Kan console niet in de Veilige modus starten

Problemen met de Veilige modus oplossen

Ontdek hoe je problemen kunt oplossen wanneer je de Veilige modus probeert te openen op je PlayStation®5-console of PlayStation®4-console.

Je console starten in de Veilige modus

1. Schakel de console uit door de activeringstoets drie seconden ingedrukt te houden. De activeringsindicator knippert eventjes voordat het systeem wordt uitgeschakeld.
  2. Zodra de console is uitgeschakeld, houd je de activeringstoets opnieuw ingedrukt. Laat de activeringstoets los nadat je het tweede piepje  hebt gehoord. Het eerste piepje hoor je als je de activeringstoets indrukt en het tweede piepje zeven seconden later.
  3. Sluit de controller aan met de USB-kabel en druk op de PS-toets op de controller.

De Veilige modus start niet

Als de Veilige modus niet wil starten, is er mogelijk een probleem met je USB-, HDMI- of stroomkabel:

1. Als de tv of monitor het scherm van de Veilige modus niet weergeeft, kan het zijn dat de HDMI-kabel niet goed is aangesloten.
  1. Gebruik een andere USB-, HDMI- of stroomkabel.
    Probeer elke keer als je een kabel verwisselt de Veilige modus te starten.

Als de Veilige modus nog steeds niet start, probeer dan de console uit en weer aan te zetten:

1. Schakel de console helemaal uit door de activeringstoets ingedrukt te houden.
  2. Wacht tot de activeringsindicator stopt met knipperen, verwijder dan de stroomkabel en laat de console 20 minuten uitstaan.
  3. Sluit het systeem weer aan en probeer de Veilige modus te starten.

De systeemsoftware kan niet automatisch worden bijgewerkt

Als de console lange tijd offline is geweest of als de internetverbinding wegvalt tijdens een update van de systeemsoftware, moet je wellicht handmatig bijwerken.

Raadpleeg de volgende gidsen voor meer informatie.

Handmatig bijwerken van de systeemsoftware is mislukt

Als handmatig bijwerken niet werkt, moet je mogelijk de systeemsoftware opnieuw installeren door optie 7 van de Veilige modus (Systeemsoftware opnieuw installeren) te kiezen.

Raadpleeg onderstaande gidsen voor meer informatie. Maak, als het kan, een back-up van je gegevens voordat je de systeemsoftware opnieuw installeert.

Nog steeds problemen?

Als je geen toegang krijgt tot de Veilige modus, gebruik dan de diagnostische PlayStation-reparatietool voor meer instructies en om reparaties te regelen.