PS4: Harde schijf upgraden

In dit artikel wordt uitgelegd hoe je de harde schijf van je PlayStation®4-console kunt upgraden.

Voordat je begint, heb je het volgende nodig:

• Een lange kruiskopschroevendraaier
  • Identificeer het modelnummer van je PS4.

CUH-7000-serie (PS4 Pro-systeem)

Je kunt gegevens die zijn opgeslagen op het PlayStation 4-systeem kopiëren naar een USB-opslagapparaat. Als je een PlayStation Plus-abonnement hebt, kun je opgeslagen games ook naar de cloud kopiëren.

1. Plaats het systeem ondersteboven op een plat oppervlak en verwijder de harde schijf bay deksel. Verwijder de rechterkant eerst.

Mogelijk zit er een sticker over de harde schijf bay deksel. Je kunt deze verwijderen. Dit heeft geen invloed op de garantie.

1. Verwijder de schroef (1) en trek aan de montagebeugel van de harde schijf (2) om deze te verwijderen.
  1. Verwijder de vier schroeven uit de montagebeugel van de harde schijf.
  1. Verwijder de harde schijf uit de montagebeugel sluit de vervangende harde schijf aan.
  2. Plaats de schroeven terug en zorg ervoor dat je ze niet te strak vastdraait.
  3. Plaats de montagebeugel van de harde schrijf terug. Bekijk de afbeelding hierboven om ervoor te zorgen dat je de beugel correct plaatst.
  4. Plaats de schroef terug.
  1. Plaats de deksel van de harde schijf terug.
  1. De systeemsoftware installeren

Nadat je de harde schijf hebt vervangen, moet je de systeemsoftware opnieuw installeren. Sla een systeemsoftware-updatebestand voor de installatie op een USB-opslagapparaat op met behulp van een computer. (1 GB vrije ruimte)

1. Kopieer de opgeslagen gegevens waarvan je een back-up hebt gemaakt naar het PlayStation 4-systeem

Je kunt opgeslagen gegevens van een USB-opslagapparaat naar het PlayStation 4-systeem kopiëren door de volgende stappen uit te voeren.

• Sluit een USB-opslagapparaat aan op het systeem.
  • Selecteer Instellingen in het functiescherm.
  • Selecteer Beheer van opgeslagen applicatiedata > Opgeslagen data op USB-opslagapparaat > Kopiëren naar systeemopslag.
  • Selecteer een titel.
  • Druk op de X-knop om het selectievakje in te schakelen bij de opgeslagen gegevens die je wilt kopiëren en selecteer vervolgens Kopiëren.
  • Je moet zijn aangemeld met hetzelfde account dat je gebruikte toen je de opgeslagen gegevens voor het eerst kopieerde.
  • Als je met PlayStation Plus een back-up van je opgeslagen games had gemaakt in de cloud, kun je deze nu veilig terugzetten.

CUH-2015-serie

Je kunt gegevens die zijn opgeslagen op het PlayStation 4-systeem kopiëren naar een USB-opslagapparaat. Als je een PlayStation Plus-abonnement hebt, kun je opgeslagen games ook naar de cloud kopiëren.

1. Schuif het deksel van de harde schijf bay in de richting van de pijl om het te verwijderen.
  1. Verwijder de harde schijf:

• Verwijder de schroef.
    • Trek met de montagebeugel aan de harde schijf om deze te verwijderen.
  1. Verwijder de schroeven (vier plaatsen). Verwijder de rubberen inzetstukken niet uit de schroefgaten.
  1. Verwijder de harde schijf uit de montagebeugel sluit de vervangende harde schijf aan.
  2. Plaats de schroeven terug en zorg ervoor dat je ze niet te strak vastdraait.
  1. Bevestig de harde schijf aan het systeem met de schroef. Zorg ervoor dat de harde schijf volledig in de harde schijf bay is geplaatst.

• Neem contact op met de technische ondersteuning als je het deksel van de harde schijf bay, schroeven, de montagebeugel of andere onderdelen kwijt bent.

1. De systeemsoftware installeren

Nadat je de harde schijf hebt vervangen, moet je de systeemsoftware opnieuw installeren. Sla een systeemsoftware-updatebestand voor de installatie op een USB-opslagapparaat op met behulp van een computer. (1 GB vrije ruimte)

1. Kopieer de opgeslagen gegevens waarvan je een back-up hebt gemaakt naar het PlayStation 4-systeem

Je kunt opgeslagen gegevens van een USB-opslagapparaat naar het PlayStation 4-systeem kopiëren door de volgende stappen uit te voeren.

