Een party op PlayStation®4 aanmaken en eraan deelnemen

Als je deelneemt aan een PlayStation™Network-party kun je via spraakchat en tekstberichten met de spelers in de groep communiceren.

Party's op PlayStation 4

Neem deel aan een party om spraakchat met je vrienden en andere spelers in te schakelen terwijl je een game speelt of een andere toepassing gebruikt. Er kunnen maximaal 16 spelers aan een party deelnemen.

Groepen op PlayStation 4

Groepen zijn gegroepeerde spelers die je een bericht kunt sturen of kunt uitnodigen voor een Party. Een groep is privé en alleen toegankelijk op uitnodiging.

Hoe maak ik een nieuwe party op PS4?

1. Druk in het PS4-beginscherm op de toets omhoog om naar het functiescherm >  Party > Start party te gaan

2. Selecteer Groep maken  of selecteer een bestaande groep uit de vervolgkeuzelijst om eraan deel te nemen.

3. Kies een groepsnaam, selecteer de privacy-instellingen en Spelers toevoegen om vrienden uit te nodigen deel te nemen aan je party.

Als je een nieuwe groep maakt, wordt deze opgeslagen, ook nadat de gamesessie is beëindigd. Start een nieuwe party met dezelfde leden door je eerder gemaakte groep te selecteren.

Hoe neem ik deel aan een bestaande party op PS4?

1. Druk in het PS4-beginscherm op de toets omhoog om naar het functiescherm te gaan en selecteer  Party.

2. Je ziet een lijst met de party's waaraan je kunt deelnemen. Je kunt ook het snelmenu Aanpassen om de snelkoppeling Party  op te nemen.

Als je een uitnodiging van een vriend ontvangt, druk je op de PS-toets op je DUALSHOCK 4 draadloze controller om deel te nemen aan zijn of haar party. Selecteer Meldingen in het functiescherm om recente uitnodigingen weer te geven.

Een speler uit een groep verwijderen op PS4

Als jij degene bent die de groep heeft gemaakt, kun je spelers verwijderen. Markeer een speler in het tabblad Spelers, druk op de options-toets en selecteer Uit groep verwijderen.

Microfoon dempen

Druk, terwijl je in een party zit, op options op de draadloze DualShock 4-controller om het Snelmenu te openen en selecteer Microfoon dempen.

Wat zijn de party-instellingen van PS4?

Selecteer  Party in het functiemenu en zoek de partyinstellingen bovenaan het scherm om naar de partyinstellingen te gaan.