Endre online-status på PSN

Slik endrer du online-status på PlayStation Network

Finn ut hvordan du veksler mellom å synes som tilkoblet eller frakoblet for venner på konsollen din eller PlayStation®App.

Når du skal endre online-status på PlayStation™Network

Online-status gjør at du kan se tilgjengeligheten til en spiller. Du kan se hva en spillers online-status er ved å sjekke ikonet på spillerens profil eller vennelisten din.

Når du er logget på flere PlayStation®5-konsoller eller på en PlayStation®5- og en PlayStation®4-konsoll, endres statusen for alle enheter når du endrer online-statusen på én av dem.

Du kan konfigurere innstillingene for hvem som kan se online-statusen din ved å følge veiledningen nedenfor.

Slik vises du som frakoblet på PlayStation Network

Hvis du ikke vil at vennene dine skal se at du er tilkoblet, kan du velge å vises som frakoblet. Neste gang du logger på, beholder du den samme online-statusen fra når sist du logget ut.

Du kan vises som frakoblet på følgende måter:

• Fra skjermbildet for å velge bruker trykker du på OPTIONS-knappen og velger Vis som offline.
  • Fra hjem-skjermbildet velger du profil og deretter Online-status > Vis som offline.
  • Trykk på PS-knappen på kontrolleren for å åpne kontrollsenteret, velg Profil, og velg Online-status > Vis som offline.

Du kan vises som frakoblet på følgende måter:

• Fra hjem-skjermbildet går du til Profil > Angi online-status > Vis som offline
  • Trykk på PS-knappen for å få tilgang til hurtigmenyen, og velg Online-status > Vis som offline

Det kan hende at du vises som tilkoblet for andre spillere mens du er i et spill. Hvis du logger på PlayStation Network på en PS3, PS Vita eller PS TV, vises du som tilkoblet.

• Trykk på Innstillinger og bla ned til Konsolladministrasjon > Online-status > Vis som offline.