• Sluit een USB-opslagapparaat aan op het systeem.
  • Selecteer Instellingen in het functiescherm.
  • Selecteer Beheer van opgeslagen applicatiedata > Opgeslagen data op USB-opslagapparaat > Kopiëren naar systeemopslag.
  • Selecteer een titel.
  • Druk op de X-knop om het selectievakje in te schakelen bij de opgeslagen gegevens die je wilt kopiëren en selecteer vervolgens Kopiëren.
  • Je moet zijn aangemeld met hetzelfde account dat je gebruikte toen je de opgeslagen gegevens voor het eerst kopieerde.
  • Als je met PlayStation Plus een back-up van je opgeslagen games had gemaakt in de cloud, kun je deze nu veilig terugzetten.

CUH-1200-, CUH-1110- en CUH-1000-serie

Je kunt gegevens die zijn opgeslagen op het PlayStation 4-systeem kopiëren naar een USB-opslagapparaat. Als je een PlayStation Plus-abonnement hebt, kun je opgeslagen games ook naar de cloud kopiëren.

1. Schakel het PlayStation 4-systeem uit
  2. Koppel het netsnoer, de HDMI-kabel en eventuele andere kabels aan de achterkant van je PlayStation 4-systeem los.
  3. Zet de PlayStation 4 op een schoon, vlak oppervlak voor je, waarbij de voorkant van het systeem naar links is gekeerd. (Het PlayStation-logo boven op de PlayStation 4 moet zich nu aan de rechterkant bevinden).
  4. Plaats je handen op het bovenste paneel en strek je vingers uit richting de achterkant van het systeem.
  1. Druk met gemiddelde kracht met je handpalmen bij de naad en gebruik je vingers om grip te houden. Duw het bovenste paneel vervolgens van je af.  Je zult een klik horen, en het paneel zal ongeveer 7 mm verschuiven. Til het paneel op vanaf de linkerkant.
  1. Nu het bovenste paneel is verwijderd, zie je een schroef met de PlayStation-symbolen erop.  Verwijder deze schroef door hem linksom te draaien om de harde schijf te verwijderen.
  2. Trek de harde schijf naar de voorkant van het systeem om deze te verwijderen.
CUH-1200 - verwijder de schroef van de harde schijf
PS4 - CUH-1000 en 1110 - verwijder de schroef van de harde schijf
  1. Verwijder de vier schroeven waarmee de harde schijf in de beugel vastzit.
  1. Plaats de vervangende harde schijf in de beugel en plaats de vier schroeven terug.
  2. Plaats de beugel in de bay van de PlayStation 4 en plaats de schroef terug.
  1. Plaats het bovenste paneel weer terug. Plaats het over het blootgelegde gedeelte van de PlayStation 4, op ongeveer 7 mm afstand van de naad. Schuif het paneel nu richting de naad tot het vastklikt.

1. Sluit de HDMI-kabel, het netsnoer en eventuele andere kabels die waren ontkoppeld bij stap 1 weer aan.
  2. Zet de PlayStation 4 aan om te controleren of alles goed werkt.

Nadat je de harde schijf hebt vervangen, moet je de systeemsoftware opnieuw installeren. Sla een systeemsoftware-updatebestand voor de installatie op een USB-opslagapparaat op met behulp van een computer. (1 GB vrije ruimte)

1. Kopieer de opgeslagen gegevens waarvan je een back-up hebt gemaakt naar het PlayStation 4-systeem

Je kunt opgeslagen gegevens van een USB-opslagapparaat naar het PlayStation 4-systeem kopiëren door de volgende stappen uit te voeren.

• Sluit een USB-opslagapparaat aan op het systeem.
  • Selecteer Instellingen in het functiescherm.
  • Selecteer Beheer van opgeslagen applicatiedata > Opgeslagen data op USB-opslagapparaat > Kopiëren naar systeemopslag.
  • Selecteer een titel.
  • Druk op de X-knop om het selectievakje in te schakelen bij de opgeslagen gegevens die je wilt kopiëren en selecteer vervolgens Kopiëren.
  • Je moet zijn aangemeld met hetzelfde account dat je gebruikte toen je de opgeslagen gegevens voor het eerst kopieerde.
  • Als je met PlayStation Plus een back-up van je opgeslagen games had gemaakt in de cloud, kun je deze nu veilig terugzetten.