Je nieuwe PlayStation®4-console instellen

Ontdek hoe je je PS4™-console de eerste keer instelt, de systeemsoftware bijwerkt en verbinding maakt met PlayStation™Network.

PS4-console aansluiten op een tv

1. Sluit het ene uiteinde van de HDMI-kabel aan op de HDMI OUT-aansluiting op de achterzijde van je PlayStation 4.
  2. Sluit het andere uiteinde van de HDMI-kabel aan op de HDMI-ingang van het beeldscherm.
  3. Sluit de stroomkabel aan op de AC IN-aansluiting op de achterzijde van je PlayStation 4.
  4. Steek de voedingsstekker veilig in een stopcontact.

Als je je PlayStation 4 via een bekabelde verbinding op het internet aansluit, kan dat nu via een Ethernet-kabel tussen de LAN-poort aan de achterkant van de PlayStation 4 en je router of modem.

PS4-systeemsoftware bijwerken

Voordat je toegang kan krijgen tot alle online features van de PlayStation 4, moet de systeemsoftware worden bijgewerkt naar de nieuwste versie. Updates van de systeemsoftware worden automatisch gedownload zodra ze beschikbaar zijn, en er verschijnt een melding op het scherm wanneer ze gereed zijn om te worden geïnstalleerd.

verbinding maken met PlayStation Network

Als je al een PlayStation-gebruiker bent, kan je je met je bestaande accountgegevens aanmelden. Als je nog geen PlayStation-account hebt, kun je je PlayStation 4 eenvoudig gebruiken om een account aan te maken.

PS4-games en -apps downloaden en openen

Je kan games en apps uit de PlayStation™Store downloaden of een gamedisc gebruiken om een game te installeren.

Speel online met PS4

Voor sommige games heb je een PlayStation®Plus-abonnement nodig voor toegang tot de online multiplayer. Om online met je vrienden te kunnen spelen en toegang te krijgen tot allerlei andere voordelen, kan je je abonneren op PlayStation Plus.

Je kan allerlei games streamen en PS4-games downloaden met een PlayStation™Now -abonnement.