De DualSense™ draadloze controller koppelen met  Apple-apparaten

De DualSense™ draadloze controller koppelen met Mac, iPhone, iPad, iPod Touch en Apple TV

Als je je DualSense draadloze controller wilt gebruiken met compatibele games en applicaties op een Apple-apparaat, kun je in een paar stappen verbinding maken via Bluetooth®.

Apple-apparaten die compatibel zijn met de DualSense draadloze controller

Apple-apparaten met de hieronder vermelde besturingssystemen of nieuwere versies ondersteunen Bluetooth-verbindingen met de DualSense draadloze controller. Zodra je verbinding hebt gemaakt via Bluetooth, kun je de draadloze controller gebruiken om compatibele games en applicaties te bedienen.

• macOS Big Sur 11.3
  • iOS 14,5
  • iPadOS 14,5
  • tvOS 14,5

Afhankelijk van het apparaat zijn bepaalde functies op de controller mogelijk niet beschikbaar. Er is geen garantie dat alle apparaten compatibel zijn met de controller.

Stap 1: Schakel de koppelingsmodus van de DualSense draadloze controller in

Schakel de koppelingsmodus in om een controller voor de eerste keer op een apparaat te gebruiken:

1. Controleer of de spelerindicator op de controller uit is.
    Als de spelerindicator aan is, houd je de PS-toets ingedrukt tot hij uit gaat. Als er een USB-kabel op de controller is aangesloten, koppel je deze los.
  2. Terwijl je de Maak-knop indrukt, houd je de PS-knop ingedrukt totdat de lichtbalk gaat knipperen.

Stap 2: Verbind de DualSense draadloze controller via Bluetooth

1. Schakel Bluetooth in op je apparaat en selecteer vervolgens de controller in de lijst met Bluetooth-apparaten.
  2. Wanneer het koppelen is voltooid, knippert de lichtbalk en gaat de spelerindicator branden.

Een controller kan slechts met één apparaat tegelijk gekoppeld zijn. Elke keer als je van apparaat verandert, moet je de controller met het nieuwe apparaat koppelen.

Games en applicaties die compatibel zijn met de DualSense draadloze controller

Je kunt je draadloze controller gebruiken om games te spelen die vanaf je PS5™- of PS4™-console naar een iPhone, iPad of iPod Touch worden gestreamd met de PS Remote Play-app.

Je draadloze controller kan ook worden gebruikt om games te spelen die MFI-controllers ondersteunen.

Let op: Als je de draadloze controller verbindt met een Mac, iPhone, iPad of Apple TV, zijn niet alle functies beschikbaar:

• Haptische feedback.
  • Speaker, ingebouwde microfoon en hoofdtelefoonaansluiting.

De DualSense draadloze controller opnieuw met PS5™-consoles verbinden

Om de draadloze controller opnieuw te verbinden met je PS5-console, sluit je deze met een USB-kabel aan op je console en druk je op de PS-toets op de draadloze controller. Vervolgens verwijder je de USB-kabel en kun je de controller draadloos gebruiken.

Heb je meer hulp nodig met je DualSense draadloze controller?

Als je de bovenstaande instructies hebt gevolgd maar je controller toch niet op de juiste manier kan worden verbonden, ga je naar de diagnostische reparatie- en vervangingstool.