DualSense™ draadloze controller voor PS5™-consoleondersteuning

DualSense™ draadloze controller voor PS5™-consoleondersteuning

Ontdek hoe je een draadloze DualSense-controller kunt koppelen en opladen met een PS5-console, hoe je de controllerinstellingen kunt wijzigen en welke stappen je moet ondernemen om problemen met de controller op te lossen.

Een draadloze DualSense-controller koppelen aan PS5-consoles

De eerste keer dat je een controller gebruikt, moet je deze aan je console koppelen.

1. Controleer of je PS5-console is ingeschakeld.

2. Sluit de controller aan op je console met de bijgevoegde USB-kabel.

Als je controller is uitgeschakeld, druk je op de PS-toets. Nadat de lichtbalk gaat knipperen, gaat de spelerindicator aan.

Als de batterij van je controller nog vol genoeg is, kun je de USB-kabel loskoppelen en de controller draadloos gebruiken.

Je controller kan slechts met één PS5-console tegelijk worden gekoppeld. Als je je controller op een andere console wilt gebruiken, moet je hem aan die console koppelen.

Je kunt tot wel vier controllers tegelijkertijd gebruiken.

Een draadloze DualSense-controller opladen

Je kunt het batterijniveau van je controller controleren door Accessoires te selecteren in het controlecentrum.

Zodra je je controller met de USB-kabel op je PS5-console aansluit, gaat de batterij van je controller opladen. Tijdens het opladen wordt het batterijpictogram weergegeven.

Opladen in de rustmodus

Je kunt je controllers ook opladen terwijl de console in de rustmodus staat:

• Ga naar Instellingen > Systeem > Batterijbesparing > Features Beschikbaar in rustmodus, en stel Voeding naar USB-aansluitingen in op Altijd of 3 uur.

Wanneer je de controller oplaadt terwijl de console in de rustmodus staat, knippert de lichtbalk op je controller langzaam oranje. Als het opladen is voltooid, gaat de lichtbalk uit.

Als je problemen ondervindt tijdens het opladen van je controller, probeer dan de volgende stappen:

De USB-kabel die bij je PS5-console is geleverd, is een USB-kabel van Type-C naar Type-A. Het kleinere, rondere uiteinde (dat in de controller gaat) is Type-C en het grotere, rechthoekige uiteinde is Type-A.

1. Probeer de USB-kabel die bij je PS5-console is geleverd aan te sluiten op een andere USB-A-aansluiting op de PS5.
  2. Probeer een andere USB-kabel van Type-C naar Type-A te gebruiken. De kabel moet geschikt zijn voor 'opladen en synchroniseren' of 'opladen en data'. Kabels met de aanduiding 'alleen opladen' kunnen niet worden gebruikt. Je kunt ook een USB-kabel van Type-C naar Type-C proberen als je die hebt.
  3. Je kunt ook een oplader gebruiken die voldoet aan de USB-standaard als je er een beschikbaar hebt. [Niet alle USB-opladers kunnen de DualSense draadloze controller opladen.]

Zie dit artikel voor meer informatie over USB-aansluitingen.

Oplaadindicatoren

Om de status tijdens het opladen te controleren, tik je op de PS-knop op de DualSense draadloze controller.

Terwijl de DualSense draadloze controller wordt opgeladen, wordt er een pictogram van een bewegende batterij op het scherm weergegeven.

Wanneer de DualSense draadloze controller volledig is opgeladen, stopt het batterijpictogram met bewegen en worden er drie balkjes weergegeven.

De draadloze DualSense-controller en audio-instellingen aanpassen

Je kunt het uitvoerapparaat, de volumeniveaus en de balans van de spraakchat aanpassen via het controlecentrum:

• Houd de PS-toets ingedrukt om het controlecentrum weer te geven, selecteer Geluid en kies een instelling die je wilt aanpassen.

• Druk op de mute-toets op je controller om het geluid van je microfoon in of uit te schakelen.

• Houd de mute-toets op je controller ingedrukt om het geluid van je microfoon en luidsprekers uit te schakelen. Als de knop knippert, is je microfoon gedempt en wordt de geluidsuitvoer naar alle luidsprekers uitgeschakeld. Druk nogmaals op de toets om terug te keren naar de oorspronkelijke stand.

Voor algemene controllerinstellingen:

Ga naar het beginscherm en selecteer Instellingen > Accessoires > Controllers

In dit menu kun je het volume, de intensiteit van de vibratie, de intensiteit van het triggereffect en de helderheid van de indicatoren van de controller aanpassen.

Koppel extra controllers draadloos

Als je eenmaal een controller aan je PS5-console hebt gekoppeld, kun je een extra controller draadloos koppelen.

1. Zorg ervoor dat de lichtbalk van de extra controller uit is voordat je begint met koppelen. Als de lichtbalk is ingeschakeld, houd je de PS-toets ingedrukt tot het licht uit is.

2. Ga met de gekoppelde controller naar Instellingen > Accessoires > Algemeen > Bluetooth > Accessoires.

3. Gebruik de extra controller die je wilt koppelen en houd de maak-toets en de PS-toets tegelijkertijd ingedrukt.

4. Selecteer met de controller die al is gekoppeld de extra controller die op je scherm wordt weergegeven.

Een draadloze DualSense-controller resetten

1. Schakel je PS5-console uit.

2. Zoek de kleine resetknop op de achterkant van de controller.

3. Gebruik een klein voorwerp om de toets in het gaatje in te drukken. Houd de toets ongeveer 3 tot 5 seconden ingedrukt.

4. Sluit de controller met een USB-kabel op de PS5 aan en druk op de PS-toets.

Als de controller niet reageert of geen verbinding kan maken via een andere USB-aansluiting of een andere PS5-console, ga je naar de diagnostische reparatie- en vervangingstool om te controleren of je hardware in aanmerking komt voor een reparatie onder de garantie.

Heb je problemen met een draadloze DualSense-controller?

Het lijkt erop dat er een probleem is met je controller of de USB-aansluiting van de PS5-console. Ga naar de diagnostische reparatie- en vervangingstool om te controleren of je hardware in aanmerking komt voor een reparatie onder de garantie.