Vorm een party en neem deel aan een spraakchat op PlayStation®5-consoles

Vorm een party en neem deel aan een spraakchat op PlayStation®5-consoles

Ontdek hoe je een party kunt maken en eraan kunt deelnemen, hoe je kunt chatten met partyleden en welke content je in een party kunt delen op PS5™-consoles.

Vorm een party op PS5-consoles

Wil je een plek waar je met meerdere spelers kunt praten? Maak een party en nodig je vrienden uit om te chatten.

1. Druk op de PS-toets om naar het controlecentrum te gaan en selecteer Game Base
  2. Druk op de vierkant-toets en selecteer Party maken
  3. Selecteer de spelers met wie je een party wilt maken.
    Als je spelers selecteert met wie je al een party hebt, worden deze party's weergegeven. Als je een nieuwe party met deze spelers wilt maken, selecteer je Nieuwe party maken
  4. Stuur een bericht om het gesprek te starten.

Een speler uit een party verwijderen op PS5-consoles

Als jij degene bent die de party heeft gemaakt, kun je spelers verwijderen.

• Markeer een speler in de lijst met partyleden, druk op de options-toets en selecteer Verwijderen.

Deelnemen aan een party op PS5-consoles

1. Druk op de PS-toets om het controlecentrum weer te geven en selecteer Game Base
  2. Selecteer de party in de lijst met je recente party's. Als je hem daar niet ziet, selecteer dan Alle party's weergeven.

Als je tekstberichten, captures en andere soorten berichten naar een party wilt verzenden, doe dat dan in een volledig scherm.

1. Druk op de PS-toets om naar het controlecentrum te gaan en selecteer Game Base.
  2. Selecteer Alle party's weergeven en selecteer een party.

(A) Chatgeschiedenis
Zie berichten, captures, game-uitnodigingen en meer informatie die spelers in je party hebben verzonden.

(B) Party-functies

Spraakchat
Begin een spraakchat waar je je scherm kunt delen en Share Play kunt gebruiken. Als je al deelneemt aan spraakchat met de party, kun je vanaf hier toegang krijgen tot de kaart ervan.

Uitnodigen om te spelen
Nodig alle partyleden uit voor je huidige game of begin een nieuwe game.

Spelers toevoegen
Voeg spelers toe aan je party.

... Meer

Gedeelde media
Bekijk alle screenshots en videoclips die zijn verstuurd door leden van je party.

Toevoegen aan Favorieten
Voeg een party toe aan je favorieten. Je favoriete party's verschijnen als eerste in Game Base.

Partyinstellingen
Je kunt de naam en afbeelding van de party wijzigen. Deze optie is niet beschikbaar voor party's met maar twee leden.

Rapporteren
Als je een aanstootgevende naam of afbeelding in de party voorbij ziet komen, kun je dit rapporteren.

Privacy-instellingen configureren
Deze optie is niet beschikbaar voor party's met maar twee leden.

Verlaten
Als je de party verlaat, kun je de berichten niet meer zien.

(C) Ledenlijst
De partyleden worden vermeld in volgorde van online beschikbaarheid. Selecteer een lid om zijn/haar profiel te zien

Start of neem deel aan een spraakchat in een party op PS5-consoles

Als iemand in je party een spraakchat start, verschijnt er een melding in de rechterbovenhoek van het scherm. Druk op de PS-toets en selecteer vervolgens Deelnemen om mee te doen.

Je kunt je games ook delen met leden van je party via Gedeeld scherm en Share Play.

1. Ga naar het controlecentrum en selecteer Game Base.
  2. Selecteer de party of de online vriend met wie je een spraakchat wilt starten.
  3. Selecteer Spraakchat
  4. Selecteer Deelnemen.
    De spraakchat wordt gestart. Je kunt de chat beheren vanaf de kaart in het controlecentrum. Als je deelneemt aan een party, kan elke speler in de party deelnemen aan de spraakchat. Je kunt ook spelers uitnodigen voor je party en de spraakchat.
  1. Ga naar het controlecentrum en selecteer Game Base.
  2. Zoek een party met een actieve spraakchat waaraan je wilt deelnemen.
    Je kunt zien of een party een actieve spraakchat heeft wanneer je Spraakchat naast de naam van de party ziet staan.
  3. Selecteer de party en selecteer vervolgens Spraakchat
  4. Selecteer Deelnemen.
    Je neemt deel aan de spraakchat. Je kunt de chat beheren vanaf de kaart in het controlecentrum. De leden van de spraakchat krijgen een melding dat je je hebt aangemeld.

Druk op de PS-toets en selecteer de kaart spraakchat in het controlecentrum om je actieve spraakchat te beheren:

(A) Type spraakchat
Bekijk welk type spraakchat je momenteel gebruikt. Een spraakchat die is gestart vanuit Game Base wordt party-spraakchat genoemd. Een in-game spraakchat wordt een game-spraakchat genoemd.

(B) Schakelen tussen Party- en Game-spraakchats
Je kunt door de actieve spraakchats waar je deel van uitmaakt bladeren. Selecteer een chat en selecteer Schakelenom te beginnen met chatten.

(C) Functies van de party-spraakchat

Gedeeld scherm starten
Deel je gamescherm met leden in de spraakchat. Je kunt Share Play ook starten om een andere speler de game die je speelt te laten uitproberen of om je te helpen.

Uitnodigen om te spelen
Nodig leden in de party-spraakchat uit in je huidige game of begin samen een nieuw game.

Volume van de spraakchat
Pas de audiobalans aan tussen de spraakchat en andere audio op je console.

Spraakchat verlaten
Je kunt de huidige party-spraakchat waar je aan deelneemt verlaten.

… Meer

Spelers toevoegen
Spelers die je toevoegt aan de spraakchat worden ook toegevoegd aan je party. Het maximumaantal spelers dat in een party-spraakchat kan deelnemen is 16.

Spraakchat dempen

Instellingen
Pas je microfoonvolume aan of sta toe dat je stem wordt gebruikt in uitzendingen en videoclips van andere spelers.

Chattranscriptie
Je kunt de spraak van andere spelers in tekst laten transcriberen om je te helpen bij te houden wat er in de chat gebeurt. Je kunt je tekst ook in spraak veranderen om te reageren.

Rapporteren
Als je een probleem hebt met de party of een partylid, kun je dit melden.

Party bekijken
Bekijk de details van je party in Game Base.

(D) Ledenlijst
Selecteer een lid om zijn/haar geluid te dempen, zijn/haar profiel te bekijken of om andere acties uit te voeren.

Als je een party maakt en aan een spraakchat op PlayStation5-consoles deelneemt:

• Share Play wordt momenteel alleen ondersteund tussen gebruikers op hetzelfde platform.
  • PS5-gebruikers kunnen via Share Play samen zowel PS4-games als PS5-games spelen.
  • PS4-gebruikers kunnen nog steeds van PS4-games blijven genieten via Share Play.