De DUALSHOCK®4 draadloze controller koppelen met andere apparaten

Koppel de DUALSHOCK®4 draadloze controller aan een pc, Mac, of Android- en iOS-apparaten

Als je de DUALSHOCK 4 draadloze controller wilt gebruiken met compatibele games en applicaties op een ander apparaat dan je PS4™-console, kun je in een paar stappen verbinding maken via Bluetooth®.

Bluetooth-apparaten die compatibel zijn met de DUALSHOCK 4 draadloze controller

Apparaten met de hieronder vermelde besturingssystemen of nieuwere versies ondersteunen Bluetooth-verbinding met de DUALSHOCK 4 draadloze controller. Zodra je verbinding hebt gemaakt via Bluetooth, kun je de draadloze controller gebruiken om compatibele games en applicaties te bedienen.

• Android™ 10
  • iOS 13
  • iPadOS 13
  • macOS Catalina
  • tvOS 13

Je kunt een DUALSHOCK 4 draadloze controller op een Windows-pc aansluiten een draadloze USB-adapter voor de DUALSHOCK®4 of via een compatibele micro-USB-kabel.

Stap 1: Schakel de koppelingsmodus van de DUALSHOCK 4 draadloze controller in

Schakel de koppelingsmodus in om een controller voor de eerste keer op een apparaat te gebruiken:

1. Controleer of de lichtbalk op de controller uit is.
    Als de lichtbalk brandt, houd je de PS-toets ingedrukt tot het licht uit is. Als er een USB-kabel op de controller is aangesloten, koppel je deze los.
  2. Terwijl je de SHARE-toets indrukt, houd je de PS-toets ingedrukt totdat de lichtbalk gaat knipperen.

Stap 2: Laat de DUALSHOCK 4 draadloze controller verbinding maken via Bluetooth

1. Ga op je apparaat naar de Bluetooth-instellingen en schakel Bluetooth in.
  2. Kies 'nieuwe apparaten zoeken' en selecteer vervolgens de controller in de lijst met apparaten.
    Als het koppelen is voltooid, blijft de lichtbalk met één kleur branden.

Een controller kan slechts met één apparaat tegelijk gekoppeld zijn. Elke keer als je van apparaat verandert, moet je de controller met het nieuwe apparaat koppelen.

Games en applicaties die compatibel zijn met de DUALSHOCK 4 draadloze controller

Je kunt je draadloze controller gebruiken om games te spelen die vanaf je PS5™- of PS4™-console naar een compatibel apparaat worden gestreamd met de PS Remote Play-app.

Je draadloze controller kan ook worden gebruikt om games te spelen die DUALSHOCK 4 draadloze controllers ondersteunen.

Als je een DUALSHOCK 4 draadloze controller verbindt met een compatibel Sony Xperia-apparaat, zijn alle functies beschikbaar.

Op andere apparaten zijn sommige functies van de draadloze controller niet beschikbaar wanneer deze via Bluetooth zijn verbonden:

• Het touchpad wordt niet ondersteund.
  • De kleur van de lichtbalk kan niet worden gewijzigd.
  • Rumble, bewegingssensor en hoofdtelefoonaansluiting worden niet ondersteund.

De DUALSHOCK 4 draadloze controller opnieuw verbinden met je console

Om de draadloze controller opnieuw te verbinden met je PS5- of PS4-console, sluit je deze met een compatibele USB-kabel aan op je console en druk je op de PS-toets op de draadloze controller. Vervolgens verwijder je de USB-kabel en kun je de controller draadloos gebruiken.

Heb je meer hulp nodig met je DUALSHOCK 4 draadloze controller?

Als je de bovenstaande instructies hebt gevolgd maar je controller toch niet op de juiste manier kan worden verbonden, ga je naar de diagnostische reparatie- en vervangingstool.