Party's en spraakchat op PS5-consoles

Een party maken en deelnemen aan een spraakchat op PS5-consoles

Ontdek hoe je een party kunt maken en eraan kunt deelnemen, hoe je met partyleden aan een spraakchat kunt deelnemen en welke content je in een party kunt delen op PlayStation®5-consoles.

Een party starten op PS5™-consoles

Wil je een plek waar je met meerdere spelers kunt praten? Maak een party en nodig je vrienden uit om te chatten.

1. Druk op de PS-toets om het controlecentrum te openen en selecteer vervolgens Game Base.
  2. Selecteer op het tabblad Party's het +-pictogram en vervolgens Party maken.
  3. Selecteer de spelers met wie je een party wilt maken.
  4. Als je spelers selecteert met wie je al een party hebt, worden deze party's weergegeven. Als je een nieuwe party met deze spelers wilt maken, selecteer je Nieuwe party maken.
  5. Stuur een bericht om het gesprek te starten.

Een speler uit een party verwijderen op PS5-consoles

Als jij degene bent die de party heeft gemaakt, kun je als eigenaar van de party spelers verwijderen

Markeer een speler in de lijst met partyleden, druk op de options-toets en selecteer Verwijderen.

Deelnemen aan een party op PS5-consoles

1. Druk op de PS-toets om het controlecentrum weer te geven en selecteer Game Base
  2. Selecteer de party in de lijst met je recente party's. Als je hem daar niet ziet, selecteer dan Alle party's weergeven.

In de eerste weergave van de party kun je tekstberichten verzenden en deelnemen aan een spraakchat. Als je opnamen en andere soorten berichten wilt verzenden, selecteer je... Meer en vervolgens Party bekijken.

1. Druk op de PS-toets om naar het controlecentrum te gaan en selecteer Game Base.
  2. Selecteer Alle party's weergeven en selecteer een party.

(A) Chatgeschiedenis
Zie berichten, captures, game-uitnodigingen en meer informatie die spelers in je party hebben verzonden.

Tekstberichten
Gebruik het schermtoetsenbord of een extern toetsenbord om je bericht te typen.

Screenshots en videoclips
Deel je screenshots en videoclips (tot 3 minuten) met de party.

Stickers
Geef je boodschap meer persoonlijkheid door een sticker te sturen.

Spraakberichten
Neem een kort spraakbericht op dat je party kan beluisteren. De maximale lengte voor je spraakberichten is 15 seconden.

(B) Party-functies

Spraakchat
Begin een spraakchat waarin je je scherm kunt delen en Share Play kunt gebruiken. Als je al deelneemt aan spraakchat met de party, kun je vanaf hier toegang krijgen tot de kaart ervan.

Uitnodigen om te spelen
Nodig alle partyleden uit voor je huidige game of begin een nieuwe game.

Spelers toevoegen
Voeg spelers toe aan je party.

... Meer

Gedeelde media
Bekijk alle screenshots en videoclips die zijn verstuurd door leden van je party.

Toevoegen aan Favorieten
Voeg een party toe aan je favorieten. Je favoriete party's verschijnen als eerste in Game Base.

Meldingen toestaan
Schakel meldingen in of uit voor de party.

Party-instellingen
Je kunt de naam en afbeelding van de party wijzigen. Deze optie is alleen beschikbaar voor party's met drie of meer leden.

Rapporteren
Als je een aanstootgevende naam of afbeelding in de party voorbij ziet komen, kun je deze rapporteren.

Verlaten
Als je de party verlaat, kun je de berichten niet meer zien.

(C) Ledenlijst
De partyleden worden vermeld in volgorde van online beschikbaarheid. Selecteer een lid om zijn/haar profiel te zien

Een spraakchat in een party starten of er deel aan nemen op PS5-consoles

Als iemand in je party een spraakchat start, verschijnt er een melding in de rechterbovenhoek van het scherm. Druk op de PS-toets en selecteer vervolgens Deelnemen om mee te doen.

Je kunt je games ook delen met leden van je party via Gedeeld scherm en Share Play.

