Problemen met draadloze PlayStation-headsets oplossen

Ontdek hoe je veelvoorkomende problemen met de draadloze headsets van PlayStation kunt oplossen.

Je PS5™-console of PS4™-console herkent je draadloze PlayStation-headset niet

Mogelijk bevindt je headset zich buiten het bereik van je console of verstoort een ander elektronisch apparaat de verbinding met je draadloze router.

• Probeer je draadloze router in en uit te schakelen en controleer of je console de headset herkent.

• Als dat niet werkt, probeer dan je headset te resetten.

Stel je draadloze PlayStation-headset opnieuw in

1. Zet de headset uit.
  2. Sluit de draadloze adapter aan op je console of een andere actieve USB Type-A-aansluiting.
  3. Steek een dunne naald of vergelijkbaar object (niet meegeleverd) in het gat rond de reset-toets in de draadloze adapter, houd deze ten minste één seconde ingedrukt en haal de naald er weer uit.
  4. Houd op de headset de CHAT-toets en de VOLUME+-knop ingedrukt.
  5. Terwijl je de CHAT-toets en de VOLUME+-knop ingedrukt houdt, schuif je de stroomschakelaar van de headset aan. Als het opnieuw instellen is gelukt, maken de headset en de adapter verbinding.
  1. Sluit de draadloze adapter aan op je console of een andere actieve USB-aansluiting.
  2. Steek een dunne naald of vergelijkbaar object (niet meegeleverd) in het gat rond de reset-toets in de draadloze adapter, houd deze ten minste één seconde ingedrukt en haal de naald er weer uit.
  3. Houd op de headset de MUTE-toets ingedrukt.
  4. Zet, terwijl je de MUTE-toets ingedrukt houdt, de stroomschakelaar/modusschakelaar audio in stand 1 of 2.
  1. Sluit de draadloze adapter aan op je console of een andere actieve USB-aansluiting.
  2. Steek een dunne naald of vergelijkbaar object (niet meegeleverd) in het gat rond de reset-toets in de draadloze adapter, houd deze ten minste één seconde ingedrukt en haal de naald er weer uit.
  3. Houd op de headset de MUTE-toets en de VSS-toets ingedrukt.
  4. Schuif terwijl je de MUTE- en VSS-toetsen ingedrukt houdt, de stroomschakelaar naar stand 1 of 2.

Echo van je draadloze PlayStation-headset

Pas het microfoonvolume aan om eventuele echogeluiden te elimineren.

1. Selecteer in het beginscherm Instellingen > Geluid > Microfoon > Microfoonvolume aanpassen

2. Schuif de regelaar van het microfoonvolume 2 tot 4 inkepingen naar links.

1. Ga in het functiescherm naar Instellingen > Apparaten > Audioapparaten > Microfoonvolume aanpassen.

2. Schuif de regelaar van het microfoonvolume 2 tot 4 inkepingen naar links.

Het indicatielampje van de draadloze PlayStation-headset knippert rood

De statusindicator knippert rood en je hoort een pieptoon wanneer de batterij bijna leeg is.

Laad de batterij op door de headset aan te sluiten op een ondersteund USB-apparaat, zoals een PS4™-console. Terwijl de batterij wordt opgeladen, brandt de status-indicator rood. De status-indicator gaat uit als de batterij volledig is opgeladen.

Als de USB-aansluiting niet genoeg stroom heeft om je headset op te laden, probeer dan een andere USB-aansluiting op het apparaat of probeer de headset op een ander USB-apparaat aan te sluiten.

Het kan tot 3,5 uur duren voordat de headset volledig is opgeladen.

Als je de headset wilt opladen terwijl de PS5-console in de rustmodus staat, selecteer je Instellingen > Systeem > Energiebesparing > Beschikbare functies in rustmodus en stel je Voeding naar USB-aansluiting in op Altijd of 3 uur.

Om je headset op te kunnen laden terwijl je PS4-console in de rustmodus staat,  ga je naar Instellingen> Instellingen voor energiebesparing> Functies instellen die beschikbaar zijn in de rustmodus en stel Voeding naar USB-aansluitingen in op Altijd of op 3 uur.

De draadloze headset kan geen verbinding maken, verbreekt de verbinding of het geluid slaat over

• Verwijder alle USB 3.0-apparaten uit je console wanneer je de headset gebruikt.

• Als je twee draadloze headsets of een USB 3.0-apparaat gebruikt, gebruik je een USB-verlengkabel om de afstand tussen de draadloze adapters en USB-apparaten te vergroten.

De Headset Companion-app herkent je draadloze headset niet (alleen PS4-console)

• Er is mogelijk meer dan één audiobron aangesloten op je PS4™-console. Probeer de andere audiobron los te koppelen.

• De Headset Companion-app moet mogelijk worden bijgewerkt. Probeer de app bij te werken.

Sluit slechts één draadloze adapter aan en zorg ervoor dat de headset is ingeschakeld en is gekoppeld aan de draadloze adapter.

Opmerking: De Headset Companion-app is niet compatibel met PS5-consoles.

1. Start op je PS4-console de Headset Companion-app. Om de app te downloaden ga je naar de PlayStation™Store, selecteer je Apps > Headset Companion en download je de app.
  2. Selecteer je headset in de app.
  3. Druk op de OPTIONS-toets op je draadloze controller.
  4. Selecteer Headset > Headset Herstellenen selecteer Herstellen. Dit kan enkele minuten duren.
  5. Schakel de headset uit en selecteer Volgende.
  6. Koppel de headset los en selecteer vervolgens Volgende.
  7. Zet je headset aan.
  8. Wacht tot het lampje van je headset stopt met knipperen voordat je de headset gebruikt.