Een internetverbinding instellen op PlayStation-systemen

Stel een internetverbinding in op je PlayStation®5 - of PlayStation®4-systeem.

Een draadloze verbinding op Ps5-systemen instellen

Je kunt verbinding maken met internet via Wi-Fi (voor een draadloze verbinding) door de  onderstaande stappen te volgen.

1. Ga naar Instellingen > Netwerk > Instellingen > Internetverbinding instellen.
  2. Nieuwe en opgeslagen Wi-Fi-netwerken worden weergegeven. Kies het netwerk waarmee je verbinding wilt maken en selecteer vervolgens Verbinding maken.
  1. Als het Wi-Fi-netwerk is beveiligd met een wachtwoord, wordt er een hangslotpictogram weergegeven. Voer het Wi-Fi-wachtwoord in (WPA, WPA2, WEP) om verbinding te maken. Dit wachtwoord vind je aan de achterkant van je router.
    Neem contact op met de fabrikant van je router, je internetserviceprovider of netwerkbeheerder als je de afbeelding niet ziet.
  • Als je je router niet kunt zien, selecteer je Handmatig instellenen pas je de instellingen aan.
  • Als je een toegangspunt gebruikt dat WPS ondersteunt, kun je omlaag scrollen en Instellen met WPS-toets selecteren. Volg de instructies op het scherm.
  • Let op: PS5-systemen ondersteunen IPv6-netwerkverbindingen, maar ondersteunen geen netwerkverbindingen met alleen IPv6. Als je router is ingesteld op alleen IPv6, moet je de routerinstellingen wijzigen zodat deze IPv4 gebruiken. Neem contact op met de fabrikant voor meer informatie over het wijzigen van de routerinstellingen.
  1. Ga naar Instellingen > Netwerk > Internetverbinding instellen.
  2. Selecteer Wi-Fi gebruiken > Eenvoudig.
  3. Nieuwe en opgeslagen Wi-Fi-netwerken worden weergegeven. Kies waarmee je verbinding wilt maken.
  1. Als de verbinding tot stand is gebracht, word je dit gevraagd: Internetverbinding testen
  2. Als het Wi-Fi-netwerk is beveiligd met een wachtwoord, wordt er een hangslotpictogram weergegeven. Voer het Wi-Fi-wachtwoord in (WPA, WPA2, WEP) om verbinding te maken. Dit wachtwoord vind je aan de achterkant van je router.
    Neem contact op met de fabrikant van je router, je internetserviceprovider of netwerkbeheerder als je de afbeelding niet ziet.
  • Als je je router niet kunt zien, selecteer je Handmatig instellenen pas je de instellingen aan.
  • Als je een toegangspunt gebruikt dat WPS of AOSS ondersteunt, blader je omlaag en selecteer je Instellen met WPS-toets of Instellen met AOSS™. Volg de instructies op het scherm.

Om toegang te krijgen tot PlayStation™Network moet je je met je accountgegevens aanmelden of een nieuw account aanmaken.

Een bekabelde verbinding op PS5-systemen instellen

Je kunt verbinding maken met het internet via een LAN-kabel (voor een bekabelde verbinding) door de onderstaande stappen te volgen.

1. Ga naar Instellingen > Netwerk > Instellingen > Internetverbinding instellen.
  2. Selecteer Bekabeld LAN instellen > Verbinding maken.
  • Let op: PS5-systemen ondersteunen IPv6-netwerkverbindingen, maar ondersteunen geen netwerkverbindingen met alleen IPv6. Als je router is ingesteld op alleen IPv6, moet je de routerinstellingen wijzigen zodat deze IPv4 gebruiken. Neem contact op met de fabrikant voor meer informatie over het wijzigen van de routerinstellingen.
  1. Ga naar Instellingen > Netwerk > Internetverbinding instellen.
  2. Selecteer Een LAN-kabel gebruiken > Eenvoudig.
  3. Als de verbinding tot stand is gebracht, word je dit gevraagd: Internetverbinding testen

Om toegang te krijgen tot PlayStation Network moet je je met je accountgegevens aanmelden of een nieuw account aanmaken.

Problemen met het instellen van uw internetverbinding?

Probeer het volgende:

• Controleer de Playstation Network-statuspagina op serverproblemen of onderhoud waardoor je mogelijk geen verbinding kunt maken.
  • Controleer of je SSID, wachtwoord en beveiligingsmethode juist zijn.

Als je nog steeds problemen ondervindt,  ga je naar PlayStation Reparaties voor meer probleemoplossingsstappen.

Geavanceerde netwerkinstellingen op PS5-systemen

Selecteer  Geavanceerde instellingen  tijdens het instellen van een draadloze of bekabelde verbinding om de volgende instellingen aan te passen.

• IP-adres
  • DHCP-hostnaam
  • DNS
  • MTU
  • Proxy

Belangrijk:  Neem contact op met je internetserviceprovider of netwerkbeheerder als je niet bekend bent met deze instellingen.

Selecteer  Aangepast bij het instellen van een  draadloze of bekabelde verbinding door de volgende instellingen aan te passen:

• IP-adres
  • DHCP-hostnaam
  • DNS
  • MTU
  • Proxy

Belangrijk: Selecteer Eenvoudig of neem contact op met je internetserviceprovider of netwerkbeheerder als je niet bekend bent met deze instellingen.