Probleemoplossing voor de DUALSHOCK®4 draadloze controller

Ontdek hoe je de DUALSHOCK 4 draadloze controller kunt koppelen en opladen met een PlayStation®4 en hoe je de instellingen van je DUALSHOCK 4 draadloze controller kunt wijzigen.

PS4: de DUALSHOCK 4 draadloze controller koppelen

1. Zet je PS4 aan, sluit de controller aan met een micro-USB-kabel en druk vervolgens op de PS-toets op de controller.

2. Zodra het lampje van de controller gaat branden, kun je de kabel losmaken en de controller draadloos gebruiken.

Je kunt tot 4 controllers tegelijkertijd gebruiken. Als je op de PS-toets drukt wordt er een kleur aan de gebruiker toegewezen.

Computer en mobiel — de DUALSHOCK 4 draadloze controller koppelen

Je kunt je DUALSHOCK 4 draadloze controller gebruiken als je niet in de buurt van je PS4 bent. Meer informatie over compatibele apparaten, toepassingen en functieondersteuning:

De DUALSHOCK 4 draadloze controller resetten

1. Schakel de PS4 uit en haal de stekker van systeem uit het stopcontact.

2. Zoek de kleine reset-toets op de achterkant van de controller, dicht bij de L2-toets.

3. Gebruik een klein voorwerp om de toets in het gaatje in te drukken. Houd de toets ongeveer 3 tot 5 seconden ingedrukt.

4. Sluit de controller met een USB-kabel op de PS4 aan en druk op de PS-toets.

5. Als de lichtbalk blauw wordt, is de controller gekoppeld.

Als de controller niet reageert of geen verbinding kan maken via een andere USB-aansluiting of een ander systeem, ga je naar de diagnostische reparatie- en vervangingstool om te controleren of je hardware in aanmerking komt voor een reparatie onder de garantie.

Trilinstellingen van de DUALSHOCK 4 draadloze controller

Als je DUALSHOCK 4 draadloze controller niet trilt, is de trilfunctie van de controller mogelijk uitgeschakeld. Zo kan deze weer worden ingeschakeld:

1. Ga naar Instellingen > Apparaten > Controllers > Trillen inschakelen.

2. Als de controller nog steeds problemen geeft, probeer dan om de controller te resetten.

Audio-instellingen van de DUALSHOCK 4 draadloze controller

Als je een hoofdtelefoon op de hoofdtelefoonaansluiting van 3,5 mm van de DUALSHOCK 4 draadloze controller hebt aangesloten maar geen of alleen maar heel zacht geluid hoort, controleer je of de stekker er volledig is ingeduwd. Haal de stekker eruit en druk de hoofdtelefoon daarna stevig terug.

Alle audio-uitvoer naar de hoofdtelefoon leiden:

1. Ga naar Instellingen > Apparaten > Audioapparaten.

2. Selecteer Uitvoer naar hoofdtelefoon > Alle audio.

3. Selecteer de optie Volumebediening (Hoofdtelefoon) en druk op rechts op het D-pad om het volume harder te zetten.

Als Uitvoer naar hoofdtelefoon grijs wordt weergegeven, betekent dit dat de hoofdtelefoon niet door de controller wordt herkend.