Een DualSense Edge draadloze controller koppelen

Ontdek hoe je je DualSense™ draadloze controller oplaadt en aan je PlayStation®5-systeem koppelt, hoe je de controllerinstellingen wijzigt en hoe je de apparaatsoftware bijwerkt.

Een draadloze DualSense-controller koppelen aan PS5-systemen

Om de controller te gebruiken, moet je deze aan je systeem koppelen.

1. Controleer of je PS5®-systeem is ingeschakeld.
  2. Sluit de controller aan op je ssteem met de bijgevoegde USB-kabel.
  3. Als je controller is uitgeschakeld, druk je op de PS-toets.
    Nadat de lichtbalk gaat knipperen, gaat de spelerindicator aan.
  • Je controller kan slechts met één PS5-systeem tegelijk worden gekoppeld. Als je de controller op een ander systeem wilt gebruiken, moet je hem aan dat systeem koppelen.
  • Je kunt tot 4 controllers tegelijkertijd gebruiken. Als je op de PS-toets drukt wordt er aan iedere speler een kleur toegewezen.

Als je eenmaal een controller (controller 1) aan je PS5-systeem hebt gekoppeld, kun je een extra controller (controller 2) draadloos koppelen.

1. Zorg ervoor dat de spelerindicator van controller 2 uit is voordat je begint met koppelen. Als de spelerindicator aan is, houd je de PS-toets ingedrukt tot de lampjes uit gaan.
  2. Ga met controller 1 naar het beginscherm en selecteer Instellingen > Accessoires > Algemeen > Bluetooth-accessoires.
  3. Houd met controller 2 de maak-toets en de PS-toets tegelijkertijd ingedrukt. De lichtbalk knippert en controller 2 wordt weergegeven op het scherm.
  4. Selecteer controller 2, die op het scherm wordt weergegeven, met behulp van controller 1. De lichtbalk van controller 2 knippert. Vervolgens gaat de spelerindicator branden als de controller correct is gekoppeld.

De DualSense draadloze controller koppelen met andere apparaten

Je kunt je controller gebruiken als je niet in de buurt van je systeem bent. Ga naar de onderstaande gids voor meer informatie over compatibele apparaten, toepassingen functieondersteuning.

Een DualSense draadloze controller opladen

Wanneer het tijd is om op te laden, sluit je de DualSense draadloze controller aan op je PS5-systeem met de meegeleverde USB-kabel. De batterij van de controller kan worden opgeladen terwijl het systeem is ingeschakeld of in de rustmodus staat.

Druk op de PS-toets om het controlecentrum weer te geven en selecteer Accessoires om de batterij van de controller te controleren.

Terwijl de controller wordt opgeladen, verschijnt er een bewegend batterijpictogram met een bliksemschichtsymbool op het scherm.

Wanneer de DualSense draadloze controller volledig is opgeladen, stopt het batterijpictogram met bewegen en worden er drie balkjes weergegeven.

Je kunt je controller opladen terwijl het PS5-systeem in de rustmodus staat.

Als je problemen ondervindt tijdens het opladen van je controller, probeer dan de volgende stappen:

De USB-kabel die bij je PS5-systeem is geleverd, is een USB-kabel van Type-C naar Type-A. Het kleinere uiteinde (dat in de controller gaat) is Type-C en het grotere, rechthoekige uiteinde is Type-A.

• Probeer de USB-kabel die bij je PS5-systeem is geleverd aan te sluiten op een andere USB-A-aansluiting op het PS5-systeem.
  • Probeer een andere USB-kabel van Type-C naar Type-A te gebruiken. De kabel moet geschikt zijn voor 'opladen en synchroniseren' of 'opladen en data'. Kabels met de aanduiding 'alleen opladen' kunnen niet worden gebruikt.
  • Probeer een USB-kabel van Type-C naar Type-C. Je kunt ook een oplader gebruiken die voldoet aan de USB-standaard als je er een beschikbaar hebt.

Let op: niet alle USB-opladers kunnen de DualSense draadloze controller opladen.

De draadloze DualSense-controller en audio-instellingen aanpassen

Je kunt het uitvoerapparaat, de volumeniveaus en de balans van de spraakchat aanpassen via het controlecentrum.

• Druk op de PS-toets om het controlecentrum weer te geven, selecteer Geluid en kies een instelling die je wilt aanpassen.
  • Druk op de mute-toets op je controller om het geluid van je microfoon in of uit te schakelen.
  • Houd de mute-toets op je controller ingedrukt om het geluid van je microfoon en luidsprekers uit te schakelen. Als de knop oranje knippert, is je microfoon gedempt en wordt de geluidsuitvoer naar alle luidsprekers uitgeschakeld. Druk nogmaals op de toets om terug te keren naar de oorspronkelijke stand.

Voor algemene controllerinstellingen:

1. Ga naar Instellingen > Accessoires.
  2. Selecteer Controller (Algemeen).

De apparaatsoftware voor DualSense draadloze controllers bijwerken

Updates voor je DualSense draadloze controller worden toegevoegd zodra je de systeemsoftware van je PS5-systeem bijwerkt. Koppel je controller en volg de instructies op het scherm om deze bij te werken.

Een update handmatig starten:

1. Ga naar Instellingen > Accessoires > Controller (Algemeen).
  2. Selecteer Apparaatsoftware voor de DualSense draadloze controller.

Je kunt ook een pc gebruiken om de DualSense-controllersoftware bij te werken. Raadpleeg onderstaande gids voor meer informatie.

Heb je problemen met je DualSense draadloze controller?

Als je de bovenstaande instructies hebt gevolgd en je controller nog steeds geen verbinding kan maken, probeer deze dan opnieuw in te stellen.

Als je na het opnieuw instellen nog steeds problemen ondervindt, ga je naar de diagnostische tool van PlayStation Reparaties.

Hulp nodig?

Hulp en ondersteuning voor je PlayStation-producten