PS4™- en PS5™-systeemsoftware bijwerken via de Veilige modus

PS4™- en PS5™-systeemsoftware bijwerken via de Veilige modus

Als je PlayStation-systeem langere tijd offline van PlayStation™Network is geweest of als een systeemsoftware-update is mislukt, moet je mogelijk de PlayStation-'firmware' handmatig bijwerken.

Bij verbindingsproblemen tijdens een update of bij verouderde versies van de systeemsoftware kan een handmatige update voor de console nodig zijn.

De systeemsoftware-update op de console downloaden

Als je wel toegang hebt tot het beginscherm maar de systeemsoftware-update is mislukt, sluit je de PlayStation-console met een LAN-kabel aan op je router en volg je de onderstaande stappen:

1. Ga naar Instellingen > Systeem > Systeemsoftware > Systeemsoftware-update.

2. Selecteer De systeemsoftware updaten.

1. Ga naar Meldingen en verwijder eventuele bestaande updatebestanden door op de (options)-toets > Verwijderen te drukken.

2. Selecteer Instellingen > Systeemsoftware-update.

Als je toegang hebt tot  PlayStation™Network, maar je kunt het beginscherm niet bereiken, start je de console op in de Veilige modus en selecteer je optie 3 van de Veilige modus: De systeemsoftware updaten. Als de update mislukt, volg je de onderstaande instructies.

De PlayStation-systeemsoftware handmatig bijwerken vanaf een USB-station

Vereisten voor handmatige update

• Draadloze DualSense-controller (PS5) of DUALSHOCK 4 draadloze controller (PS5/PS4) en een USB-kabel

• Pc of Mac-computer met internetverbinding

• USB-opslagapparaat in FAT32-indeling, zoals een USB-station (met ongeveer 460 MB vrije ruimte).

1. Maak op een pc of Mac een map met de naam 'PS5' op een USB-station met FAT32-indeling. Maak in deze map een andere map met de naam 'UPDATE'.

2. Ga naar de pagina met de PS5-systeemsoftware-update en selecteer de sectie 'De systeemsoftware updaten'. Download het updatebestand en sla het op in de map 'UPDATE'. Sla het bestand op als 'PS5UPDATE.PUP'.

3. Sluit het USB-station met het bestand aan op de PS5-console.

4. Start de PS5™-console in de Veilige modus: houd de activeringstoets ingedrukt en laat los na de tweede pieptoon.

5. Selecteer optie 3 van de Veilige modus: De systeemsoftware updaten.

6. Selecteer Updaten vanaf USB-opslagapparaat  > OK.

Als je PS5-console het updatebestand niet herkent, controleer je of de mapnamen en bestandsnaam juist zijn. Voer de mapnamen en de bestandsnaam in en gebruik hoofdletters.

1. Maak met een pc of Mac een map op de USB in FAT32-indeling genaamd 'PS4'. Maak in deze map een andere map met de naam 'UPDATE'.
  2. Ga naar de pagina met de PS4-systeemsoftware-update  en selecteer de sectie 'De systeemsoftware updaten'. Download het updatebestand en sla het op in de map 'UPDATE'. Sla het bestand op als 'PS4UPDATE.PUP'
  3. Sluit het USB-station met het systeemupdatebestand aan op de PS4-console.
  4. Als de volgende fout wordt weergegeven: 'SU-41350-3’, werd het PUP-bestand hernoemd omdat hetzelfde bestand meerdere keren is gedownload. Controleer de downloadlocatie op je pc of Mac en verwijder alle eerdere versies. Controleer of het huidige bestand de volgende naam heeft: PS4UPDATE.PUP
  5. Start de PS4-console in de Veilige modus: houd de activeringstoets ingedrukt en laat los na de tweede pieptoon.
  6. Selecteer optie 3 van de Veilige modus: De systeemsoftware updaten.
  7. Selecteer Updaten vanaf USB-opslagapparaat > OK.

Mijn handmatige PlayStation-systeemsoftware-update is mislukt. Wat moet ik doen?

Als je console het updatebestand niet herkent, controleer dan of de USB-stick de FAT32-indeling heeft en of de map- en bestandsnamen juist zijn. Voer de map- en de bestandsnamen in single-byte-tekens in en gebruik hoofdletters.

Als dit proces mislukt, moet je de systeemsoftware mogelijk opnieuw installeren. Dit proces is hetzelfde als het herstellen van de fabrieksinstellingen en zet de console terug in de oorspronkelijke staat. Maak indien mogelijk een back-up van je systeemgegevens aan de hand van de onderstaande handleiding.