Je controller of accessoire opladen op PlayStation-systemen

Ontdek hoe je je controller of compatibele accessoire kunt opladen met je systeem.

Terwijl je PlayStation®5- of PlayStation®4-systeem is ingeschakeld of in rustmodus staat, sluit je een compatibele controller of accessoire aan op je systeem met de meegeleverde USB-kabel om het opladen te starten.

Je controller opladen terwijl het PS5-systeem in de rustmodus staat

1. Ga naar het beginscherm en selecteer Instellingen > Systeem.
  2. Selecteer Instellingen voor energiebesparing > Functies die beschikbaar zijn in de rustmodus
  3. Stel Voeding naar USB-poorten in op Altijd of 3 uur
  1. Ga naar Instellingen> Instellingen voor energiebesparing > Functies instellen die beschikbaar zijn in de rustmodus.
  2. Selecteer Voeding naar USB-poorten.
    Als je 3 uur selecteert, worden de USB-poorten slechts tot 3 uur na het inschakelen van de rustmodus van stroom voorzien. Na 3 uur zal het systeem het energieverbruik verlagen om energie te besparen.
  • Wanneer je de controller oplaadt terwijl het systeem in de rustmodus staat, knippert de lichtbalk op je controller* langzaam oranje. Als het opladen is voltooid, gaat de lichtbalk uit.
  • Je kunt je controller ook opladen door deze met een USB-kabel op je computer of andere USB-apparaten aan te sluiten. Gebruik altijd een USB-kabel die voldoet aan de USB-standaard. Het is op sommige apparaten misschien niet mogelijk om de controller op te laden.

*De statusindicatoren op de PS VR2 Sense™-controller en de PlayStation®Move-bewegingscontroller knipperen langzaam wit tijdens het opladen.

Je PS5-systeem in de rustmodus zetten

1. Druk op de PS-toets om naar het controlecentrum te gaan en selecteer Stroom.
  2. Selecteer Rustmodus inschakelen.
    Je kunt ook één keer op de activeringstoets drukken om de rustmodus in te schakelen.
  1. Selecteer Stroom in het functiescherm.
  2. Selecteer Rustmodus inschakelen.
    Je kunt ook de activeringstoets ingedrukt houden totdat je een pieptoon hoort.
  • Schakel het systeem in om de rustmodus af te sluiten.