Meldingen op PS5-consoles beheren

Ontdek hoe je meldingen kunt bekijken en hoe je meldingen kunt dempen of verwijderen op je PlayStation®5-console.

Wat zijn PS5™-consolemeldingen?

Met meldingen blijf je op de hoogte — je ziet het meteen wanneer je een uitnodiging of een vriendschapsverzoek ontvangt, een game die je hebt gekocht klaar is om te spelen, een add-on verkrijgbaar is, en nog veel meer.

Een melding bekijken op PS5-consoles

Wanneer een pop-up met een PS-toetspictogram op het scherm verschijnt, druk je op de PS-toets om de melding op het scherm uit te vouwen. Een melding bekijken nadat deze is ontvangen:

1. Druk op de PS-toets op je controller om naar het controlecentrum te gaan en selecteer Meldingen
  2. Selecteer een melding om deze te openen.

Niet storen inschakelen voor PS5-consolemeldingen

Als je alle meldingen tijdelijk wilt dempen, ga je naar het controlecentrum, selecteer je Meldingen en schakel je vervolgens Niet storen in.

Pop-ups voor meldingen verschijnen pas op het scherm als je je afmeldt of je PS5-console opnieuw opstart, of als je Niet storen uitschakelt.

Meldingen op PS5-consoles verwijderen

1. Druk op de PS-toets op je controller om naar het controlecentrum te gaan en selecteer Meldingen
  2. Selecteer een melding die je wilt verwijderen.
  3. Druk op de Options-toets en selecteer Melding verwijderen. Of selecteer Alle meldingen verwijderen om de lijst met alle meldingen te wissen.

Je kunt ook meldingen selecteren en vervolgens op de vierkante knop drukken om ze snel een voor een te verwijderen.

Meldingsinstellingen op PS5-consoles aanpassen

Als je de meldingsinstellingen wilt configureren, ga je naar het beginscherm en selecteer je Instellingen > Meldingen

Pop-upmeldingen toestaan
Schakel deze optie in om pop-ups voor meldingen op het scherm te zien.

Voorbeeld weergeven
Schakel deze optie in om een voorbeeld te zien van de meldingen die je ontvangt.

Geluid afspelen
Schakel deze optie in om een geluid te horen wanneer je een melding ontvangt.

Weergavetijd
Hiermee wijzig je hoe lang je een pop-up ziet voordat deze verdwijnt.

Pop-ups beheren
Hiermee selecteer je welke pop-ups je wilt zien en wanneer je deze wilt zien. Kies voor elk type melding hieronder of pop-ups automatisch moeten worden uitgeschakeld terwijl je games speelt, video's bekijkt, tijdens uitzendingen of een combinatie van de drie:

Wanneer vrienden online gaan
Wil je een melding ontvangen wanneer bepaalde vrienden online gaan, zodat je sneller met elkaar kunt gaan spelen? Selecteer ze hier.

Over games
Wil je op de hoogte blijven van informatie over de games die je speelt? Selecteer ze hier.

Uitnodigingen voor games
Zie wanneer je wordt uitgenodigd om deel te nemen aan de games van andere spelers.

Trofeeën
Zie wanneer je trofeeën verdient.

Uitdagingen
Zie wanneer je uitdagingen ontvangt.

Vriendschapsverzoeken
Zie wanneer je vriendschapsverzoeken ontvangt.

Berichten
Zie wanneer je berichten ontvangt.

Spraakchat
Zie wanneer je vrienden een spraakchat met je starten.

Onderscheidingen
Zie wanneer je onderscheidingen van andere spelers ontvangt.

Nummerwijziging
Zie informatie wanneer nummers beginnen af te spelen.

Downloads en kopieën
Zie de status van je downloads en kopieën.

Uploads
Zie de status van je uploads.

Updates van wensenlijst
Zie wanneer er updates zijn voor items in je wensenlijst.

Van PlayStation
Zie wanneer je nieuws en updates van PlayStation ontvangt.

Abonnementen
Zie updates van abonnementsdiensten zoals PlayStation Plus.