PlayStation Remote Play op mobiele apparaten

Met Remote Play kun je je PlayStation®-console op afstand bedienen. Je hebt alleen maar een snelle internetverbinding nodig.

Aan de slag met Remote Play op mobiele apparaten

Met de PS Remote Play-app kun je je PlayStation®5-console of PlayStation®4-console bedienen vanaf een mobiel apparaat dat is aangesloten op een supersnel Wi-Fi®-netwerk. Controleer of je apparaten aan de vereisten voldoen en volg onderstaande stappen om Remote Play in te stellen.

Je hebt het volgende nodig om Remote Play te kunnen gebruiken:

• Een Android™-smartphone of -tablet, iPhone of iPad
    Ga voor meer informatie over de systeemvereisten naar Google Play™ of de App Store.
  • PS5™-console of PS4™-console
    Update je systeem altijd naar de nieuwste versie van de systeemsoftware.
  • Een account voor PlayStation™Network
    Gebruik het account dat je ook voor je console gebruikt. Als je nog geen account hebt, moet je er eerst een maken.
  • Een supersnelle internetverbinding
    Standaard raden we een supersnelle verbinding aan met upload- en downloadsnelheden van minstens 5 Mbps. Voor de beste prestaties raden we een supersnelle verbinding aan met een upload- en downloadsnelheid van ten minste 15 Mbps.
  • Je kunt een DualSense™ draadloze controller of DUALSHOCK®4 draadloze controller aansluiten op ondersteunde mobiele apparaten voor gebruik met Remote Play. Raadpleeg onderstaande gidsen voor meer informatie.
  • Als je spraakchat wilt gebruiken heb je een microfoon nodig, bijvoorbeeld de ingebouwde microfoon van je mobiele apparaat.

Installeer de applicatie Remote Play op je apparaat

Download en installeer PS Remote Play vanuit Google Play™ of de App Store op je mobiele apparaat. Je kunt dezelfde app gebruiken om verbinding te maken met je PS5-console en PS4-console. Je hoeft dit alleen de eerste keer dat je de app gebruikt te doen.

Je PS5-console voor Remote Play instellen

Je hoeft dit alleen te doen als je Remote Play voor de eerste keer gebruikt:

1. Selecteer in het startscherm Instellingen Systeem Remote Play, en schakel vervolgens Remote Play inschakelen in.
  2. Als je Remote Play wil starten terwijl je PS5-console in de rustmodus staat, selecteer je Instellingen > Systeem > Energiebesparing > Functies die beschikbaar zijn in de rustmodus. Schakel vervolgens de selectievakjes naast Verbinding met internet behouden en PS5 vanuit netwerk inschakelen mogelijk maken in.

Je hoeft dit alleen te doen als je Remote Play voor de eerste keer gebruikt:

1. Ga in het functiescherm naar Instellingen > Verbindingsinstellingen voor Remote Play en schakel vervolgens Remote Play inschakelen in.
  2. Ga in het functiescherm naar Instellingen > Accountbeheer > Activeren als je primaire PS4en selecteer vervolgens Activeren. Je kunt deze instelling op slechts één PS4-console voor elk account inschakelen.
  3. Als je Remote Play wilt starten terwijl je PS4-console in de rustmodus staat, selecteer je Instellingen > Instellingen voor energiebesparing > Functies instellen die beschikbaar zijn in de rustmodus. Schakel vervolgens Verbinding met internet behouden en PS4 vanuit netwerk inschakelen mogelijk maken in.

Remote Play vanaf je mobiele apparaat starten

Elke keer dat je verbinding maakt met je PS5-console of PS4-console vanaf je mobiele apparaat, neem je de volgende stappen.

1. Schakel je console in of zet deze in de rustmodus.
  2. Start PS Remote Play op je mobiele apparaat en selecteer vervolgens Aanmelden bij PSN
    Meld je aan met het account dat je ook voor je console gebruikt.
  3. Selecteer PS5 of PS4.
    De app zoekt naar de console waarop je je met je account hebt aangemeld en maakt vervolgens automatisch verbinding met de console. Nadat de verbinding tot stand is gebracht, wordt het scherm van je console weergegeven op je mobiele apparaat en kun je Remote Play gaan gebruiken. Als er meerdere consoles worden gevonden, selecteer je de console die je wilt gebruiken.

Vanaf de tweede keer kan je de console selecteren waarmee je eerder verbinding hebt gemaakt.

Remote Play-bediening op mobiele apparaten

Als je tijdens Remote Play op het scherm van je mobiele apparaat tikt, worden de toetsen van de controller weergegeven. Als je een Android™-smartphone of -tablet gebruikt, kunnen de ontwerpen van toetsen en pictogrammen verschillen.

Als je OPTIONS selecteert, wordt het bedieningspaneel weergegeven.

• Instellingen
    je kan instellingen als de schermstand en de weergave van de controller-toetsen wijzigen. Vanuit het bedieningspaneel kan je Remote Play ook afsluiten.
  • Maak-toets
    Voer dezelfde functies uit als met de Maak -toets van de controller.
  • PS-toets
    Geef het controlecentrum van je PS5-console weer.
  • Microfoonstatus
    Selecteer Microfoon aan / Microfoon uit om de microfoon in of uit te schakelen.
  • OPTIONS-toets
    Voer dezelfde functies uit als met de OPTIONS -toets van de controller.
  • Sluiten
    Sluit het bedieningspaneel.

Als je OPTIONS selecteert, wordt het bedieningspaneel weergegeven.

Je kan de volgende acties uitvoeren via het bedieningspaneel:

• Instellingen
    je kan instellingen als de schermstand en de weergave van de controller-toetsen wijzigen. Vanuit het bedieningspaneel kan je Remote Play ook afsluiten.
  • SHARE-toets
    Voer dezelfde functies uit als met de SHARE-toets van de controller.
  • PS-toets
    Geef het beginscherm van je PS4-console weer.
  • Microfoonstatus
    Selecteer Microfoon aan / Microfoon uit om de microfoon in of uit te schakelen.
  • OPTIONS-toets
    Voer dezelfde functies uit als met de OPTIONS-toets van de controller.
  • Sluiten
    Sluit het bedieningspaneel.

Remote Play afsluiten

1. Tik op het scherm tijdens Remote Play.
    De controllerknoppen worden weergegeven.
  2. Selecteer OPTIONS in de rechterbenedenhoek van het scherm.
    Het bedieningspaneel voor Remote Play wordt weergegeven.
  3. Selecteer Instellingen en selecteer vervolgens Verbinding verbreken.
    Er verschijnt een bericht met de tekst 'De verbinding van deze Remote Play-sessie wordt verbroken'.
  4. Als je Remote Play wilt afsluiten terwijl je console zich in de rustmodus bevindt, schakel je het selectievakje voor Zet de aangesloten console in rustmodus in.
  5. Selecteer OK.
    Remote Play wordt afgesloten en het scherm geeft het beeld weer van voordat je je mobiele apparaat met je console verbond.