Vrienden toevoegen en verwijderen op PSN

Vrienden toevoegen en verwijderen op PlayStation Network

Ontdek hoe je een vriendschapsverzoek stuurt, je verzoeken beheert en je vrienden op PlayStation™Network (PSN) verwijdert.

Een vriendschapsverzoek sturen via PlayStation Network

De zoekresultaten kunnen variëren, afhankelijk van de privacy-instellingen van de speler. Je eigen privacy-instellingen hebben ook invloed op wie jou een vriendschapsverzoek kan sturen.

1. Druk op de PS-toets om naar het controlecentrum te gaan en selecteer Game Base.
  2. Selecteer op het tabblad Vrienden de optie Spelers zoeken
    Je kunt ook zoeken vanuit het beginscherm.
  3. Voer de echte naam of online-ID van een speler in.
    Je kunt ook de lijst bekijken met spelers met wie je onlangs hebt gespeeld en vrienden van vrienden.
  4. Selecteer de speler met wie je vrienden wilt worden.
    Het profiel van de speler wordt weergegeven.
  5. Selecteer Vriend toevoegen.
    Als je je echte naam en profielfoto wilt delen met een speler, vink je het selectievakje Hechte vrienden worden*aan.

*Let op: het kinderaccount kan niet worden gebruikt voor het verzenden of ontvangen van een verzoek om Hechte vrienden te worden.

1. Selecteer Vrienden in het functiescherm.
  2. Voer op het tabblad Zoeken de online-ID van een speler in.
    Je kunt ook zoeken op het tabblad Samen gespeeld om spelers te vinden waarmee je online een game hebt gespeeld.
  3. Selecteer Toevoegen aan vrienden naast de speler die je als vriend wilt toevoegen.
    Als je je echte naam en profielfoto wilt delen met een speler, vink je het selectievakje Hechte vrienden worden* aan.

*Let op: kinderaccounts kunnen geen verzoeken verzenden of ontvangen om Hechte vrienden te worden.

1. Selecteer in het startscherm  Vrienden > Vriend toevoegen en zoek de speler.
  2. Selecteer de speler om het profiel te openen en selecteer vervolgens Toevoegen
  3. Je kunt ervoor kiezen om je echte naam en afbeelding te delen. Selecteer daarna  Verzoek verzenden.

Een vriendschapsverzoek op PSN accepteren

Selecteer hieronder een PlayStation®-console of apparaat voor stappen.

Wanneer je een vriendschapsverzoek ontvangt, wordt er rechtsboven in het scherm een melding weergegeven. Druk op de PS-toets om het verzoek te accepteren of te weigeren. Je vriendschapsverzoeken beheren:

1. Druk op de PS-toets om naar het controlecentrum te gaan en selecteer Game Base
  2. Selecteer op het tabblad Vrienden de optie Alle vrienden weergeven
  3. Selecteer op het tabblad Vriendschapsverzoeken Accepteren of Weigeren voor elk verzoek.
  1. Selecteer Vrienden in het functiescherm.
  2. Selecteer Vriendschapsverzoeken, kies een verzoek en accepteer deze.
  3. Als je een vriendschapsverzoek of verzoek om een echte naam wilt afwijzen, markeer je de speler wiens verzoek je wil afwijzen en druk je op de knop OPTIONS. Vervolgens selecteer je Vriendschapsverzoek verwijderen of Verzoek om echte naam verwijderen.
  1. Selecteer in het startscherm  Vrienden > Verzoeken. Vanaf hier kun je vriendschapsverzoeken accepteren of  weigeren
  2. Als je een verzonden vriendschapsverzoek wilt annuleren, open je het profiel van de speler en selecteer je Verzonden > Vriendschapsverzoek annuleren.

Je vriendenlijst weergeven

Als je het profiel van een vriend wilt openen, selecteer je de speler in je vriendenlijst. Vanuit dit profiel kun je hechte vrienden worden, zien welke games ze spelen, welke trofeeën ze hebben verdiend, en nog veel meer.
  1. Druk op de PS-toets om het controlecentrum te openen.
  2. Selecteer Game Base en selecteer vervolgens het tabblad Vrienden.
  1. Druk op de PS-toets om naar het snelmenu te gaan.
  2. Selecteer Vrienden.
    Je kunt ook Vrienden selecteren in het functiescherm.

Als je een lijst met je vrienden wilt bekijken, selecteer je Vrienden in de rechterbovenhoek van het scherm.

Een vriend verwijderen op PlayStation Network

• Open op je PS5-console of PS4-console het profiel van de speler en selecteer … (Meer)  > Verwijderen uit vrienden.
  • Open in de PlayStation App  het profiel van de speler en selecteer Vrienden > Verwijderen als vriend.