1. Druk op de PS-toets om naar het controlecentrum te gaan en selecteer Game Base.
  2. Selecteer op het tabblad Party's of Vrienden de party of de online vriend met wie je wilt chatten.
  3. Selecteer Spraakchat.
  4. Selecteer Deelnemen.
    De spraakchat wordt gestart. Je kunt de chat beheren vanaf de spraakchat-kaart in het controlecentrum. Alle partyleden kunnen deelnemen aan de spraakchat. Je kunt ook andere vrienden en spelers uitnodigen voor je party en de spraakchat.
  1. Ga naar het controlecentrum en selecteer Game Base.
  2. Zoek onder het tabblad Party's een party met een actieve spraakchat waaraan je wilt deelnemen.
    Je kunt zien of een party een actieve spraakchat heeft wanneer je Spraakchatnaast de naam van de party ziet staan.
  3. Selecteer de party en selecteer vervolgens Deelnemen aan spraakchat.
    Je neemt deel aan de spraakchat. Je kunt de chat beheren vanaf de kaart in het controlecentrum. De leden van de spraakchat krijgen een melding dat je je hebt aangemeld.

Druk op de PS-toets en selecteer de kaart spraakchat in het controlecentrum om je actieve spraakchat te beheren:

(A) Type spraakchat
Hier zie je welk type spraakchat je momenteel gebruikt.  Spraakchat gestart via Game Base wordt een party-spraakchat genoemd. Een in-game spraakchat wordt een game-spraakchat genoemd.

(B) Schakelen tussen Party- en Game-spraakchats
Je kunt door de actieve spraakchats bladeren waaraan je deelneemt. Selecteer een chat en selecteer Schakelenom te beginnen met chatten.

(C) Functies van de party-spraakchat

Gedeeld scherm starten
Deel je gamescherm met alle PS5-leden in de spraakchat. Je kunt Share Play ook starten om een andere speler de game die je speelt te laten uitproberen of om je te helpen.

Uitnodigen om te spelen
Nodig leden in de party-spraakchat uit voor je huidige gamesessie of begin samen een nieuwe game.

Audiobalans
Pas de audiobalans aan tussen de spraakchat en andere audio op je console.

Spraakchat verlaten
Je kunt de huidige party-spraakchat waar je aan deelneemt verlaten.

… Meer

Spelers toevoegen
Spelers die je toevoegt aan de spraakchat worden ook toegevoegd aan je party. Het maximumaantal spelers dat in een party-spraakchat kan deelnemen is 16.

Spraakchat dempen

Instellingen
Pas je microfoonvolume aan of sta toe dat je stem wordt gebruikt in uitzendingen en videoclips van andere spelers.

Chattranscriptie
Zet de stemmen van andere spelers om in tekst, en laat de tekst die je invoert hardop voorlezen aan andere spelers.

Rapporteren
Als je een probleem hebt met iets wat in de spraakchat door een lid is gezegd, kun je deze gebruiker rapporteren.

Party bekijken
Bekijk de details van je party in Game Base.

(D) Ledenlijst
Selecteer een lid om zijn/haar geluid te dempen, zijn/haar profiel te bekijken of om andere acties uit te voeren.

Het volume voor individuele spelers wijzigen

1. Druk op de PS-toets om het controlecentrum te openen en selecteer vervolgens de kaart Spraakchat.
  2. Selecteer een speler en selecteer Volume om het chatvolume van de speler te verlagen of te verhogen. Deze instelling wordt ook gebruikt in andere chats met die speler.

Houd er rekening mee dat deze functie alleen invloed heeft op hoe je andere spelers hoort. Het heeft geen invloed op hoe andere spelers jou horen.

Geluid van gamechats uitschakelen op een PS5-console

Deze instelling is alleen van invloed op het geluid van de gamechat. Je kunt deze instelling ook vinden in Spraakchat-instellingen in Game Base.

• Druk op de PS-toets om naar het controlecentrum te gaan, selecteer Geluid en selecteer vervolgens Geluid gamechat uitschakelen.