Meldingen op PS5-consoles bekijken of verwijderen

Ontdek hoe je meldingen kunt bekijken en hoe je meldingen kunt dempen of verwijderen op je PlayStation®5-console.

Met meldingen blijf je op de hoogte — je ziet het meteen wanneer je een uitnodiging of een vriendschapsverzoek ontvangt, een game die je hebt gekocht klaar is om te spelen, een add-on verkrijgbaar is, en nog veel meer.

Een melding bekijken op PS5-consoles

Wanneer een pop-up met een PS-toetspictogram op het scherm verschijnt, druk je op de PS-toets om de melding uit te vouwen, zodat je deze kunt bekijken. Meldingen bieden vaak extra informatie en acties die je ter plekke kunt uitvoeren.

1. Druk op de PS-toets op je controller om naar het controlecentrum te gaan en selecteer Meldingen.
    Er wordt een lijst met meldingen weergegeven, met de meest recente meldingen bovenaan.
  2. Selecteer een melding om deze te openen.

Niet storen inschakelen voor PS5-consolemeldingen

Als je alle meldingen tijdelijk wilt dempen, ga je naar het controlecentrum, selecteer je Meldingen en schakel je vervolgens Niet storen in.

Pop-ups voor meldingen verschijnen pas op het scherm als je je afmeldt of je PS5-console opnieuw opstart, of als je Niet storen uitschakelt.

Meldingen op PS5-consoles verwijderen

1. Druk op de PS-toets op je controller om naar het controlecentrum te gaan en selecteer Meldingen
    Er verschijnt een lijst met notificaties.
  2. Markeer een melding die je wilt verwijderen en druk op de vierkant-toets om deze te verwijderen.
  • Als je alle meldingen wilt verwijderen, druk je na stap 1 op de toets OPTIONS en selecteer je vervolgens Verwijder alle meldingen.

Meldingsinstellingen op PS5-consoles aanpassen

Als je de meldingsinstellingen wilt configureren, ga je naar het beginscherm en selecteer je Instellingen > Meldingen

Pop-upmeldingen toestaan
Schakel deze optie in om pop-ups voor meldingen op het scherm te zien.

Voorbeeld weergeven
Schakel deze optie in om een voorbeeld te zien van de meldingen die je ontvangt.

Geluid afspelen
Schakel deze optie in om een geluid te horen wanneer je een melding ontvangt.

Haptische feedback
Schakel deze optie in om je controller te laten trillen wanneer je een pop-upmelding ontvangt. Deze instelling is alleen beschikbaar als een niveau voor Intensiteit van de trilling is geselecteerd.

Weergavetijd
Hiermee wijzig je hoe lang je een pop-up ziet voordat deze verdwijnt.

Selecteer welke pop-ups je wilt zien en wanneer je deze wilt zien. Kies voor elk type melding hieronder of pop-ups automatisch moeten worden uitgeschakeld terwijl je games speelt, video's bekijkt, tijdens uitzendingen of een combinatie van de drie:

Wanneer vrienden online zijn
Zie wanneer bepaalde vrienden online zijn.

Game-uitnodigingen
Geef weer wanneer je wordt uitgenodigd voor games van andere spelers.

Trofeeën
Geef weer wanneer je trofeeën verdient.

Toernooien
Bekijk informatie over toernooien.

Uitdagingen
Geef weer wanneer je game-uitdagingen ontvangt.

Vriendschapsverzoeken
Zie wanneer je vriendschapsverzoeken ontvangt.

Berichten
Geef weer wanneer je berichten ontvangt.

Berichtreacties
Zie wanneer iemand op je bericht reageert.

Party's
Geef weer wanneer iemand een party begint waaraan je mee kunt doen.

Nummer wijzigen
Geef informatie weer wanneer nummers beginnen af te spelen.

Downloads en kopieën
Bekijk de status van je downloads en kopieën.

Uploads
Geef de status van je uploads weer.

Controllerprofielen
Zie wanneer je van profiel wisselt op je controller.
Alleen gebruikers aan wie op dat moment een DualSense Edge draadloze controller (CFI-ZCP-serie, afzonderlijk verkrijgbaar) of Access-controller (CFI-ZAC-serie, afzonderlijk verkrijgbaar) is toegewezen, kunnen deze instelling zien.

PS Link-apparaat in de buurt
Zie wanneer er een PlayStation™Link-apparaat in de buurt is waarmee je verbinding kunt maken.
Alleen gebruikers aan wie momenteel een PS Link-apparaat is toegewezen kunnen deze instelling zien.

Wensenlijstupdates
Geef weer wanneer er updates zijn voor items op je wensenlijst.

Van PlayStation
Geef weer wanneer je nieuws en updates van PlayStation ontvangt.

Feedback
Geef weer wanneer er feedbackmogelijkheden zijn zodat we de functies die je gebruikt kunnen verbeteren.

Abonnementen
Zie updates van abonnementsdiensten zoals PlayStation®Plus.

Gamehulp
Zie wanneer gamehulp beschikbaar is voor een game die je speelt.