PS VR: PlayStation®Camera instellen

Aan de slag met PlayStation®Camera.

PlayStation Camera (PS Camera) is optionele randapparatuur voor je PlayStation®4-console. PlayStation Camera is vereist voor PlayStation®VR (PS VR).

Je PS Camera aansluiten en instellen

1. Sluit de kabel van de PS Camera aan op de AUX-aansluiting aan de achterkant van je PS4.
  2. Plaats je PS Camera op een vlakke ondergrond recht tegenover waar je zit als je speelt.
  3. Stel de hoek van de PS Camera zo in dat het juiste gebied in beeld is.

Om je PS Camera te configureren voor PS VR moet je een paar extra stappen doorlopen. Bekijk de volledige PS VR-snelstartgids en -video voor meer informatie.

Gezichtsherkenning

Je PS4 logt automatisch in op je lokale gebruikersaccount wanneer hij je herkent.

1. Ga naar Instellingen > Gebruikers > Inloginstellingen > Gezichtsherkenning inschakelen.
  2. Ga naar Gezichtsherkenningsbeheer en selecteer Start en volg de instructies op het scherm.
  3. Je kunt op deze manier meer gebruikers toevoegen.
  1. Zet je PS4 aan en druk op de PS-toets op je controller.
  2. Je PS4 herkent je. Houd de lichtbalk van je controller zoals getoond op het scherm en je wordt automatisch ingelogd.

Je wordt misschien niet herkend als je de PlayStation VR-headset ophebt, omdat er niet genoeg van je gezicht zichtbaar is.

• Ga naar Instellingen > Gebruikers > Inloginstellingen > Gezichtsherkenningsbeheer > Verwijderen > OK.

Uitzenden met PS4

Je kunt in game-uitzendingen verschijnen met de picture-in-picture-optie.

1. Start de game en druk op de SHARE-toets op je controller.
  2. Selecteer Gameplay uitzenden en meld je aan bij de service waarmee je wilt uitzenden. Je kunt in dit scherm ook een nieuwe account maken met de livestreamprovider.
  3. Selecteer voordat je begint met uitzenden Video van PlayStation Camera opnemen in de uitzending en Microfoongeluid opnemen in de uitzending om de PlayStation Camera-microfoon te gebruiken voor je stream.
  1. Houd de PS-toets ingedrukt om het snelmenu te openen.
  2. Selecteer Geluid/Apparaten > Microfoon dempen voor PlayStation Camera.

Je PS Camera-microfoon gebruiken voor spraakchat in Party

Als je de PS Camera hebt ingesteld, wordt de microfoon automatisch gebruikt voor spraakchat in Party.

Selecteer je profiel op het Party-scherm en druk op de OPTIONS-toets op de controller om de microfoon te dempen.

Problemen met PlayStation Camera

PS4 herkent de PS Camera niet
  1. Sluit de PS Camera opnieuw aan op je systeem. Druk lang op de PS-toets en ga naar Geluid/Apparaten. Als de PS Camera wordt herkend, zie je de optie Microfoon dempen voor PlayStation Camera in dit menu.
  2. Als de PS Camera nog steeds niet wordt herkend, houd je de PS Camera aangesloten en schakel je de PS4 uit en weer opnieuw in.
  3. Probeer de PS Camera, indien mogelijk, op een andere PS4 in te stellen.
  4. Neem contact op met de verkoper om te achterhalen of de PS Camera kan worden gerepareerd of vervangen onder de garantie.
Onduidelijk beeld
  1. Reinig de lenzen van de PS Camera met een schone, droge microvezeldoek. Gebruik geen water of reinigingsvloeistoffen.
  2. Controleer of de lenzen beschadigd of gebarsten zijn.
  3. De PS Camera heeft twee lenzen. Zorg ervoor dat geen van deze bedekt is.
  4. Ga dichter bij de camera staan of zitten. De optimale afstand is ongeveer 2 m.
  5. Beweeg de PS Camera niet nadat je deze hebt ingesteld.
  6. Zorg ervoor dat de PS Camera op een stabiele ondergrond staat. Als de camera tijdens het gamen verschuift, kan dit volgproblemen veroorzaken.
  7. Neem contact op met de verkoper om te achterhalen of de PS Camera kan worden gerepareerd of vervangen onder de garantie.