Share Play op een PlayStation®5-console

Geef de besturing door en laat iemand een van je games uitproberen, of speel de game samen, zelfs als je niet op dezelfde console speelt.

Met Share Play wordt je speelscherm weergegeven op het scherm van een andere speler. Jullie kunnen allebei genieten van dezelfde game, ongeacht wie hem bezit. Je kunt Share Play gebruiken met spelers die een PS5™-console of een PS4™-console hebben.

Om Share Play te starten, moet je lid zijn van PlayStation®Plus.

Kies een Share Play-modus

Wanneer je Share Play start, ben je de host en is de speler die meedoet de bezoeker.

Kies een van de volgende twee speelmodi:

Bezoeker speelt als jou
Hulp nodig? Geef de bezoeker de controle over je game. Als host moet je PlayStation Plus-lid zijn.

Speel een game met de bezoeker
Speel samen een game als host en bezoeker met behulp van lokale multiplayer. Zowel de host als de bezoeker moet lid zijn van PlayStation Plus.

• Wanneer je een speler met een PS4™-console uitnodigt voor Share Play, wordt Scherm delen met bezoeker weergegeven als een van de speelmodi. Hiermee kun je je scherm delen met een speler met een PS4-console.

• Een Share Play-sessie duurt één uur en eindigt automatisch nadat er één uur is verstreken sinds de bezoeker is gaan deelnemen.

• Als host ben je de enige die trofeeën kan verdienen tijdens Share Play.

• Alleen jouw gamescherm en audio worden gedeeld. Andere schermen en schermen van niet aan games gerelateerde apps zijn niet zichtbaar voor de bezoeker. Afhankelijk van de game is Share Play mogelijk niet beschikbaar of worden sommige scènes niet weergegeven op het scherm van de bezoeker.

Start Share Play op een PS5™-console

Je kunt Share Play starten nadat je een party-spraakchat hebt gestart.

1. Druk op de PS-toets om het controlecentrum te openen en selecteer vervolgens de kaart party-spraakchat.
  2. Selecteer Start Gedeeld scherm en vervolgens Start Share Play.
  3. Selecteer een speler in de spraakchat, nodig de speler uit en selecteer vervolgens de speelmodus.
    Share Play begint wanneer de uitgenodigde speler deelneemt.
  4. Wijzig de speelmodus of stop Share Play vanuit de kaart party-spraakchat.
  • Je kunt Share Play met slechts één bezoeker tegelijk gebruiken.

• Als de uitgenodigde speler geen PlayStation Plus-lid is, kan Spelen met bezoeker niet worden geselecteerd.

Deelnemen aan Share Play op een PS5-console

Wanneer een speler je uitnodigt voor Share Play, open je de melding en selecteer je Deelnemen als bezoeker.

Je kunt ook naar het controlecentrum gaan, de kaart party-spraakchat selecteren en vervolgens Deelnemen als bezoeker selecteren.

Het gamescherm van de host wordt op je scherm weergegeven. Je start de speelmodus die door de host is gekozen. Wanneer het tijd is om te vertrekken, selecteer je Share Play-sessie verlaten op de kaart party-spraakchat.

Start Gedeeld scherm op een PS5-console

Gebruik Gedeeld scherm om andere spelers die een PS5-console gebruiken je gamescherm te laten bekijken, alsof je allemaal in dezelfde ruimte bent.

Je kunt je scherm delen met spelers in een party-spraakchat

1. Ga naar het controlecentrum en selecteer de kaart party-spraakchat.
  2. Selecteer Start Gedeeld scherm om je scherm te delen.
  3. Als je klaar bent met delen, selecteer je Gedeeld scherm stoppen op de kaart party-spraakchat.

Alleen je gamescherm en audio worden gedeeld. Andere schermen, zoals het scherm van je systeem, zijn niet zichtbaar voor je kijkers. Afhankelijk van het spel kunnen sommige scènes niet zichtbaar zijn voor je kijkers.

• Als je je scherm wilt delen met een speler met een PS4-console, kun je dit doen met Share Play