Aanmelden bij PlayStation Network met een pincode

Ontdek hoe je account veiliger kan worden met pincodes, hoe je een pincode kunt instellen en hoe je je bij PlayStation™Network aanmeldt met een pincode.

Een pincode instellen op PlayStation Network

1. Meld je aan bij Accountbeheer.
  2. Ga naar Beveiliging en schakel Aanmelden met pincode in.
  3. Selecteer Een pincode aanmaken
  4. Kies hoe je een pincode wilt maken en volg de instructies op het scherm om het proces te voltooien.

Zodra je het aanmaken van een pincode hebt voltooid, ontvang je een e-mailbevestiging. Je gebruikt de pincode vervolgens wanneer je je moet aanmelden bij PlayStation Network.

• Als je Android gebruikt, moet je controleren of je Google-account compatibel is met Google Play-services.
  • Aanbevolen aanbieders van pincodes zijn onder meer iCloud Keychain, Google Password Manager, 1Password en Dashlane.
  • Er kunnen problemen optreden met sommige hardwarebeveiligingssleutels; overweeg gesynchroniseerde pincodes te gebruiken op mobiele apparaten.
  • Gebruik op mobiele apparaten de standaard cameratoepassing om te activeren en aan te melden met een pincode.
    Op bepaalde Android-telefoons moet voor sommige pincodes mogelijk een QR-scanner worden geïnstalleerd.

Aanmelden met je pincode bij PlayStation Network

1. Navigeer naar het aanmeldingsscherm op je PlayStation®5-systeem, PlayStation®4-systeem of het aangesloten apparaat.
  1. Wanneer je je probeert aan te melden, word je gevraagd je aan te melden met je opgeslagen pincode.
  • Pincodes worden ondersteund op de meeste mobiele apparaten met iOS 16+ of Android 9+.
  • Gebruik geen cijferpin als pincode op Android.
  • Als je je aanmeldt bij een webbrowser, gebruik je de nieuwste versie van Safari, Chrome of Edge.

Een pincode toevoegen op PlayStation Network

Als je een pincode voor je account hebt ingesteld, volg je deze stappen om meer pincodes toe te voegen.

1. Meld je aan bij Accountbeheer.
  2. Ga naar Beveiliging en selecteer Pincodes beheren.
  3. Selecteer Een pincode aanmaken en vervolgens Op dit apparaat aanmaken of Op een ander apparaat aanmaken.
  4. Volg de instructies op het scherm om een nieuwe pincode in te stellen.
  1. Meld je aan bij Accountbeheer.
  2. Ga naar Beveiliging en selecteer Pincodes beheren.
  3. Selecteer Verwijderen naast de pincode.

Teruggaan naar aanmelden met wachtwoord bij PlayStation Network

1. Meld je aan bij Accountbeheer.
  2. Ga naar Beveiliging en schakel Aanmelden met pincode uit.
  3. Stel een wachtwoord in om je aan te melden bij PlayStation Network.

Problemen?

Als je problemen hebt met aanmelden met je pincode of met je apparaat, selecteer je Kan niet aanmelden met passkey in het aanmeldscherm en meld je je aan via e-mail of een QR-code.

Let op:

• Als je problemen hebt bij het gebruik van pincodes met Remote Play op de Mac, ga je terug naar aanmelden met een wachtwoord
  • Als je webbrowser niet is geüpdatet, worden pincodes mogelijk niet ondersteund. Als je dit type probleem hebt, ga je terug naar aanmelden met een wachtwoord.
  • Het gebruik van pincodes tussen sommige Android- en Windows-apparaten kan problemen veroorzaken. Als je dit type probleem hebt, selecteer je Kan niet aanmelden met pincode.

Veelgestelde vragen

Wat zijn pincodes?
Pincodes vervangen je wachtwoorden en zorgen ervoor dat je je veilig kunt aanmelden bij je accounts op internet met behulp van biometrische gegevens zoals een vingerafdruk, gezichtsscan of een pincode voor schermvergrendeling. Pincodes die via het besturingssysteem van je telefoon of computer worden beheerd, worden automatisch gesynchroniseerd tussen de apparaten via een cloudservice.

Kan ik een pincode gebruiken voor PS Vita- of PS3-systemen?
Op PlayStation®3- en PlayStation®Vita-systemen is voor het aanmelden bij PlayStation™Network nu een apparaatwachtwoord vereist.

Wat gebeurt er als ik mijn telefoon kwijtraak? Kan ik me nog steeds aanmelden op een ander apparaat?
Als je een ander apparaat uit het betreffende apparaatecosysteem hebt (zoals een iPad of Mac), kun je je met dat apparaat aanmelden omdat de pincode gedeeld wordt. Gebruik de onderstaande gids als je geen toegang hebt tot een geldige pincode.

Kan ik meerdere pincodes voor mijn account hebben?
Ja. Je pincode kan op elk apparaat in het bijbehorende ecosysteem worden gebruikt (een pincode voor de iPhone kan bijvoorbeeld ook worden gebruikt op een iPad of Mac met dezelfde Apple ID). Je kunt ook extra pincodes toevoegen.

Kan ik terugkeren naar verificatie op basis van een wachtwoord nadat ik een pincode heb gebruikt?
Ja. Je kunt via de instellingen voor Beveiliging teruggaan naar verificatie via een wachtwoord.