Ondersteuning voor DUALSHOCK 4 draadloze controller

Ontdek hoe je een DUALSHOCK®4 draadloze controller kunt opladen en met je PlayStation®5-systeem of PlayStation®4-systeem kunt koppelen en hoe je de controllerinstellingen kunt wijzigen.

Je controller koppelen met een PS4- of PS5-systeem

1. Controleer of je systeem is ingeschakeld.
  2. Sluit de controller aan op je console met de bijgevoegde USB-kabel.
  3. Als je controller is uitgeschakeld, druk je op de PS-toets. Nadat de lichtbalk gaat knipperen, gaat de spelerindicator aan.

(A) Lichtbalken

(B) USB-aansluiting

(C) USB-kabel

(D) Naar je PS4-systeem

Als de batterij van je controller nog vol genoeg is, kun je de USB-kabel loskoppelen en de controller draadloos gebruiken.

• Je controller kan slechts met één systeem tegelijk worden gekoppeld. Als je de controller op een ander systeem wilt gebruiken, moet je hem aan dat systeem koppelen.
  • Je kunt maximaal vier controllers verbinden met één systeem.
  • Als je problemen ondervindt bij het koppelen van je controller met je systeem, probeer dan je controller opnieuw in te stellen.

Je DUALSHOCK 4 draadloze controller koppelen met andere apparaten

Je kunt je controller gebruiken als je niet in de buurt van je systeem bent. Ga naar de onderstaande gids voor meer informatie over compatibele apparaten, toepassingen functieondersteuning.

Je DUALSHOCK 4 draadloze controller opladen

Wanneer het tijd is om op te laden, sluit je de DUALSHOCK 4 draadloze controller aan op je PS4®-systeem met de meegeleverde USB-kabel. De batterij van de controller kan worden opgeladen terwijl het systeem is ingeschakeld of in de rustmodus staat.

Als je het batterijniveau van de controller wilt controleren, houd je de PS-toets ingedrukt om het snelmenu weer te geven. Het batterijpictogram knippert terwijl de controller wordt opgeladen.

• Wanneer de batterij leeg is, duurt het ongeveer 2 uur om de controller op te laden.
  • Laad de controller ten minste eenmaal per jaar op om ervoor te zorgen dat deze goed blijft werken.
  • De levensduur van de batterij is afhankelijk van de gebruiksfrequentie van de controller en de omgeving waarin de controller wordt gebruikt en bewaard.

Als je controller niet goed wordt opgeladen, probeer je de controller opnieuw in te stellen.

De instellingen van de DUALSHOCK 4 draadloze controller aanpassen

Selecteer hieronder je console.

1. Ga naar Instellingen > Accessoires.
  2. Selecteer Controller (Algemeen) en configureer de controllerinstellingen.
  1. Ga naar Instellingen > Apparaten.
  2. Selecteer Controllers en pas vervolgens je controllerinstellingen aan.
Alle audio-uitvoer naar de hoofdtelefoon leiden:
  1. Ga naar Instellingen> Apparaten> Audioapparaten.
  2. Selecteer Uitvoer naar hoofdtelefoon > Alle audio.
  3. Pas de Volumeregeling (hoofdtelefoon) aan.

Als Uitvoer naar hoofdtelefoon grijs wordt weergegeven, betekent dit dat de koptelefoon niet door de controller wordt herkend.

• Als je DUALSHOCK 4 draadloze controller niet trilt, is de trilfunctie van de controller mogelijk uitgeschakeld. Als je de functie weer wilt inschakelen, selecteer je Instellingen > Apparaten > Controllers en schakel je het selectievakje bij Trillen inschakelen in.
  • Als je een hoofdtelefoon op de hoofdtelefoonaansluiting van 3,5 mm van de DUALSHOCK 4 draadloze controller hebt aangesloten maar geen of alleen maar heel zacht geluid hoort, controleer je of de stekker er volledig is ingeduwd.

Ondervind je problemen met een DUALSHOCK 4 draadloze controller?

Als je de bovenstaande instructies hebt gevolgd maar het idee hebt dat de controller niet goed verbinding maakt, probeer je de controller opnieuw in te stellen.

Als je na het opnieuw instellen nog steeds problemen ondervindt, ga je naar PlayStation Reparaties.