Spraakchat in party gebruiken op PS5-systemen

Ontdek hoe je de spraakchat met leden van de party gebruikt op PlayStation®5-systemen.

Een party beginnen op PS5-systemen om een spraakchat met andere spelers te beginnen

Voer realtime gesprekken met andere spelers met behulp van een spraakchat in een party.

1. Druk op de PS-toets om het controlecentrum te openen en selecteer vervolgens Game Base
  2. Ga naar het tabblad Party's en selecteer Start party. Selecteer Open party of Besloten party
  3. Volg de aanwijzingen op het scherm.
    Wanneer je klaar bent met je selectie, begint de party. Je kunt deze beheren vanaf de kaart spraakchat in het controlecentrum.

Vrienden van de host en vrienden van partyleden kunnen zonder uitnodiging aan een open party meedoen.

Als je een open party begint, ben je de host. Als host kun je de naam van de party wijzigen, spelers uitnodigen en een ledenlimiet voor de party instellen. Als je Aanvraag voor deelname vereist inschakelt, moeten spelers om een uitnodiging vragen om aan de party mee te doen.

Dit is een party waaraan alleen geselecteerde en uitgenodigde spelers kunnen meedoen.
Als je een besloten party begint, ben je de host. Als host kun je de naam van de party wijzigen, spelers uitnodigen en een ledenlimiet voor de party instellen. Andere partyleden kunnen ook spelers uitnodigen.

Je kunt ook een party starten met een vriend.

1. Druk op de PS-toets om het controlecentrum te openen en selecteer vervolgens Game Base.
  2. Ga naar het tabblad Vrienden en selecteer de vriend met wie je wilt spraakchatten.
  3. Selecteer Party.
    Er wordt een party aangemaakt met jullie twee en je kunt de spraakchat beginnen.
    Als je weer met deze persoon wilt praten, selecteer je die op het tabblad Party's .
  • Heb je geen headset? Geen probleem. Er zit een ingebouwde microfoon in je DualSense™ draadloze controller die je kunt gebruiken voor spraakchat.
  • Als je een party start en spelers uitnodigt, krijgen die spelers een melding.
  • Je wijzigt het type party als je Meer Party-instellingen op de spraakchat selecteert.
  • Je kunt een party starten met een groep spelers met wie je eerder in een party hebt gezeten. Ga naar het tabblad Party's , selecteer een party onder Recent en selecteer daarna  Party starten. Je kunt de instellingen van de party aanpassen door  Partyinstellingen te selecteren.

Meedoen aan een party op PS5-systemen

1. Druk op de PS-toets om het controlecentrum te openen en selecteer vervolgens Game Base.
  2. Ga naar het tabblad Party's .
    Party's waartoe je kunt toetreden, staan vermeld onder  Je kunt toetreden.
  3. Selecteer de party waartoe je wilt toetreden.
    De spelers die al in de party zitten, worden weergegeven.
  4. Selecteer Toetreden.
    Je treedt toe tot de party. Je kunt de party beheren vanaf de kaart spraakchat in het controlecentrum.
  • Als een partylid momenteel een spel speelt waaraan je kunt deelnemen, wordt het pictogram voor een game waaraan je kunt meedoen naast de desbetreffende naam in de ledenlijst weergegeven. Als je aan de gamesessie wilt meedoen, selecteer je de speler en vervolgens Meedoen aan game.
  • Als je wordt uitgenodigd voor een party, staat er rechtsboven in het scherm een melding. Druk op de PS-toets en selecteer vervolgens Deelnemenom mee te doen.
  • Als je een uitnodiging nodig hebt om in stap 3 mee te doen, selecteer je Aanvraag voor deelname indienen. Er wordt een verzoek verzonden naar de host van de party. Wanneer deze je verzoek accepteert, verschijnt er een melding rechtsboven in het scherm. Je kunt de party ook vinden onder Je kunt meedoen in het tabblad Party's .

Wat je kunt doen tijdens een spraakchat in een party

Tijdens het chatten kun je je gamescherm delen en andere spelers laten zien wat je aan het spelen bent via de functie Gedeeld scherm. Je kunt ook andere spelers je spel laten besturen en spelen via de optie Share Play.

A ) Type spraakchat

Hier zie je welk type spraakchat je momenteel gebruikt. Spraakchat gestart via Game Base wordt een party-spraakchat genoemd. Een in-game spraakchat wordt een game-spraakchat genoemd.

Sommige games hebben mogelijk geen spraakchat in de game. Hoe je de voicechat in de game start, is afhankelijk van de game.

Niet alle functies voor spraakchat (zoals Gedeeld scherm en Share Play) zijn compatibel met spraakchat.

B ) Schakelen tussen party- en game-spraakchat

Wissel moeiteloos tussen party- en gamechats.

Je kunt boven je huidige spraakchat zien aan hoeveel spraakchats je deelneemt.

Als je van spraakchat wilt wisselen, blader je door de lopende spraakchats waar je deel van uitmaakt en selecteer je de spraakchat waaraan je wilt deelnemen.

C) Functies van de party-spraakchat

• Nodig spelers uit
    Spelers uitnodigen voor de party. Het maximale aantal spelers dat aan een party-spraakchat kan deelnemen is 16.
  • Gedeeld scherm starten
    Deel je gamescherm met leden van de spraakchat.
  • Share Play starten
    Start Share Play om een andere speler de game die je speelt te laten uitproberen of om je te helpen.
  • Uitnodigen om te spelen
    Nodig leden in de party uit voor je huidige game of begin samen een nieuwe game.

Meer ...

• Audiobalans
    Pas de audiobalans aan tussen de spraakchat en andere audio op je systeem. Dit wordt alleen weergegeven voor spraakchat in een party.
  • Alles dempen
    - schakel deze optie in om de spraakchat van de party te dempen.
  • Party-instellingen
    Wijzig de naam van de party, het type party, stel in dat spelers moeten vragen om mee te doen aan de party en beperk het aantal spelers dat aan de party kan meedoen. Dit is alleen zichtbaar voor de eigenaar van de party.
  • Instellingen spraakchat
    Pas je microfoonvolume aan of sta toe dat je stem wordt gebruikt in uitzendingen en videoclips van andere spelers.
  • Chattranscriptie
    Zet de stemmen van andere spelers om in tekst, en laat de tekst die je invoert hardop voorlezen aan andere spelers.
  • Rapporteren
    Als je een probleem hebt met de party of een partylid, kun je dit melden.
  • Party verlaten
    Verlaat de huidige spraakchat in de party waar je aan meedoet.

D ) Ledenlijst

Selecteer leden om met hun spel mee te doen, ze te dempen of hun profiel te bekijken.

Een speler uit een party verwijderen op PS5-systemen

Als jij degene bent die de party heeft gemaakt, kun je als host van de party spelers verwijderen.

1. Selecteer een speler in de ledenlijst en druk op de Options-toets.
  2. Selecteer Verwijderen.

Het volume voor individuele spelers wijzigen

1. Druk op de PS-toets om het controlecentrum te openen en selecteer vervolgens de kaart Spraakchat.
  2. Selecteer een speler en selecteer Volume om het chatvolume van de speler te verlagen of te verhogen. Deze instelling wordt ook gebruikt in andere chats met die speler.

Geluid van gamechats uitschakelen op een PS5-systeem

Deze instelling is alleen van invloed op het geluid van de gamechat. Je kunt deze instelling ook vinden in Spraakchat-instellingen in Game Base.

1. Druk op de PS-toets om het controlecentrum te openen en selecteer vervolgens Geluid.

2. Selecteer Audio in spraakchat uitschakelen.