PS3-console of PS Vita-systeem je aanmeldings-ID (e-mailadres) en het apparaatwachtwoord in als je wilt aanmelden bij PlayStation Network.
    Hiermee wordt het apparaat geautoriseerd.
  2. Schakel het selectievakje in om automatisch aanmelden in te schakelen. Als je ervoor kiest om automatisch aanmelden niet in te schakelen, dan moet je je wachtwoord voor apparaatinstallatie elke keer dat je je aanmeldt opnieuw invoeren.

*Je kunt op elk gewenst moment een wachtwoord intrekken en een nieuw wachtwoord genereren.

Een apparaatwachtwoord intrekken

1. Meld je aan bij Accountbeheer.
  2. Selecteer Intrekken naast een bestaand apparaatwachtwoord.
  3. Als je een nieuw wachtwoord nodig hebt, selecteer je Nieuw wachtwoord genereren.